Eigenlijk had ik al een andere blogpost ingepland voor vandaag, maar ik had opeens zin om er een quote tussendoor te gooien en dat heeft toch wel alles te maken met een fijn moment wat ik gistermiddag onverwachts heb gehad!

Tijd is iets geks: Iedereen kijkt op de klok, z’n horloge of op een mobieltje en we weten allemaal dat de tijd niet stilstaat en ook niet onbeperkt is. Toch gaan we er vaak zo makkelijk mee om. “Tijd zat” is een veelgehoorde uitspraak.

Bovenstaande quote vond ik een hele mooie om eens over na te denken. Het klinkt een beetje overdreven, dat als jij iemand een stukje van je tijd geeft, dat je diegene dan een stukje van je leven geeft, maar symbolisch gezien vind ik het wel erg mooi.

Denk je eens in, hoe fijn is het als iemand tijd voor je maakt. Een vriend die naar je wil luisteren als je met een dilemma zit (dat komt bij mij regelmatig voor), het kassameisje van de supermarkt dat zegt: “Doe maar rustig aan hoor”, als je zit te stoeien met een portemonnee vol met veel te kleine muntjes en waar ik momenteel heel erg blij van word is het feit dat de schaarse momenten dat R bij me is, steeds langer lijken te duren. En daar word ik zó gelukkig van!

Hoe gelukkig kun je worden van iemand die je hooguit een paar keer in de week voor een paar minuten ziet? Héél gelukkig, vooral als je merkt dat diegene toch regelmatig net wat meer tijd voor je neemt, iets vraagt, interesse toont, leuk naar je lacht en niet op een minuutje kijkt. Na zo’n moment waardoor de smile niet meer van m’n gezicht af te poetsen is, realiseer ik me dat tijd inderdaad soms een soort cadeautje is, een pareltje wat best gekoesterd mag worden.