Een nieuwe maand (inmiddels alweer dertien dagen) dus ook een nieuwe Here & Now. Naast het wekelijks terugkerende foto-overzicht op zondag, vind ik dit toch één van de leukere artikelen om te schrijven. En tags natuurlijk, laten we die vooral niet vergeten!

Ik draag…

Het is lekker weer dus ik draag een jurkje. Tot een jaar of twee terug droeg ik eigenlijk nooit jurkjes omdat ik er van overtuigd was dat ze mij niet stonden, maar inmiddels heb ik een model gevonden wat ik toch wel leuk vind staan en sindsdien draag ik ze graag en best regelmatig. Ik draag vandaag mijn nog niet zo lang geleden bestelde rood met wit gestreepte jurkje van H&M met een paar sandaaltjes en wat vrolijk gekleurde armbandjes.

Rood met wit gestreepte zomerjurk van H&M

Ik eet…

Mijn ontbijt! Magere yoghurt met aardbeien en een beschuitje. In de yoghurt dus. Ik vind beschuit in de yoghurt inmiddels zelfs lekkerder dan cruesli eigenlijk. Lekkere dingen die ik de afgelopen tijd gegeten heb zijn onder meer de Italiaanse bol met biefstuk-puntjes, bosperziken en geschaafde komkommer met azijn. Daar ben ik de laatste tijd echt weer helemaal gek op.

Ik wens…

Het wens-onderdeel blijf ik een lastige vinden, waarschijnlijk ga ik ‘m in toekomstige H&N artikelen schrappen. Ik heb tenslotte ook al een “ik wil” en in zekere zin lijkt dat wel wat op elkaar. Ik heb momenteel eigenlijk niet zoveel wensen, behalve dan dat het voorlopig nog lekker weer blijft, ik kan hier zo intens van genieten!

Ik lees…

Ik ben momenteel bezig in het boek Hoopvolle toekomst van Els van Wageningen. De titel klinkt als het eerste het beste doktersromannetje, maar dat is het dus niet. Het is een roman over een vrouw die voor moord in de gevangenis heeft gezeten en daarna met de nodige obstakels op haar pad, haar leven weer stukje bij beetje oppakt. Niet het meest geweldige boek wat ik ooit heb gelezen, maar hij is inmiddels bijna uit, dus blijkbaar toch wel leuk genoeg om uit te lezen. Het boekje waar ik deze week nog over schreef, is een stuk leuker!

Ik denk…

Dat ik het zo heerlijk vind dat ik nog altijd zo ontzettend blij en verliefd kan worden als ik R weer gezien heb. Gister was hij er weer en vandaag zie ik hem als het goed is nog een keer. Die momenten koester ik echt, hoe kort ze ook zijn.

Een mooie glimlach, een grapje, een bezorgde ondertoon in zijn stem als ik vertel over mijn griepje of rugpijn, ik ben er ontzettend dankbaar voor, hoe sentimenteel dat ook klinkt. Maar ik ben al lang blij dat ik dit kan, genoegen nemen met wat er is en er gewoon oprecht blij en gelukkig van worden zonder “Ja maar…” stemmetje.

Ik wil…

Afvallen. Volgens mij heb ik dat al in eerdere al geschreven, maar het is nog steeds een issue. Ik ben al een tijdlang goed bezig met veel beweging, gezond eten en voldoende water drinken, maar toch wil dat getalletje op de weegschaal niet omlaag, waar ik enorm gefrustreerd van raak.

Want ik heb al zo’n hekel aan m’n lijf en als die twee kilo die ik sinds het najaar ben aangekomen er niet af wil, voel ik me daar nog vervelender door. Het feit dat mijn BMI goed is en ik in theorie dus niet eens overgewicht heb, doet daar niks aan af. Ik had ze voor de zomer kwijt willen zijn en dat is niet gelukt. Aan de andere kant durf ik toch niet meer in badkleding, dus naar strand of zwembad ga ik al jaren niet meer, terwijl ik wel veel van zwemmen houd.

Ik droom van…

Fietsen, ontdekken, dingen doen. Een paar dagen geleden had ik opeens de gedachte dat ik wel eens een fietsvakantie zou willen doen. Gewoon samen met Bas, op de bonnefooi door het land trekken. Ik weet nu al dat ik het nooit zal doen, alleen al wegens praktische overwegingen, maar een mens moet wat te dromen houden. Stiekem lijkt het me ongelofelijk gaaf en stoer!

Lekker fietsen!

Op mijn agenda…

Woensdag moet ik naar fysio én de tandarts en die twee afspraken kan ik mooi combineren. Tegelijkertijd combineer ik het dan ook met een middagje bij oma, is die ook weer blij. Verder ben ik uitgenodigd om 25 juni een styling-dag voor slechtzienden bij Bartiméus bij te wonen en doe ik op 28 juni samen met een kennis mee aan een sponsor-rit (fietstocht) van de Rabobank. In totaal zal ik die dag een ruime 40 kilometer in het zadel zitten. Verder is mijn agenda nog leeg, maar met mij weet je ‘t maar nooit. Ik kan zomaar besluiten dat ik de hort op ga.

Ik luister naar…

Weinig op het moment. Overdag thuis staat de radio meestal aan (Q-music), waar ik overigens weinig van hoor omdat ik met dit weer praktisch buiten leef. iTunes of Spotify heb ik al een poosje niet naar geluisterd. Als ik ga fietsen zet ik m’n iPod wel steevast op, tenzij ik aanwijzingen van mijn navigatie moet volgen. Eén van de nummers die ik de laatste tijd nogal eens voorbij heb horen komen tijdens het fietsen is deze.

Huidige favorieten…

Aardbeien smoothies ♡ R (can’t help) ♡ buiten zijn ♡ mijn nieuwe haar-serum ♡ Bas z’n super zachte vachtje als ik ‘m weer getrimd heb ♡ de brug van Zaltbommel ♡ Aztec-print ♡ shorts ♡ krullen in m’n haar ♡ “Hier is de post” boekje ♡ fietsen ♡ Sundae ijs ♡ L’Oreal Mythic Oil shampoo ♡ gekleurde armbandjes ♡ motorrijden ♡ zo min mogelijk make-up ♡ jurkjes