Een nieuwe tag en dit keer één die niet over mij gaat, maar over mijn huisdieren, ook wel eens leuk! Ik kwam hem tegen op de blog van Anne Solveig, die over haar schattige hondje schreef. Aangezien ik zelf ook een schattig hondje heb plus twee lieve katten, leek het me erg leuk om deze tag zelf ook in te vullen en je eens wat beter kennis te laten maken met het ‘vee’ in huis.

Wat is de naam van je huisdieren?

Mijn hondje heet dus Bas en mijn twee katten heten Micky en Molly. Ze hebben geen van allen een stamboom, dus verder geen ingewikkelde namen of zo.

Wat voor soort is het en welk ras?

Bas is een Parson Jack Russell terriër. Iedereen kent de ‘Jackies’ wel, maar de Parson variant heeft langere pootjes en ook een iets smallere bouw. Veel Parson Russells hebben ook op de kop meer wit dan een gewone Jack Russell.

Je ziet ze vaak met enkel bruine oortjes zoals mijn Bas, of zelfs helemaal wit, terwijl je dat bij een gewone Jack niet snel zal tegenkomen. Mijn katten zijn beide een Europese Korthaar, een normale huiskat dus.

Bas en Micky in de mand

Hoelang heb je ze al?

Micky is de oudste, hij heeft inmiddels 16 jaar op de kalender staan en Molly komt er vlak na met haar 15 jaar. Ze zijn overigens geen familie van elkaar, al hebben veel mensen wel moeite om ze uit elkaar te houden. Bas is in oktober vorig jaar tien geworden dus ook al niet de jongste meer. Desondanks denkt vrijwel iedereen dat het nog een jonge hond is. Zit in de genen denk. :-)

Hoe kom je aan je huisdieren?

Micky was een kitten van een boerderij-kat uit de Biesbosch. Ik kreeg hem toen ik nog samenwoonde met m’n eerste vriend. Molly kwam een jaar later uit een nestje van een gezinskat in Veen. Jaren later werd ik het baasje van Bas, toen hij net een jaar oud was geworden.

Ik heb hem overgenomen van mensen die hem wegens omstandigheden niet meer konden houden. Bas komt uit Loosdrecht. Inderdaad: Bij die mooie Loosdrechtse Plassen. Ergens vind ik het wel jammer dat ik Bas nooit als pup heb gekend, maar dat is bijzaak.

Hoe oud zijn je huisdieren?

Zoals ik een stukje hierboven al schreef, is Micky 16, Molly 15 en Bas 10 jaar oud.

Samen met Molly

Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdieren?

Ze lijken wel een beetje op mij. Niet qua uiterlijk, maar qua karakter. Ze kunnen behoorlijk stijfkoppig zijn, alle drie enorm eigenwijs en een echt eigen willetje. Daar hou ik wel van. Sowieso moeten dieren gewoon dieren kunnen blijven.

Natuurlijk vind ik het fijn als ze naar me luisteren, maar een perfect getrainde hond vind ik geen bal aan, daar is weinig ‘hond’ meer aan, dat vind ik tenminste. Katten kun je natuurlijk helemaal niet trainen, al zijn ze slim genoeg.

Ze spannen ook weleens samen met Bas om iets te jatten en kunnen het goed met elkaar vinden. Vooral Micky en Bas liggen vaak samen in een mandje. Bas is sowieso ook altijd heel lief voor andere mensen en dieren.

Hoe belangrijk is de band die je hebt met je huisdieren?

Heel belangrijk. Zonder lullig te willen doen over mijn lieve katten, is vooral de band met Bas erg belangrijk voor me, soms denk ik er wel eens aan dat hij natuurlijk niet superjong meer is en dat er een dag komt dat hij er niet meer is en daar krijg ik het een beetje benauwd van. Bas is echt mijn maatje, we gaan vaak samen op pad.

Steden bezoeken, in de bossen wandelen of gewoon ergens rondkijken. Sowieso is onze band heel sterk. Bas wordt verdrietig als ik er niet ben en als ik Bas te lang niet zie word ik ook verdrietig of in elk geval onrustig. Onze band is ook telepathisch, dat is al vaker gebleken. Bas en ik zijn echt 2 handen op één buik dus belangrijk, ja zeker!

Bas geeft een knipoog

Wat zijn favoriete herinneringen met je huisdieren?

Ze zijn natuurlijk al heel wat jaartjes bij me en ik heb al zoveel met ze meegemaakt. Wat ik nog altijd een leuke anekdote vind is over Micky, waarvan ik dacht dat het een poes was, een vrouwtje dus. Ik noemde het schattige zwarte katje Missy, totdat ik er bij het eerste dierenartsbezoekje achter kwam dat het toch écht een katertje was.

Toen werd Missy dus Micky, want dat leek erop. Al snel werd Micky een echte kater, weliswaar slank en niet heel groot, maar met een typische katerkop. Met Bas heb ik ook het nodige al meegemaakt, vooral de dagjes uit samen zijn mooie herinneringen, Bas’ liefde voor reizen en hoe lief hij altijd voor me is als ik ziek ben of me verdrietig voel. Hij wijkt niet van mijn zijde.

Welke koosnaampjes geef jij aan je huisdieren?

Poeh, heb je even? Voor m’n katten heb ik eigenlijk niet echt bijnamen behalve Mick en Mol en Mickske en Molleke, gewoon verbasteringen, voor Bas heb ik een heel arsenaal. Onder meer: Bassie, Baske, Bastiaan, pipo, koekwaus, witte, mauwerd, puppy en zo nog een hele verzameling. Eens in de zoveel tijd komt er weer één bij. Hij luistert praktisch overal naar.

Heb jij ook huisdieren?