Het is weer donderdag en op het moment dat dit artikel online komt, ben ik al bijna onderweg naar Rotterdam voor en controlebezoekje aan het ziekenhuis. Niet echt iets waar ik veel zin in heb, maar het zal moeten en gelukkig is het maar eens per jaar. Na in de eerste drie TT-artikelen foto’s van mezelf uit verschillende jaren te hebben laten zien, vond ik nu een leuke foto terug van het hondje wat wij vroeger hebben gehad (één ervan). Zijn naam was Jumper.

Jumper, de hond van m’n moeder

Deze foto is gemaakt op 28 januari 2004 en dat is was op de verjaardag van m’n moeder. Aan de stoelpoten te zien (die daar normaal niet staan), was het huis die dag ook helemaal birthday-proof en ik denk dat ik de foto maakte nog net voordat de visite kwam. Jumper hebben we van pup af aan gehad en het was een Norfolk terriër. Een hondenras wat eigenlijk heel weinig voorkomt in Nederland en je ziet ze inderdaad ook heel weinig.

Hoe oud ie is geworden weet ik niet precies, maar behoorlijk oud in elk geval. Op een gegeven moment was hij al aardig grijs en ook flink doof. Maar het was de grootste schat ooit. Ondanks dat het al heel wat jaartjes is geleden, zie ik zelfs de foto’s van Jumpertje als pup nog voor me. Jumper was er dus al toen ik nog thuis woonde, maar later toen ik al uit huis was (vanaf 1997), woonde hij dus nog bij m’n moeder. Best leuk om hem weer eens terug te zien zo op een foto!

Had jij vroeger ook huisdieren thuis?