Ik kwam op verschillende blogs weer eens een ontzettend leuke tag tegen en dit keer wederom één met behoorlijk originele vragen. De gekste dingen, zal ik maar zeggen. Geen verdere inleiding nodig, dus veel leesplezier gewenst!

Slaap je met je kledingkast open of dicht?

Dicht. M’n kledingkast is behoorlijk groot (lees, beslaat een wand, ik moet al die H&M-bestellingen toch ergens laten) en als ik één of meerdere deuren open laat staan vind ik dat zo’n zwart gat, dat is te onrustig zeg maar. Die kast moet dus echt dicht zijn als ik ga slapen. Net als dat mijn slaapkamerdeur altijd nét op een kiertje moet staan. Niet dicht, maar ook niet echt open.

Neem je flesjes shampoo mee uit hotels?

Vooropgesteld dat ik al heel wat jaren niet meer in een hotel geweest ben, maar nee. Ik heb een hekel aan hotelshampoo, omdat het mijn haar verandert in iets waar ik niet blij van word. Vroeger nam ik soms flesjes uit hotels mee, maar dat was dan vooral als aandenken, niet met het idee dat ik dan thuis shampoo uit kon sparen. Ik nam zelfs bierviltjes mee als aandenken.

Heb je ooit een straatnaambord gejat?

Een wat? Waarom zou ik in hemelsnaam een straatnaambord willen jatten. Wat héb ik daaraan. Mijn huis is geen verzamelplaats voor obscure vondsten en voorwerpen en dat wil ik graag zo houden.

Zelfs al zou ik ergens een straatnaambord met bijvoorbeeld mijn achternaam of ‘Estrella’ tegenkomen, zou ik nog niet eens in de verleiding komen. Jatten is nog altijd jatten en dat heb ik nog nooit gedaan. Ik pluk toch ook geen stoeptegels uit de bestrating? Gekkenwerk!

Volkswagen bordje

Gebruik je to-dolijstjes?

Tot op zekere hoogte. Overigens is mijn to-dolijstje, maar heel beperkt, deze bevat puur wat langetermijn dingetjes waar ik nog aan moet werken en die ik dus makkelijk vergeet. Maar als ik op één dag bijvoorbeeld naar de tandarts moet (wat wel in m’n agenda staat), boodschappen doen en de vuilnisbak moet ‘verschonen’ is er geen haar op mijn hoofd die daar een lijstje voor gaat maken. Dat kost tijd die ik liever besteed aan het daadwerkelijk uitvoeren van die taken. Ik maak wel lijstjes voor boodschappen. Anders vergeet ik de helft eer ik eens in de winkel ben.

Heb je sproeten?

Ja, vooral in de zomer. Ik vind het altijd wel leuk (één van de weinige dingen aan mezelf die ik écht leuk vind, hoezee) en ik snap niet dat er vrouwen en meisjes zijn die een halve pot foundation over hun sproeten gooien omdat ze het lelijk vinden.

Ik vind het iets jeugdigs en zomers hebben en sowieso raak ik in de zomer mijn foundation niet aan. In de winter tegenwoordig ook niet vaak meer overigens, zo weinig mogelijk make-up is tegenwoordig mijn motto. Heerlijk bevrijdend!

Heb je ooit in de bosjes geplast?

Tja, dat zijn inderdaad dingen die mensen zo één, twee, drie aan je vragen. Ik denk dat ik dat wel eens gedaan heb, maar dan alleen vroeger als kind als ik nodig moest tijdens een lange autorit en er geen stinkende benzinepomp plee (of een beter alternatief) in de buurt was. Ik háát het om buiten te plassen en ik deed het dan ook alleen als de nood zó hoog was dat ik geen andere optie had. Als volwassene heb ik het nooit gedaan, ik vind het maar iets smerigs.

Hoe groot is je bed?

Een normaal tweepersoonsbed, ik ben te lui (zie volgende vraag) om het meetlint erbij te pakken en maten op te nemen. Gewoon een normaal bed, nothing special.

Dekbed met sterrenprint

Ben je lui?

Soms. Ik ben enerzijds iemand die ijverig is, leergierig, veel doorzettingsvermogen en een mentaliteit van aanpakken, maar ik kan ook extreem lui zijn. Uren op de bank hangen met een boek of een leuke film, uitslapen tot de ochtend praktisch voorbij is en ook op het gebied van huishoudelijke taken leg ik nogal eens een vorm van luiheid aan de dag. Dat stofzuigen kan nog wel een dagje wachten, of die was vouw ik morgen wel op. Het is nu eenmaal niet mijn hobby.

Is er iets waar je je nu aan ergert?

Mijn rug! Ik loop nu al vier maanden met rugpijn rond en het gaat maar niet over. Inmiddels zit er 3 weken tussen de fysiotherapie sessies en de pijn is momenteel niet zo dat ik niet uit de voeten kan, maar wel duidelijk aanwezig en dat is klote. Ik heb deze week het fietsen weer opgepakt omdat ik gek werd van het niets doen (op sportief gebied dus), maar dat is niet bepaald pijnloos.

Vooral het eerste half uur in het zadel is dusdanig pijnlijk dat de verleiding groot is om te keren en naar huis te rijden. Van lieverlee wordt de pijn beter houdbaar tijdens zo’n rit, maar weg is ie nooit en daar baal ik ontzettend van. Ik ben er echt klaar mee om continu rekening met mijn rug te moeten houden.

Kauw je op pennen en potloden?

Vroeger kauwde ik wel op potloden, maar pennen volgens mij niet. In mijn volwassen leven heb ik dat nooit gedaan. Sinds ik met computers werk, raak ik sowieso bijna geen pen meer aan (mijn handschrift is niet meer om aan te zien). Potloden heb ik al jaren geleden verbannen.

Heb je bij de padvinders gezeten?

Yep! Echt klein was ik niet, ik gok een jaar of twaalf, maar ik heb wel degelijk bij de padvinders gezeten. Inclusief zo’n belachelijke outfit met zo’n kotsbruine blouse. Ik kan me er verder niet zoveel meer van herinneren, weet ook niet eens meer of ik het leuk vond, maar ik heb er wel bij gezeten. Helaas is er van alle handigheidjes die je daar leert niets meer blijven hangen.

Kijk je nog wel eens naar tekenfilms?

Nee, eigenlijk niet. Ik vind van die animatiefilmpjes zoals van Pixar wel helemaal geweldig en dat is een beetje vergelijkbaar, maar de echte tekenfilms zoals je ze vroeger had, daar kijk ik niet meer naar. Als kind was ik een echte fanaat overigens. Tom en Jerry, Donald Duck, dat soort dingen. Ik kon er uren naar kijken. Als kind keek ik best veel tv en nu bijna helemaal niet meer.

Tel je de treden als je de trap oploopt?

Ik heb geen trap. Vroeger deed ik dat wel, heel vaak. De trap van mijn ouderlijk huis heeft dertien treden als ik me niet vergis, of twaalf (ik ga twijfelen), maar in elk geval niet meer of minder. Nu doe ik dat eigenlijk niet meer voor zover ik weet.

Wat ik heel soms wel doe, is stappen tellen totdat ik thuis ben. Dan bedenk ik bijvoorbeeld dat ik nog 300 stappen moet en kijk ik of ik in de buurt zit. Dat doe ik vooral als ik zo snel mogelijk thuis wil zijn of als ik me stierlijk verveel.

Dans je wel eens zonder muziek?

Nee. Vroeger danste ik veel, maar nu al jaren niet meer en ik ben zeker niet zo’n type wat in de huiskamer gaat lopen dansen of ik moet wel extreem vrolijk zijn, maar dan zelfs nog niet zo snel. Dansen zonder muziek, nee.

Weet je hoe je het oliepeil van je auto moet checken?

Ik heb geen auto dus nee. Ik denk dat ik het in principe wel zou kunnen, want ik ben handig met techniek en heb iets altijd snel onder de knie. Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ondanks dat ik heel geïnteresseerd onder de motorkap van een auto kan hangen (om het motorblok te bewonderen, van een snelle sportwagen bijvoorbeeld), zou ik zo gauw niet weten waar al die dingen voor zijn. Maar het is me dan ook nog nooit uitgelegd.