Inmiddels ben ik alweer toe aan de derde vraag van de 30 Day Blog Challenge. Het is ook de eerste challenge ooit die ik vol weet te houden. Zo probeerde ik al de 30 Day Squat Challenge waar ik noodgedwongen mee moest stoppen omdat mijn rug hevig protesteerde en de 100 Happy Days Challenge, met een happy foto van elke dag. Ik vergat ‘t al na vijf dagen!

De vraag van vandaag is dus wat mijn favoriete quote is en ook waarom. Alwéér zo’n lastige vraag waar ik geen eenduidig antwoord op heb. Ik ben absoluut een verslaafde als het aankomt op mooie quotes.

Ik heb mappen vol citaten op mijn computer staan, volg op Facebook de nodige quote-pagina’s en uiteraard kom ik er op blogs ook regelmatig tegen. Last but not least heb ik in mijn digitale notitieboek een document met waardevolle quotes, maar die zijn vooral toegespitst op gevoelens die met iemand te maken hebben.

Lang verhaal kort: Ik heb niet één favoriete quote, één motto. Ik heb er wel meerdere die ik bijzonder vind en bij me passen, dus ik vermeld er gewoon een aantal. Eigenlijk ook net zo leuk want met het vermelden van één citaat ben je gauw uitgepraat.

Verdriet is de prijs die
we betalen voor liefde.

Een quote die uiteraard ook aansluit bij de gebeurtenissen rondom de vliegtuigramp, maar een citaat wat ook voor mijzelf vol in de roos is. Ik had het niet treffender kunnen verwoorden. Liefde en pijn lijken helaas vaak hand in hand te gaan en hoe meer je van iemand houdt, hoe meer pijn je hebt.

Live to win. Dare to fail.

Een citaat uit de songtekst van het nummer Carpe Diem Baby van Metallica, sowieso een erg goed nummer (als je tenminste van wat meer stevige muziek houdt). Deze zin past wel bij mij.

Als je hem zo leest zou je hem misschien eerder scharen onder een roekeloze levensstijl en mensen die vooral uit zijn om overal de hoofdprijs te behalen, maar er zit een diepere betekenis achter. Althans voor mij. Leven om te winnen. Niet zozeer die hoofdprijs, maar misschien ook wel overwinnen. En durven falen, dat vind ik belangrijk. Als je niet faalt, dan leer je ook nooit.

They say time changes everything.
But some things become much
stronger than time

Een citaat uit mijn eigen collectie, dat wil zeggen zelf bedacht. Ja, ook dat doe ik nog wel eens, zo heel af en toe. Vroeger schreef ik gedichten, nu produceer ik zo nu en dan een quote, die overigens zo uit het niets in me opkomt. Deze vind ik nog altijd heel sterk en raakt me nog altijd. Misschien niet eens nodig om te vertellen dat ie te maken heeft met L’Amour.

Overal waar ik kijk mis ik jou.

Ook deze heb ik zelf bedacht, al best lang geleden. De ironie is dat ik nu weer precies hetzelfde meemaak, letterlijk. Bijzonder is dat wel. Sterk in al zijn eenvoud.

The heart has reasons,
that reason doesn’t understand.

Een citaat wat hout snijdt, wat mij betreft. De eeuwige strijd tussen je hart en je hoofd in één zin in beeld gebracht. En vooral in de liefde lijkt je hart soms een weg te volgen die misschien niet altijd de meest voor de hand liggende is.

Sometimes the strongest people are the ones who cry behind closed doors, and fight battles that nobody knows about.

What can I say. Dat ik ook zo iemand ben: Naar buiten toe heel sterk en dapper (anderen zeggen dat ook wel eens over mij), maar de grootste strijden worden inderdaad in mijn hoofd gestreden en als ik al huil, zal nooit iemand dat zien. Dat is soms best zwaar, maar ik praat niet altijd even makkelijk over mijn struggles.

En dat zijn er dus zes. Ik heb er nog zoveel die ik ontzettend mooi vind, maar dan ben ik nog wel een paar uur bezig en dan ga ik ook een beetje aan de essentie van de vraag voorbij. Zoals je misschien wel opvalt, gaan vrijwel alle citaten over de liefde.

En dat voor iemand die beweert niet echt heel romantisch en zéker niet sentimenteel te zijn. Ik ben meer iemand die niet het achterste van haar tong laat zien, maar slechts een enkeling toegang geeft tot wat er zich écht in mijn hoofd afspeelt.

Dat heeft overigens niks te maken met me stoerder voor willen doen dan ik ben, maar is vooral een kwestie van me niet te kwetsbaar willen opstellen. Ik moet er dan ook altijd een beetje om lachen als mensen me ‘heel openhartig’ vinden.

Ik heb blijkbaar de gave om over te komen alsof ik een open boek ben, terwijl ze intussen hooguit één pagina hebben gelezen. Als het aan mij ligt, is dat een pagina met quotes zoals deze hierboven, om weer terug te keren bij het originele onderwerp.

Noem eens één van jouw favoriete citaten?