Telefoonhoesjes. Krijgen we er ooit genoeg van? Of het nu kunststof klikcovers zijn met een printje, zelf gekozen foto of zelfs knalroze konijnen-oortjes, een degelijke bumpercase of een stijlvol leren flip-over hoesje. Ze bestaan er in alle soorten en maten en ondanks dat ik persoonlijk zweer bij flip-over hoesjes, is daar gelukkig ook voldoende keuze in!

Vandaag schrijf ik over een luxe lederen iPhone 5S case van het merk Urbano, in een mooie donkergrijze kleur. Ik mag dit product reviewen in samenwerking met de webshop MobileFun.nl, waar je terecht kunt voor een gigantische collectie hoesjes en cases voor elke denkbare mobiel en daarnaast ook een flinke selectie accessoires.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan laders, sport-armbanden om je mobiel in mee te dragen, bevestigingskits voor in de auto en op de fiets, docks en screen-protectors. Alleen al de rubriek met iPhone 5S accessoires bevat bijna 400 artikelen!

In tegenstelling tot zo’n 70 procent van de smartphone-bezitters, ga ik altijd trouw voor een flip-over hoesje. Het scherm waar je naar kijkt en mee werkt is toch het meest kwetsbare deel van de hele telefoon en ik zie er het nut dus niet van in om slechts de stalen zijkantjes (die best tegen een stootje kunnen) en de hooguit wat krasgevoelige achterkant alleen te beschermen.

Helaas betekent dat vaak wel dat de keuze een stuk beperkter wordt. Ooit heeft iemand blijkbaar bedacht dat flip-overs alleen gebruikt worden door mensen die een beetje saai zijn, want drukke printjes of grappige details kom je niet zo vaak tegen, hooguit bij hoesjes van een paar Euro die al na een week kapot zijn.

Urbano iPhone case

Met inmiddels mijn 3e iPhone op zak, kun je wel stellen dat ik aardig ervaringsdeskundig ben op het gebied van hoesjes. Ik kocht eerst voornamelijk hoesjes via Ebay die dan inclusief verzenden nog geen vijf dollar kostten.

Maar goedkoop is helaas vaak toch wel duurkoop en ondanks dat ik altijd erg zuinig op mijn spullen ben, gingen ze toch snel kapot. Vandaar dat ik tegenwoordig liever voor kwaliteit ga waar ik lange tijd mee doe. Tenslotte ben ik ook niet iemand die haar telefoon elke week weer in een ander hoesje steekt ‘voor de afwisseling’.

Het hoesje wat ik heb gekozen op de webshop van MobileFun is van echt leder en heeft een zeer luxe uitstraling. Door de kleur, maar ook door het materiaal. Het is namelijk geen gladleder maar meer een soort nubuck, wat de case een robuuste en stoere, maar toch ook heel stijlvolle uitstraling geeft.

Het gedeelte waar je je telefoon in vastklikt is ook anders dan wat ik tot nu toe gewend was. Meestal gaat het om een kunststof case van hard plastic waar je de telefoon indrukt. Het flip-over gedeelte zit daar in feite dus gewoon op vastgeplakt.

Urbano case collage

De onderkant van deze case bestaat uit één deel en heeft flexibele rubberen randen, een beetje het idee zoals met een bumpercase dus. De telefoon is er gemakkelijk in te bevestigen, maar zal er nooit zomaar uitvallen en het rubber geeft bescherming tegen stoten. Grappig is dat er geen uitsparing zit voor volumeknopjes, maar slechts een uitgeholde vorm in het materiaal waar een + en een – knopje op staan afgebeeld.

Ondanks dat ik me afvroeg hoe dat werkte, kun je je volumeknoppen met hetzelfde gemak bedienen en merk je niet eens dat er rubber overheen zit. Een praktische oplossing, aangezien ik de ruimte die vrijgemaakt is voor volumeknopjes bij veel hoesjes aan de krappe kant vind.

Ook de aan/uit knop bovenop het toestel is op eenzelfde manier ‘weggewerkt’ onder de rand. Een ander voordeel is de grote uitsparing voor camera en flitser, waardoor je minder snel foto’s met een ‘waas’ krijgt bij flitsen, wat meestal wel het geval is wanneer je telefoon in een hoesje zit.

Urbano case close-up

Het flip-over gedeelte bevat aan de binnenkant vakjes voor bijvoorbeeld een bankpasje, een papiertje met aantekeningen of zo’n handig vierkant dingetje waar je je scherm mee schoon kunt poetsen (hierover schreef ik al eens).

Over het design is verder ook goed nagedacht, zo zit er aan de onderkant van het flip-over gedeelte een uitsparing voor de Lightning kabel, zodat je je iPhone op kunt laden zonder dat je de hoes om hoeft te klappen.

Je sluit de hoes met een magneetje aan de bovenkant. Kleine kanttekening is dat je er echt even goed op moet letten dat het flapje het magneetje ‘pakt’ en ik vind de magneetsluiting niet overdreven sterk. Maar het is nu ook weer niet zo dat de flap zo naar beneden valt als je er alleen maar naar kijkt.

Ik ben erg enthousiast over deze case. Hij maakt mijn iPhone 5S niet veel dikker dan hij is (dat is bij de meeste cases en zeker vaak bij flip-overs helaas wel het geval) en de keuze van materialen en design is goed over nagedacht. Een mooie en tijdloze hoes waar ik en mijn iPhone waarschijnlijk nog lange tijd plezier aan zullen beleven!

Nu ik hem een aantal dagen in gebruik heb, merk ik wel dat er eerder vlekjes van bijvoorbeeld vette vingers op achterblijven dan op een gladleder hoes, maar op zich is dit niet heel storend omdat het materiaal sowieso al wat ruwer is.

De ultieme testcase heeft ie inmiddels ook al gehad: M’n iPhone zat namelijk in dit nieuwe hoesje toen ik een snoekduik maakte bij het motorongeluk zaterdag. iPhone doet ‘t nog en heeft geen krasje opgelopen. Precies zoals het hoort!

Heb jij al eens iets besteld bij MobileFun?