Weer een tag en één met de meest foeilelijke titel die ik ooit heb gehoord. De term ‘nom nom nom’ wordt veel gebezigd in combinatie met foto’s van eten wat dan erg lekker zou zijn. Ik vind het ontzettend stom, maar wist met mijn griephoofd en snotkop zo snel even niks creatievers te bedenken, dus laat ik het maar zo. Deze tag gaat dus over… eten! En ik vond hem op Teskuh.nl

Wat vind jij lekker, wat iedereen vies vindt en andersom?

Ik heb een enorme hekel aan kip en heb nog nooit van iemand gehoord die óók zo’n bloedhekel aan kip heeft. Blijkbaar vinden de meeste mensen het toch een verdraaid lekker stukje vlees terwijl ik al over m’n nek ga van de geur alleen.

Er zijn heel veel dingen die ik niet lust en de meesten daarvan zijn vlees of vis. Mosterd vind ik trouwens ook ranzig. Dingen die ik lekker vind maar verder bijna niemand? Tja, lastig. Sperzieboontjes met appelmoes en mayo (door elkaar gemengd), vind ik zalig! Verder ben ik gek op ‘gruttenbrij’ wat zéker niet iedereen lekker vindt, verder zou ik het niet weten.

Etenstijd!

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?

Vooropgesteld dat ik pas sinds een tijdje pas (weer) ben begonnen met koken… Tot nu toe zit er redelijk wat variatie in, ik ben wel gek op aardappels en dan met name nieuwe, dus die heb ik in korte tijd al aardig wat op. Pasta vind ik ook erg lekker, maar om nou te zeggen dat ik het heel vaak kook, dat nou ook weer niet. Er zit dus geen piek in op dat gebied.

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?

Het Oude Raedthuys in Woudrichem. Daar kun je zó lekker eten dat ik altijd helemaal lyrisch ben als ik daar weer eens gesmikkeld heb. Helaas valt het niet binnen mijn budget om daar elke dag te eten, maar als ik de kans kreeg… McDonald’s vind ik ook lekker, maar elke dag, nee dank u.

Als een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou erop zitten?

Als echte Brabander heb ik een zwak voor worstenbroodjes (al ben ik daar wél heel kieskeurig in), maar die eet ik normaal gesproken niet wekelijks. Ik heb geen specialiteit als het op broodjes aankomt. Als ik brood eet, gooi ik daar meestal een lapje vleeswaren op of hagel, jam of iets anders zoets, maar geen bijzondere combinaties. Een broodje met filet americain vind ik ook erg lekker. Het zou vast en zeker iets met Estrella worden, maar wat voor broodje? Géén idee!

Gekruid worstenbroodje

Deel een handige kooktip

Ik ben niet zo’n kook guru. Ik doe het puur met als beloning iets eetbaars op tafel, maar echt leuk vind ik het niet. Alle kooktips die ik ken zijn volgens mij vrij algemeen dus zonder toegevoegde waarde. Het enige wat ik ooit heb uitgevonden is dat als je zo’n zakje noodles eet, dat het handiger is om de noodles vast in de verpakking te breken en niet achteraf, scheelt geknoei.

Wat staat er nog op je food baking bucket list?

Ik heb geen bucket list als het op bakken of koken aankomt. Het mag een godswonder heten dat ik gediplomeerd banketbakker ben terwijl ik nooit ene koek of taart meer bak en daar ook niet de minste interesse in heb.

Toen ik nog op de opleiding zat (CBM Techniek in Tilburg, bestaat niet meer) bakte ik thuis nogal eens maar nu? Nee. Ik heb ook geen wishlist op dat gebied, ik hou van Hollandse kost. Een lekker bloemkooltje met saus, gehaktballetjes met jus, kruimige aardappelen, dat idee. Geen liflafjes of exotische gerechten voor mij.

Zelf koken / Eten bestellen / Buiten de deur eten

Ik kan best lui zijn als het op eten aankomt. Eten bestellen doe ik niet vaak omdat ik het te duur vind en het lastig is om iets lekkers te vinden in het bos bestaande uit kebab, shoarma en kapsalons (dat moet ik allemaal niet).

Zelf koken heb ik weliswaar aardig ontdekt, maar als ik het geld ervoor had, at ik elke dag buiten de deur. Ik vind het altijd iets feestelijks hebben. Ik ga niet heel vaak uit eten, maar koop wel regelmatig een lekker broodje. Vooral als ik onderweg ben, ren ik vaak bij de eerste de beste bakker naar binnen voor iets lekkers. Guilty pleasure…

Lekker eten!

Ben je ergens allergisch voor?

Jawel, maar niet op het gebied van eten. Ik heb ooit onder de rode bulten gezeten van aardbeien, maar achteraf heeft dat aan een andere factor gelegen (waarschijnlijk het middel waarmee ze bespoten waren) dan aan de aardbeien zelf. Ik eet de laatste jaren tussen eind maart en begin oktober een kilo aardbeien per week en ik heb nooit meer ergens last van gehad.

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd?

Obsessie. Jee, daar moet ik over nadenken. Misschien die nieuwe aardappelen wel, of de Indisch gekruide worstenbroodjes die ik een maandje of twee geleden helemaal ontdekt heb bij IJssalon Baks in Woudrichem. Een tijdje geleden at ik ook gerust twee trosjes radijsjes per dag (die manie is nu weer een beetje gezakt) en natuurlijk de aardbeien. Can’t ever get enough of them!

Wat is je favoriete toetje?

Ik ben gek op zoetigheid en toetjes horen daar ook bij. Mijn favoriet, en nu ga ik smokkelen, is chocolademousse, de griesmeelpudding van Mona, aardbeien met creme fraîche, tiramisu en havermoutpap met suiker en kaneel. Stuk voor stuk zalig!