Bij hoge uitzondering een Weekly Snaps op maandag. Sowieso bleef het afgelopen weekend akelig stil, maar ik heb bepaald niet stilgezeten en heb simpelweg geen tijd gehad om te bloggen. Gisteravond ben ik zelfs amper thuis geweest. De afgelopen week was, ondanks dat ie met griep begon, toch best leuk én druk. Veel foto’s dus.

maandag 2 juni

Maandag was ik ziek, maar moest ik ook naar fysio en daar had ik zo naar uitgekeken dat ik de afspraak niet wilde afzeggen. Sinds ik geweest ben, gaat het gelijk weer een stuk beter met m’n rug. Bij m’n moeder fotografeerde ik de zalmroze begonia en de zachtroze pioenroos.

Bij een winkeltje waar ze groente en fruit maar ook planten verkopen, kocht ik een enorme plant (Laurus) die ik dus zelf niet kon tillen. Hij ging mee in het busje naar huis en eenmaal thuis heb ik een spanband om de pot gegooid en mijn nieuwe aanwinst naar m’n terras gesleept.

Gelijk maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat in de tuin te werken en ook mijn buxus weer netjes geknipt. Molly ging drinken uit de vijver maar klom ‘voor het gemak’ gewoon helemaal op de rand.

Het was wachten op het moment dat ze erin donderde. :-) ‘s Avonds eten gekookt, heerlijke nieuwe aardappeltjes met boontjes en champignons en ‘s avonds nog een rondje met Bas in de kar gereden en ook nog gewandeld. Volle maar prima dag!

dinsdag 3 juni

Dinsdag voelde ik me nog steeds niet lekker en dat was ook wel aan mijn witte koppie af te zien. In eerste instantie weer met een boek op de bank gelegen, maar stil zitten of liggen houd ik nooit lang vol, dus ging ik toch maar een boodschap doen.

Bij Jumbo gelijk een zakje ‘Roykes’ meegenomen, worstenbroodjes met spek. Lekker vond ik ze niet. Het worstenbrood was klef en de combinatie met spek was niet mijn ding. Wat ik wel lekker vind, is yoghurt met vanillevla en een beschuit erin. Beetje vruchtenspul erbij en smullen maar!

donderdag 5 juni

Een laatste dagje in de ‘ziekenboeg’ met Strepsils en hoestsiroop paraat. Ik was het onderhand wel zat. Bas niet, die vond het wel prima, alle dagen lekker op schoot hangen. Eind van de middag reed ik naar het Piazza Center om m’n bij Bruna bestelde boekje op te halen waarover ik had gelezen op de Facebookpagina van PostNL.

Ik heb het inmiddels uit en het is echt een aanrader, ook als je niet zoals ik ‘iets’ hebt met post en postbezorgers. Vervolgens nog een foto van mij, nog steeds een beetje witjes, maar alweer wat meer mens. ‘s Middags nog even gewandeld, maar het ging regenen en het leek net herfst.

vrijdag 6 juni

Ik voelde me eindelijk weer zo goed als normaal en daar was ik maar wat blij mee. Allereerst een foto van Bas die net wakker wordt, daarna wandelen over de prachtig groen gekleurde stadswal, een foto van mij waarop je ziet dat ik inmiddels zelfs al een beetje een kleurtje heb van de zon (en ook weer wat fitter uit m’n ogen kijk).

‘s Middags bij de fontein op de Grote Markt een broodje zitten eten (mijn nieuwe favoriete hangplek) en eind van de middag een rondje gefietst over Spijk. Iets minder dan 20 km, maar mooi om mee te beginnen.

Op de weg op de zwart-wit foto trok ik een lekker sprintje, terwijl daar niet eens fietsers mochten, maar het reed zo lekker! ‘s Avonds weer op het gemak wat gewandeld met Bas en daarbij ook nog wat sfeervolle plaatjes geschoten.

zaterdag 7 juni

Vrijdagmiddag onverwachts met de motor weg geweest met een vriend. Een rit van bijna 200 kilometer. Even wezen kijken bij Hoegee in Giessen, vervolgens bij m’n oma langs die niet thuis was. In Heusden op een soort rommelmarktje gekeken en daarna een ijsje gegeten.

Vervolgens al slingerend richting Den Bosch en daar vandaan nog verder naar Best, waar we bij de leukste McDonald’s van Nederland hebben gegeten, waar ook het beroemde Michael Jackson beeld staat. Zelfs de doosjes van de frietjes zien er daar leuk uit! Was een toffe middag!

zondag 8 juni

Zondag ben ik amper thuis geweest. De hele dag de hort op en prima naar m’n zin gehad. Thuis een smoothie gemaakt die ik in de zon heb opgedronken, een lange broek (die te warm bleek te zijn) met m’n nieuwe panterprint top. Begin van de middag met m’n moeder geluncht op een terrasje, ik had een Italiaanse bol met biefstukpuntjes en gebakken champignons. Zalig!

Eind van de middag besloot ik een eind te gaan fietsen en besloot ter plekke dat ik nu eindelijk wel eens over de brug van Zaltbommel wilde. Eenmaal thuis (om half 10) had ik 66 km gereden en heel veel gezien en op de foto gezet.

Morgen volgt er nog een artikeltje over. Het flesje haarserum heb ik van m’n vader gekregen, die ‘t weer heeft gekocht bij iemand op een markt die een groothandel in kappersbenodigdheden heeft, ben benieuwd of ik het fijn spul vind!

maandag 9 juni

Om 11 uur wakker geworden na heerlijk geslapen te hebben. Vervolgens met m’n moeder naar schaapskooi Ottoland, waar je kon zien hoe schapen geschoren werden. Er waren ook wat kraampjes. Leuk om te zien, maar niet heel bijzonder. Op weg naar Gorinchem reden we langs tig brede sloten waar ook hier en daar prachtige waterlelies in lagen. De natuur op z’n mooist!