Tijd voor een tag! De vragenlijst die ik vandaag beantwoord, kwam ik tegen op de blog van Ilse en ik was direct zó enthousiast dat ik er gelijk mee aan de slag wilde. Sowieso ben ik de avonden redelijk helder en gaat schrijven ook beter, dus kan ik op die manier mijn blog toch bijhouden.

Vandaag dus een tag met, zoals je in de titel al kunt lezen, 55 vragen. Je hebt wat te lezen dus! Overigens heb ik alle vragen maandagavond beantwoord, omdat overdag bloggen nog niet lukt.

1. Pak het boek dat het dichtstbij ligt, ga naar pagina 18 and zoek regel 4

De eerste die ik beet heb is De Mannenmaker van Petra Kruijt (niet in begonnen). Regel vier luidt: “Wouter? Ik kijk nog eens goed. Warempel nu zie ik het”. De meest intrigerende zin ooit…

2. Strek je linkerarm zo ver uit als je kan. Wat kan je aanraken?

Mijn arm is helaas net te kort om de deur te raken en ik zit achter een meubel wat precies groot genoeg is voor m’n PC, dus geen bureau met allerhande voorwerpen. Als ik smokkel en naar voren reik, heb ik een koffiebeker van Bakker Bart te pakken met opschrift “Ik ben lekker”. Niet dat ik dat van mezelf vind, wél van iemand anders die ik best zo’n beker zou willen geven! ;-)

Koffiebeker met opdruk

3. Wat deed je voor je deze tag begon in te vullen?

Ik heb foto’s bewerkt in Adobe Lightroom en fruit gesmikkeld uit de fruitmand die ik vanavond van een vriend kreeg, superlief! Omdat ik alleen tussen ongeveer acht en elf uur aardig helder ben, moet ik dan alles doen wat ik de rest van de dag niet kan. Dingetjes op de computer, maar ook huishoudelijke klusjes. Ik heb nog altijd geen kabouters in dienst helaas.

4. Gok hoe laat het is zonder op de klok te kijken. Zat je in de buurt?

Nu moet ik vals spelen. Ik heb net al een vluchtige blik op mijn computerklokje geworpen en zag iets met 21 en een 5 erbij, dus dat moet tegen tienen zijn. Zonder klokje had ik dat ook wel gegokt, al denk ik nog steeds vaak dat het vroeger is, omdat ik op nog niet helemaal gewend ben aan het feit dat het zo lekker lang licht blijft.

5. Wat hoor je op het moment?

Het zachte zoemen van het vijftal ventilatoren in m’n computerkast (keep it cool), één van mijn katten die een brokje kauwt en gerommel van de bovenbuurman. De radio staat niet aan en iTunes staat de laatste tijd alleen open om m’n iPhone te syncen.

6. Wanneer ben je voor het laatst buiten geweest? Wat deed je toen?

Ik ben een half uurtje geleden buiten geweest, mijn tweede wandelingetje van de dag. De avondwandelingetjes vind ik het fijnst, omdat er dan weinig drukte in de stad is (tenzij het Nederlands Elftal heeft gewonnen) en het ook qua verkeer rustig is. Ik ben nog steeds erg schrikkerig sinds ‘t ongeluk en kan ook moeilijk omgaan met veel of hard geluid. Tijdens het wandelen heb ik ook een mooie luchtballon gezien.

Luchtballon boven de uiterwaarden

7. Heb je gedroomd afgelopen nacht?

Ja, ik droom vaak en veel. Ik heb weleens gelezen dat iedereen droomt en zelfs zeven keer per nacht, maar er zijn mensen die ze nooit onthouden. Ik vaak wel. Sommige zijn gedetailleerd en kan ik goed onthouden, die schrijf ik soms op.

Van vannacht kan ik me niet herinneren waarover het ging, maar wel over wie. Guess what: Het is ontzettend knap, ik ga al glimlachen als ik zijn naam hoor en het is niet Chris Pine. Blijft weinig te raden over, toch? ;-)

8. Wanneer heb je voor het laatst gelachen? Waarom?

Ik lach te weinig. Ik vind het heerlijk en ben zeker geen zuurpruim, maar je moet qua humor van goeden huize komen, wil je mij echt aan het lachen krijgen. Ik vind filmpjes, plaatjes etc. over het algemeen niet snel zó grappig dat ik erom moet lachen. De laatste keer dat ik in de lach schoot kan ik me dus niet herinneren. Slecht, ik weet het, want het is zo goed voor een mens!

9. Wat hangt er op de muur van de kamer waar je in bent?

Ik bevind me in de woonkamer en daar hangen meerdere dingen aan meerdere muren. Om het kort te houden zijn dat vrijwel allemaal zelfgemaakte foto’s in een mooi lijstje, plus een enorme zwart-wit poster van Times Square. Niet dat ik iets met New York heb, maar ik vind ‘t een sprekende plaat en dus hangt ie in mijn huis.

10. Vertel iets over jezelf dat de meeste mensen niet weten

Dat ik vroeger vaak voor jongen werd aangezien. Het was vaak van “Wil hij wat drinken?” en dan ging ik door de grond. Ik zag er ook echt uit als jongen: Kort haar, geen meisjesachtige kleding en door een hormoonafwijking had ik daarnaast ook geen vrouwelijke vormen.

Het was niet zo dat ik liever een jongen wilde zijn, maar was geen meisje-meisje en m’n kleren en korte kapsel waren vooral praktisch. In de Weekly Snaps van zondag kun je een foto zien van hoe ik er destijds uitzag, ik vind ‘t best stoer dat ik die foto durfde te plaatsen (en nu weer). :-)

Een oude foto van mij

11. Houd je van dansen?

Ja! Tenminste altijd wel gedaan. Vroeger heb ik klassiek ballet en jazzballet gedaan en als ik uit ging, deed ik niets anders dan dansen. Inmiddels heb ik jaren geen voet meer op een dansvloer gezet en mis het ook niet (ik word ook ouder), maar ik heb er wel altijd van gehouden.

Die paar keer per jaar dat ik ergens kom waar lekkere muziek gedraaid wordt en gelegenheid is om met de voetjes van de vloer te gaan, sta ik meestal wel te swingen. Stijldansen kan ik overigens niet (veel te truttig), maar ik schijn wel goede moves te hebben.

12. Zou je het ooit overwegen te emigreren?

Nee, absoluut niet! Noem me een verstokte huismus, maar ik moet er niet aan dénken om ergens anders te wonen dan in Nederland in mijn eigen huisje. Ik heb al een pesthekel aan verhuizen (en dat een paar keer te veel gedaan) maar emigreren, nee van m’n leven niet!

13. Door wie ben je voor het laatst gebeld?

Dat was mijn moeder als ik me niet vergis. Mijn oma heb ik zelf gebeld en ook Martin heb ik nog even gebeld om te vragen hoe ‘t vandaag ging. Hij is vandaag ontslagen uit het ziekenhuis, totdat hij volgende week woensdag geopereerd moet worden.

iPhone 5S in the box

14. Wat heb je als laatste gedownload op je computer?

De laatste keer dat ik iets gedownload heb, is best een tijd geleden, maar ik weet vrijwel zeker dat dat muziek is geweest die ik had opgeduikeld in Spotify en wilde hebben. Niet dat je via Spotify muziek kunt downloaden, daar zijn dan weer andere kanalen voor. :-)

15. Laatste keer dat je in een zwembad zwom?

Jaren geleden! Sowieso dat ik gezwommen heb. Ik ben behoorlijk onzeker over m’n lijf en mezelf in badkleding vertonen is voor mij een soort horrorscenario. Ik denk dat de laatste keer dat ik in een zwembad gezwommen heb, inmiddels vier jaar geleden is. Ik was toen met een vriend naar zo’n subtropisch zwemparadijs geweest.

16. Luister je op het moment naar muziek?

Zoals ik bij vraag vijf schreef niet, tenzij je het geruis van computer-fans als muziek beschouwt. Maar omdat iTunes liep te mekkeren dat er een iOS update was, heb ik, omdat ‘t toch wel erg stil was, maar op het play-knopje gedrukt. Het eerste wat ik hoor is Let it be van The Beatles. All time classic. Ik hou van The Beatles!

17. Welke kleur is de vloer van je slaapkamer?

Dezelfde kleur als die van de woonkamer, namelijk wit eiken laminaat. Die vloer is in ‘t hele huis doorgetrokken zonder drempels, lekker ruimtelijk! Alleen in de berging ligt nog het houtkleurige vinyl wat ik vóór m’n laminaat een aantal jaren heb gehad. Makkelijk in onderhoud.

18. Als je iets kon veranderen aan je huis, wat zou het zijn?

Kijk, dat vind ik nou leuke vragen. Ik hou wel van een beetje klussen en een muurtje platgooien lijkt me wel wat. In het geval van m’n huis is dat alleen niet praktisch, omdat ik liever niet de gang wil samenvoegen met de slaapkamer of zo. Alhoewel een open keuken niet gek zou zijn!

19. Wat is het laatste wat je hebt gekocht?

Ik kom momenteel weinig in de stad, alleen voor het hoognodige. Ik heb vanmorgen bij HEMA een pak melk gekocht, vleeswaren en een fles sinaasappelsap. Niet de meest interessante aankopen. Ik ga binnen nu en vierentwintig uur waarschijnlijk wel de Aztec-print rugtas bestellen die ik onlangs tegenkwam bij Oh So Hip, want daar ben ik wel heel erg verliefd op geworden!

20. Ooit op een motor gereden?

Ja en eraf gevlogen ook *streept van lijstje*. Ik rijd al motor vanaf m’n tweede of derde en dan bedoel ik dus achterop. Omdat ik slechtziend ben, mag ik zelf niet rijden, maar ook dat heb ik wel eens gedaan. Toen ik een jaar of 20 was, kocht ik met m’n vader een motorfiets en hij gaf me les op een parkeerplaats. Ik heb dus voor de helft een eigen motor gehad en er op gereden ook!

Yamaha Fazer bij de Lingehaven

21. Ken je alle woorden van je eigen taal?

Zeker niet. Ik ben nogal een taalneuroot en heb een behoorlijk ruime woordenschat, maar de Nederlandse taal bevat enorm veel woorden en vooral heel ingewikkelde woorden ken ik dus echt niet. Vandaag moest ik zelfs nog aan iemand vragen wat degeneralisatie ook alweer betekende. Ik kende het woord wel, maar wist niet meer wat de betekenis ervan was.

22. Waar denk je als eerste aan als je ‘s morgens wakker wordt?

Aan R. Geen twijfel mogelijk. <3 En daarna aan m’n iPhone, of er nog dringende of interessante berichten zijn binnengekomen en of ik iets gemist heb. Meestal niet. :-)

23. Van wie heb je je laatste sms’je / Appje ontvangen?

Appje van Martin, die liet weten dat z’n WiFi het weer doet. Het laatste sms-bericht wat ik heb ontvangen was van m’n vader, met de vraag hoe het nu met me ging.

24. Hoe laat ga je naar bed?

Momenteel rond een uur of elf. Normaal wordt dat nogal eens later, maar ik moet m’n hoofd voldoende rust geven en ondanks dat ik elke middag ook al een paar uurtjes slaap, merk ik dat ik vanaf half elf een stuk slomer word en naar bed moet. Voordeel van m’n hersenschudding is dat ik veel eerder in slaap val dan normaal.

25. Ben je donor?

Nee

26. Met wie heb je het laatst gegeten?

Met m’n maatje uit het Westland. Zoals ik in de Weekly Snaps van zondag al schreef, was hij er de zondag na het ongeluk en hebben we toen pizza besteld bij Domino’s.

Pizza time!

27. Is het glas half leeg of half vol?

Ligt eraan hoeveel ik eruit gedronken heb. :-) Maar als je het hypothetisch bedoelt, is het in mijn geval halfvol. Always look at the bright side of life!

28. Wat is het verste weg wat je ooit bent geweest?

Ik heb al heel wat van de wereld mogen zien in m’n jeugd, maar het verst wat ik weg ben geweest moeten de Malediven zijn geweest. Een eilandengroep onder India, in de buurt van Sri Lanka. Destijds een waar paradijs op aarde, inmiddels erg commercieel geworden.

29. Heb je ooit een trofee / beker gewonnen?

Meerdere. Volgens mij de meeste met paardrijd-wedstrijden en volgens mij ook met judo. Ik had er in elk geval wel een stuk of wat op m’n slaapkamer staan thuis. Inmiddels heb ik ze niet meer, geen idee waar ze gebleven zijn. :-)

30. Heb je ooit een schooluniform moeten dragen?

Niet dat ik weet. We wonen gelukkig niet in Engeland.

31. Typ je op een touch toetsenbord?

Je moet een toetsenbord toch altijd aanraken om te kunnen typen? Ik neem dat er iets bedoeld wordt wat ik dus niet in m’n bezit heb. Ik heb een normaal toetsenbord. Een duur ding is aan mij niet besteed, want binnen een half jaar zijn alle letters eraf gesleten en met een beetje geluk ook nog een paar knoppen lam.

Oude typemachine

32. Wat ligt er onder je bed?

Behalve waarschijnlijk een hoopje stof, vier plastic kratten met onder meer m’n zomerschoenen en slippers, één krat met relikwieën van vroeger en twee gevuld met Marktplaats-handel. Ideaal zulke kratten, want anders kan ik het allemaal niet kwijt.

33. Geloof je in liefde op het eerste gezicht?

Nee. wel in aantrekkingskracht op ‘t eerste gezicht. Liefde is iets wat moet groeien. Er zijn te veel mensen die na twee weken een setje te zijn, beweren dat ze zielsveel van elkaar houden, maar bij mij werkt dat niet.

Liefde is een proces, je moet van iemand leren houden, dat gebeurt niet in één ogenblik. Als ik eenmaal van iemand houd, dan is dat voor de rest van m’n leven, ongeacht of hij mijn liefde beantwoordt of niet. Dat is helaas geen voorwaarde…

34. Hoe laat sta je op?

De laatste dagen ben ik al bijna elke ochtend om exact één minuut over half tien wakker en dat vind ik een prima tijd. Twee weken geleden was ik nogal aan het worstelen op dat gebied, omdat mijn lijf het pas om elf uur tijd vond om wakker te worden en de verstandige Ester het daar niet helemaal mee eens was. Dit is dus wel een verbetering!

35. Hoe heette je eerste huisdier?

Mijn eerste eigen huisdier was Micky, mijn oudste kat die er dus nog steeds is. Thuis hadden we ook veel huisdieren (met name honden), maar ik weet niet wat daar de eerste was. Misschien de kat Sissy, Ierse Wolfshond Simpson of Pekinees Dinky.

Molly op de bank

36. Hoe voel je je op dit moment?

Op het moment dat ik dit aan het tikken ben, is het avond en dus voel ik me redelijk. Eindelijk wat rust in de kop, relatief weinig duizeligheid en de rugpijn houdt zich met dank aan pijnstillers redelijk koest. De avonden mogen wat mij betreft de hele dag duren, maar de tijd dat ik me overdag ook weer prima voel, komt vanzelf weer terug. Daar vertrouw ik op!

37. Waar denk je het meeste over na?

Nog best een lastige vraag. Ik denk veel aan R, vooral als ik me klote of alleen voel. Ik word er rustig van en krijg er ook energie van (but there’s nothing but the real thing!). Verder denk ik veel na over het ongeluk en de gevolgen. Normaal gesproken is er volgens mij niet één onderwerp waar ik uitgesproken vaak over nadenk, ten opzichte van andere dingen.

38. Als je de loterij zou winnen, hoe snel zou je het vertellen?

Eén minuut? Ik zou laaiend enthousiast zijn en waarschijnlijk gelijk in de telefoon willen klimmen om het familie en vrienden te vertellen. Maar ik denk niet dat het ooit gaat gebeuren, want ik speel niet mee aan een loterij. Vind ik geldverspilling.

39. Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien?

Dat was Hartenstraat, die ik een maandje of twee geleden heb gezien in bioscoop Hollywoud in Woudrichem. Normaal ben ik niet zo te porren voor Nederlandse films, maar deze was echt leuk. Niet te zwaar op de hand, veel humor en een vlot verhaal.

Popcorn in de bioscoop

40. Zing je onder de douche?

Nee nooit. Ik vind het leuk, maar zing alleen als ik een lekker liedje hoor, waardoor ik vanzelf mee wil blèren. Ik heb weleens te horen gekregen dat ik een goede zangstem heb, maar heb geen aspiraties om er iets mee te doen. Ik vind het gewoon leuk en daar blijft het bij.

41. Wat doe je als je je verveelt?

Me stierlijk vervelen en me ergeren, wat anders! Ik heb me de afgelopen week aardig verveeld, omdat ik niet kon lezen of een filmpje kijken door dat stomme hoofd, waardoor ik ook min of meer aan huis gebonden ben. Meestal blijf ik toch maar rustig liggen en niks doen. Onder normale omstandigheden ga ik altijd wel iets zoeken om te doen, achterstallige klusjes of zo.

42. Wat wilde je vroeger worden?

Kapster! Ja echt! Tenminste toen ik kleiner was. Toen ik ouder werd, zag ik wel in dat een beroep als kapster ‘m niet zou worden door mijn slechte ogen, maar ik geloof niet dat die wens ooit zo groot is geweest dat ik daardoor teleurgesteld raakte.

Toen ik eenmaal van school kwam, wist ik niet wat ik wilde worden en heb daar zelfs een speciale schakelopleiding voor gevolgd. Behalve dat kapster-gebeuren, waren er volgens mij niet echt dingen die ik wilde worden.

43. Wat was eerder: de kip of het ei?

De haan? :-) (en onzinnige vragen).

Bas op de Kinderboerderij

44. Hoeveel sleutels zitten er aan je sleutelbos?

Eén! Mijn voor- en achterdeur hebben dezelfde sleutel. Meer heb ik niet nodig, want behalve m’n fiets, bezit ik geen voertuigen en ondanks dat ik wel een sleutel van m’n moeders huis heb, zit die niet aan m’n ‘sleutelbos’. Ik heb eigenlijk ook een stuk meer sleutelhangers dan sleutels!

45. Welke auto rijd je?

Zo nu en dan een Opel Corsa, een Mercedes of een busje, net hoe de pet staat. Zonder dollen: Ik rijd zelf natuurlijk geen auto, maar dat wil niet zeggen dat ik nooit in een auto zit. Ik rijd af en toe met m’n moeder mee en ben ook regelmatig op de weg te vinden met één van de deeltaxi’s waar ik pasjes voor heb. Ik hou van autorijden, op de weg zitten heb ik altijd fijn gevonden.

46. Wat zijn je beste lichamelijke punten?

Dat is dus geen vraag die je aan mij moet stellen, want dat vind ik lastig. Ik denk dat ik voor de gemiddelde vrouw best lang schijn te zijn (dat hoor ik vaak), dat ik sterke benen heb en een niet al te grote neus, die regelmatig als ‘lief’ of ‘schattig’ wordt bestempeld. Voor zover je daar blij mee moet zijn dan, maar dat terzijde. Alles beter dan een haviksneus!

47. Wat zijn je beste karaktereigenschappen?

Doorzettingsvermogen, oprechtheid, betrouwbaar en ‘eigen’. Dat heeft me veel goeds gebracht, met name qua ontwikkeling. Ik ben geen 13-in-een-dozijn en gaandeweg heb ik geleerd dat niet iedereen daarmee overweg kan. Ik ben authentiek en niet iemand die ja en amen zegt en doet wat anderen doen, omdat ‘t zo hoort. Mijn doorzettingsvermogen ben ik ‘t meest trots op.

48. Wat zijn je favoriete boeken?

Als je verwacht dat ik met een aantal titels op de proppen kom, heb je het mis. Ik lees heel wat af op jaarbasis en dat zijn meestal simpele romans, over het algemeen niet echt boeken waarvan ik langer dan een week onthoud waar ze over gingen. Ik lees voor mijn ontspanning en heb over het algemeen dan gewoon zin in lichte lectuur. Vooral de zogenaamde chicklits zijn favoriet.

Boeken in de bibliotheek

49. Wat is je favoriete tijd van de dag?

De avond! Ik ben echt een avondmens, een nachtdier. Als het avond is, word ik pas echt wakker, leef ik op. ‘s Avonds heb ik steevast de meest geniale invallen en ideeën voor wat dan ook. Zelfs als ik ziek ben of zoals nu een hersenschudding heb, is de avond de tijd dat ik me eindelijk weer een beetje mens voel.

50. Hoe ver van je geboorteplaats woon je?

Zo uit het blote hoofd is dat 43 kilometer, maar ik wilde dat wel checken op Google Maps en zat er niet ver naast! Het is 44.1 kilometer en mijn geboorteplaats is Den Bosch. Lijkt een eind, maar in principe sta je er binnen het halfuur. Stukje A15, de brug bij Zaltbommel over, A2 uit en voilà!

51. Ben je een vroege vogel of een nachtmens?

Zoals ik bij vraag 49 al liet weten, ben ik een nachtmens. No doubt about that!

52. Kun je je neus aanraken met je tong?

Als ik een kikker zou zijn wel.

Bellen!

53. Na hoeveel keer overgaan neem je de telefoon op?

Normaal gesproken zo snel mogelijk, maar ‘t zou kunnen zijn dat ik ergens mee bezig ben en dus niet zo snel naar de telefoon kan sjezen. Wat een duffe vraag trouwens!

54. Wat voor baantjes heb je gehad?

Vooropgesteld dat ik op m’n achttiende arbeidsongeschikt ben verklaard, heb ik wel wat sort-of baantjes gehad, maar die vielen meer onder stage. Ik heb bij diverse bakkers gewerkt tijdens m’n opleiding, onder meer in Vlijmen, Heusden en Andel.

Later had ik een echte baan bij een bakker in Gilze-Rijen, maar daar moest ik mee stoppen omdat toen m’n botontkalking boven water kwam. Verder heb ik ‘n jaar stage gelopen bij gemeente Aalburg en een blauwe maandag bij een administratiebedrijf in Woudrichem. Vakantiebaantjes heb ik nooit gehad.

55. Nieuwe en spannende dingen die je zou willen delen?

Ik vond het meemaken van een heftig motorongeluk voorlopig wel spannend genoeg. Verder maak ik weinig mee en is er verder dus niet veel noemenswaardigs te melden.