Vorige week heb ik een keertje overgeslagen omdat ik toen even iets anders aan m’n hoofd had. Sterker nog, ik heb vorige week zaterdag helemaal niks online gezet. Moet kunnen. Ondanks dat het lezen van artikelen van andermans blogs ook nog even stil ligt (de teller komt inmiddels boven de honderd uit, ik geloof dat ik wat te doen heb als ik weer eens zin heb), heb ik toch redelijk wat vulling voor de Reads van deze week. Kijk je mee?

reads-of-the-week

Ik begin met een aardige lijst fotografie-gerelateerde linkjes. Bijvoorbeeld deze infographic met fotoformaten voor social media. Weet jij bijvoorbeeld hoe groot een omslagfoto voor Facebook moet zijn en wat het ideale formaat is voor een Twitter profielfoto? Mocht je toe zijn aan een nieuwe Twitter-header, vind je hier een leuke tutorial.

Het is natuurlijk vakantietijd en als je graag met fotografie bezig bent, is de kans groot dat je camera en aanverwante accessoires ook de koffer in gaat. Maar wat is nu handig om mee te nemen of juist om thuis te laten? Als je naar een zonnig land gaat, is de kans groot dat je te maken krijgt met veel fel zonlicht. Deze tips waarom je juist wel met tegenlicht moet fotograferen heb je dan vast iets aan.

Op vakantie gaan betekent vaak zon zee en strand en laten dat nu net factoren zijn waar je camera niet écht blij van wordt. Je spullen goed beschermen en onderhouden is dus een must. Iets wat je misschien niet snel op vakantie zal doen is het maken van zwart-wit foto’s, al kan dat zelfs in een tropische setting mooie plaatjes opleveren.

Je mooiste zwart-wit foto’s kun je nog artistieker maken in Adobe Lightroom. En als je dan toch met Lightroom in de weer bent, kun je gelijk deze mooie vintage-look tutorial eens proberen en Photofacts beschrijft 25 fotoclichés die je beter kunt vermijden.

Tot zover het fotografie gedeelte, verder met de overige links. Iets wat overigens nog wel een béétje met fotografie maar vooral met Photoshop te maken heeft is de video van zangeres Colbie Caillat, die een duidelijk statement maakt tegen Photoshop-perfectie. Van een zangeres naar de film, met een overzichtje van de mooiste liefdes-quotes uit films. Zwijmel!

Blogger Anne vond een ontzettend leuk boekje met een heleboel vragen, Ze.nl schrijft over dingen waar wij als vrouwen nooit genoeg van krijgen en ComputerIdee presenteert je de zes beste barbecue apps.

Van eten naar IT (what’s in a name), met een aantal kleine maar handige tips voor iPhone bezitters, aan de slag met vier nieuwe functies in Twitter, een aantal van de beste extensies voor je Chrome browser en een aantal slimme toets-combinaties voor je Windows-bak. Tot slot de hilarische katten-met-sixpack trend en een site die letterlijk in beeld brengt dat bij veel onschuldig lijkende huisdierenfoto’s, zonder al te veel moeite te achterhalen is waar je woont.