Eindelijk weer een normale Weekly Snaps op zondag. Twee weken geleden had ik ‘m verhuisd naar maandag en vorige week zelfs overgeslagen, omdat ik de avond ervoor een motorongeluk had meegemaakt waar ik maandag wel iets over geschreven had en gister een artikel gewijd aan the week after.

Ondanks m’n suffe hoofd, kan ik me toch wél herinneren dat ik een dubbele Weekly Snaps heb beloofd, dus die komt er ook. Aangezien ik niet overdreven veel foto’s heb van de afgelopen weken, is ie niet heel veel ‘groter’ dan normaal, voor mij ook wel zo fijn. Overigens heb ik gisteravond al de collages gemaakt en het stuk tot en met vandaag geschreven, omdat zoiets overdag gewoon nog niet gaat.

maandag 16 juni

Vorige week maandag was ik weer eens bij de bibliotheek te vinden om wat nieuwe boeken te halen. Dat ging helaas niet gepaard zonder enige ergernis, omdat ze daar om de haverklap boeken zoek maken die dan dus écht spoorloos zijn.

Beetje zonde van mijn tijd. Verder wat gewandeld en daarbij de overige drie foto’s gemaakt. Twee keer dezelfde molen, maar ik kon niet kiezen. De laatste foto is de Dalempoort, deze foto vond ik ook wel wat hebben.

woensdag 18 juni

Van maandag direct door naar woensdag. Matchday! Speciaal omdat deze dag weer gevoetbald zou worden door het Nederlands Elftal, had ik m’n oranje Nike shirt uit de kast getrokken, gecombineerd met zwarte skinny en Nike sneakers. ‘s Middags moest ik bij de tandarts in Wijk en Aalburg zijn en combineerde dat met bezoek aan oma.

Ik kwam een paar oude foto’s tegen, onder meer van opa, die er helaas al heel lang niet meer is en één van mezelf. Ja, dat ‘jongetje’ op dat bootje ben ik. Als ik hiernaar kijk vind ik het inderdaad niet zo gek dat iedereen dacht dat ik een jongen was.

Dat háár, echt vreselijk! Om over die kleren nog maar te zwijgen. Verder fotografeerde ik mooie witte rozen bij m’n oma en ‘s avonds was ik maar nét op tijd thuis om aan te schuiven voor de wedstrijd.

vrijdag 20 juni

Vrijdag bracht de post mijn stempelkaart voor de Rabobank sponsorfietstocht waar ik zaterdag 28 juni aan mee zou doen en erg veel zin in had. Door de hersenschudding heb ik me helaas toch moeten afmelden.

Verder een foto van mij waar m’n haar nogal verwilderd zit, maar aan mijn glimlach te zien had ik net aan iets (of iemand?) leuks zitten denken. Tot slot een voetbaldeurmat ergens in de stad en mijn nieuwe favoriete hairdo.

zaterdag 21 juni

De eerste dag van de zomer en de dag van het ongeluk. Maar hij begon wel heel goed! Met mooi weer en een bezoekje aan mijn favoriete motorzaak in Made, waar dit bloedje van een Fazer stond. Liefde! Vervolgens door naar de Luchtmacht dagen in Gilze-Rijen, waar ik een aantal filmpjes en een handjevol foto’s maakte van voorbij scherende straaljagers en leger-heli’s. Vet!

Vervolgens richting McDonald’s in Waalwijk, maar daar kwam ‘iets’ tussen en dan lig je opeens in een ziekenhuis in Breda. Hoe dat afliep heb je al kunnen lezen (hier en hier), maar deze foto’s had ik daar niet bij gezet.

Dat brood kreeg ik nadat ik minstens drie keer om iets te eten had gebedeld. Helaas geen Big Mac, maar als je trek hebt, gaat zelfs een boterham met smakeloze plak kaas erin. De foto onderweg maakte ik exact één uur voor het ongeluk. Bizar!

zondag 22 juni

Zondag had ik gelukkig al gelijk goede afleiding, mijn maatje uit het Westland zou weer eens langs komen. Die afspraak was van tevoren al min of meer gemaakt, dus dat kwam nu, ondanks dat ik moe en niet echt heel helder was, toch wel goed uit.

Afleiding is goed! We bestelden pizza, hebben een poos bij de molen op een bankje gezeten waar ik de foto van de wolken maakte en nadat hij weer naar huis was en ik ‘s avonds niet kon slapen, maakte ik een beker warme melk met honing (die ook niet hielp). Slapen heb ik niet echt gedaan de eerste twee nachten.

maandag 23, dinsdag 24 en woensdag 25 juni

Drie dagen in één collage. Maandag moest ik terug naar fysio en ondanks de klap tijdens het ongeluk, bleek mijn bekkengewricht nu gek genoeg nog wél op z’n plek te zijn blijven zitten. Wonderen bestaan dus! 🙂 Vervolgens een foto van dinsdag, waar ik redelijk uitgeblust en met doffe ogen op de bank lig.

Zo ziet iemand met een hersenschudding er dus uit. Woensdag trakteerde ik mezelf op chocomel met een gebakje, toen ik even de lunchroom bij HEMA in gedoken ben omdat ik zo raar in m’n hoofd was geworden dat ik niet verder kon lopen zonder risico dat ik tegen de vlakte zou gaan. Smaakte prima!

donderdag 26 juni

Ik kan je één ding vertellen, urenlang op de bank liggen is strontvervelend en ik was het dus na een paar dagen al meer dan zat. Ondanks dat het gezien de huidige situatie behoorlijk zwaar is om een eindje te wandelen, wil ik toch zo nu en dan graag even naar buiten. Even frisse lucht opsnuiven, weer even andere geluiden, daar geniet ik dan toch van.

‘s Middags maakten we een stop bij de fontein en tijdens een kort wandelingetje ‘s avonds, maakte ik de foto’s rechtsboven en linksonder, was een mooie lucht! Tot slot een selectie van mijn blauwe plekken, deze vallen nog best mee in vergelijking tot wat er op mijn heup te zien is.

vrijdag 27 juni

Afgelopen vrijdag moest ik terug naar het Amphia ziekenhuis in Breda voor een afspraak op de traumapoli, ik vertelde hier al over in het artikel van gister, dus dat is nu niet meer nodig. Ik vond het best een mooi ziekenhuis eigenlijk, leuk aangekleed.

Onder meer met tafels met een superleuke print. Je kon er zelfs ijsjes kopen en dat smaakte best! Op weg naar huis kwamen we een Tesla model S tegen, schijnt een behoorlijk zeldzame en vooral heel dure auto te zijn. Van oma en m’n moeder kreeg ik nog twee tijdschriften, leuk leesvoer is altijd welkom!

zaterdag 28 juni

Zaterdag heb ik vooral veel geslapen. Nadat ik een klein rondje met onderbreking heb gelopen met Bas, heb ik vervolgens bijna de hele middag geslapen op de bank. Toen ik wakker was, lag er nog een lekker puddingbroodje op me te wachten, wat ik tijdens het wandelingetje bij Bakkerij ‘t Stoepje had gekocht. Verder een foto van Bas in zijn mandje en mooie rode rozen (die in het echt mooier rood waren), die ik vastlegde tijdens een tweede wandelingetje begin van de avond.

zondag 29 juni

Elke ochtend probeer ik het gewoon opnieuw: Een stukje lopen met Bas. Als je gewend bent om veel te lopen, word je knettergek als dat niet meer kan. Ik had het idee dat mijn loopje al wel iets vlotter was dan de voorgaande dagen, maar de tijd / afstand die ik kan lopen zonder dat ik begin te trillen en alles, is nog steeds hetzelfde. 10 minuutjes bij de fontein op de Grote Markt gezeten (naast de molen inmiddels mijn tweede hangplek) en ‘s middags 3 uur geslapen.

Mijn bank ligt vol tijdschriften en folders, maar lezen lukt niet. Aangezien ik al een week praktisch op water en brood leef, wilde ik nu iets anders en ben ik naar de dichtstbijzijnde friettent gelopen voor een portie bitterballen. Duurbetaald en niet te vreten, dus zonde, ik heb er 2 op en ze toen weggegooid. Het autootje met print staat bij mij in de buurt, ik had ‘m al vaker gezien maar nu toch een foto.