Eigenlijk doe ik, buiten zo nu en dan een samenwerking om, weinig reviews van beauty. Om de simpele reden dat er al duizend-en-één andere blogs zijn die dat wel doen, dus dan is het voor mij niet meer zo interessant. Toch kom ik zo nu en dan een product tegen waar ik zó lyrisch over ben, dat ik er wel over móet schrijven!

Waar veel vrouwen en meisjes hun badkamer vol hebben staan met smeersels, zeepjes, lotions en ander geurig spul voor het ideale perzikhuidje, neem ik altijd genoegen met de eerste de beste douchegel die lekker ruikt. Maar als het op m’n haar aankomt, heb ik nooit genoeg!

Ik ben makkelijk te verleiden met een veelbelovende shampoo, een fijn full repair maskertje of het perfecte haar-serum. Ik heb in de afgelopen jaren dan ook al heel wat Euro’s uitgegeven aan haarproducten en blijf ze kopen. Ik heb bijvoorbeeld zelfs vier verschillende flessen shampoo staan, mijn recentste aanwinst is waar ik vandaag iets over wil vertellen.

L’Oréal Mythic Oil producten

Vorige week kocht ik bij de kapper shampoo en ook de conditioner uit de L’Oréal Professional-lijn. De shampoo bevat avocado-olie en druivenpitolie. Dit zorgt ten eerste voor optimale voeding van het haar en daarnaast voorkomt het pluizen, waar ik sowieso erg allergisch voor ben. Ik kon haast niet wachten om de producten uit te proberen en zondag was het zover.

Ondanks dat ik altijd duidelijk verschil merk of ik een goedkope shampoo gebruik of iets van een merk zoals John Frieda of Andrélon, moet ik eerlijk bekennen dat ik nooit veel verschil aan mijn haar merk bij drogisterij shampoos onderling, dus ik was best benieuwd of ik nu wel verschil zou merken. De L’Oréal Professional-lijn is alleen bij kapsalons verkrijgbaar en daar kun je ook wel meer van verwachten, vind ik.

Mijn haar

Tijdens het wassen voel je goed dat er olie in de shampoo verwerkt is. Niet op een vettige manier, maar je haar voelt prettiger aan en de shampoo is goed door het haar te werken, terwijl je toch maar een klein beetje nodig hebt.

Ook de conditioner is fijn en de geur van beide producten vind ik sowieso erg lekker. Beide producten komen in een pompflacon, wat prettig doseert en wat er ook net iets luxer uitziet dan de gemiddelde shampoofles met schroefdop.

Ik laat m’n haar aan de lucht drogen en voelde duidelijk verschil. Eenmaal droog, is het luchtig en glad, maar zonder zwaar te zijn. Ik ben enthousiast! Ook het bewerken met een stijltang achteraf, ging zelfs gemakkelijker dan andere keren. Ik ben erg enthousiast en ondanks dat de prijs van deze producten hoger ligt dan de gemiddelde shampoo, zal ik hem zeker vaker kopen!

Na gebruik van de nieuwe producten

Behalve een voedende shampoo en bijbehorende conditioner, bestaat de Mythic Oil lijn uit nog meer producten. Er is ook een shampoo met glitter (yeah, seriously) om je haar extra glans te geven, een haarmasker en nog het één en ander. Op deze pagina kun je een overzicht zien met korte productbeschrijvingen. L’Oréal Professional producten zijn bij kapsalons en bij diverse webshops te koop vanaf € 10.

Ben jij al bekend met producten van deze lijn?