Vorige week heb ik overgeslagen omdat ik toen even iets anders aan m’n hoofd had. Sterker nog, ik heb vorige week zaterdag helemaal niks online gezet. Moet kunnen. Ondanks dat het lezen van artikelen van andere blogs ook nog even stil ligt (de teller komt inmiddels boven de honderd uit), heb ik toch redelijk wat vulling!

Ik begin met fotografie-gerelateerde links. Bijvoorbeeld deze infographic met fotoformaten voor social media. Weet jij bijvoorbeeld hoe groot een omslagfoto voor Facebook moet zijn en wat het ideale formaat is voor een Twitter profielfoto? Mocht je toe zijn aan een nieuwe Twitter-header, vind je hier een leuke tutorial.

Het is vakantietijd en als je graag met fotografie bezig bent, is de kans groot dat je camera en accessoires ook de koffer in gaan. Als je naar een zonnig land gaat, is de kans groot dat je te maken krijgt met veel fel zonlicht. Deze tips waarom je juist wel met tegenlicht moet fotograferen, heb je dan vast iets aan!

Op vakantie gaan betekent vaak zon zee en strand en laten dat nu net factoren zijn waar je camera niet blij van wordt. Je spullen goed beschermen en onderhouden is dus een absolute must!

reads-of-the-week

Je mooiste zwart-wit foto’s kun je nog artistieker maken in Adobe Lightroom. En als je dan toch in de weer bent, kun je gelijk deze vintage-look tutorial eens proberen en Photofacts beschrijft 25 fotoclichés die je beter kunt vermijden.

Verder met de overige links! Iets wat overigens nog wel een béétje met fotografie maar vooral met Photoshop te maken heeft is de video van zangeres Colbie Caillat, die een duidelijk statement maakt tegen Photoshop-perfectie. Van een zangeres naar de film, met een overzichtje van de mooiste liefdesquotes uit films. Zwijmel!

Blogger Anne vond een leuk boekje met ontzettend veel vragen en verder een artikel schrijft over dingen waar wij als vrouwen nooit genoeg van krijgen. Dan een aantal kleine maar handige tips voor iPhone bezitters, aan de slag met nieuwe functies in Twitter, een aantal van de beste extensies voor je Chrome browser.

Tot slot een aantal slimme toets-combinaties voor je Windows computer, hilarische katten-met-sixpack en een site die letterlijk in beeld brengt dat bij veel onschuldig lijkende huisdierenfoto’s, zonder al te veel moeite te achterhalen is waar je woont.