Onlangs publiceerde ik een blogpost waarin ik vertelde dat de zin in het bloggen er een beetje vanaf was. Ik kreeg ontzettend veel mooie en inspirerende reacties met goede tips op dit artikel (meer dan ik verwacht had, superlief!) en grappig genoeg kwam alleen daardoor de inspiratie alweer een stuk beter op gang.

Toch ben ik wel van mening dat er ergens toch wel iets moet veranderen. Sowieso denk ik dat de meest voor de hand liggende optie is om echt alleen te bloggen als ik er zin in heb en me dan écht niet schuldig voelen als ik een keer (of twee) over sla.

Maar om nog een beter beeld te creëren van wat jij als bezoeker/volger nu eigenlijk wel of niet leuk vindt, heb ik een bezoekersenquête met een aantal vragen in elkaar geknutseld. In 2013 kon je ook al meedoen aan een enquête en daar heb ik veel informatie uit kunnen halen.

Ondanks dat ik natuurlijk in de eerste plaats schrijf voor mezelf en omdat ik het bloggen over het algemeen als een fijne bezigheid beschouw, vind ik het toch ook wel belangrijk om een beetje met mijn doelgroep mee te denken. Als het me geen bal zou interesseren wat jij ervan vindt en wat jij wel of niet leuk vindt om te lezen, kan ik beter mijn hersenspinsels in een dagboekje zetten dan op internet, dat is tenminste hoe ik erover denk.

Sowieso is deze enquête puur bedoeld als een stukje inzicht en om een indirect antwoord te krijgen op de vragen die ik mezelf stel in de context van m’n blog. In sommige situaties kan feedback van anderen je net op het goede been zetten en dat is waar het in dit geval om draait.

De enquête is aangemaakt via Google Docs. Ik ben je erg dankbaar als je ‘m wilt invullen! Ik heb deze keer wel voornamelijk voor open vragen gekozen in plaats van meerkeuze, omdat ik in dit geval aan zelf gekozen antwoorden meer heb dan aan vooraf gemaakte opties waar je een keuze uit kunt maken. Iets meer werk, maar met 15 vragen valt dat nog best mee toch?