Lange tijd geleden dat er een Words Of The day voorbij kwam. Ik gebruik(te) deze artikelen soms om ‘even snel’ iets te tikken, maar het idee dat ik niet voldoende de tijd nam om iets fatsoenlijkers ‘op papier’ te zetten stond me een beetje tegen, dus heb ik er lange tijd geen gepubliceerd.

Nu komt het wel even goed uit, omdat ik nog steeds niet helemaal de oude ben en de regelmaat van mijn artikelen een beetje op zijn gat ligt. Zoals ik gister al schreef, heb ik wel het plan om vanaf maandag weer vol aan de bak te gaan, in de hoop dat ik tegen die tijd weer helemaal in orde ben en ook voldoende inspiratie heb. Vandaag in elk geval weer een inspirerende tekst!

Deze quote is er één die ik jaren eerder tegen had moeten komen! Het is in zekere zin een variant van “Wat een ander over jou zegt, zegt meer over zichzelf”, een zin die ik door de jaren heen nogal eens gehoord heb, maar waar ik doorgaans weinig waarde aan hechtte. Want wat zégt dat dan helemaal, dat iets wat iemand uitkraamt meer over zichzelf zegt? Natuurlijk snap ik de betekenis, dom ben ik niet, maar in essentie had ik er nooit iets aan.

Zoals ik wel eens heb verteld, ben ik vroeger langdurig gepest en zelfs tot een paar jaar terug werd ik op straat ook vaak uitgescholden voor alles wat lelijk was, hele grove dingen werden er recht in m’n gezicht gesmeten. Als iemand van mijn vrienden of familie begon over ‘zegt meer over zichzelf’ werd ik kwaad: “Want ze zeggen het toch tegen mij?”. Mijn zelfbeeld was al niet best en als mensen iets beweren, zit daar altijd een kern van waarheid in, aldus mijn theorie.

Aan mijn zelfbeeld is weinig verbeterd, maar ik heb wel wat inzichten vergaard, bovenstaand citaat is daar één van. Mensen geven hun mond vaak maar een douw. Gewoon omdat ze een kutdag hebben, zelf stinkend onzeker zijn, zichzelf beter voelen door een ander te kleineren of omdat ze gewoon niet het prettigste karakter hebben. En grappig genoeg zijn het inderdaad altijd de mensen die amper iets van je weten of zelfs helemaal niets, die van alles over je beweren. Als je het zo bekijkt, zijn het echt loze woorden. Ene oor in, andere oor uit dus.

Hoe ga jij om met dit soort dingen?