Uit de resultaten van de enquête maakte ik op dat vrijwel iedereen het leuker vindt als ik zo nu en dan een vermeldenswaardig linkje, video of afbeelding deel, in plaats van het verzamel-artikel met meerdere links erin.

Nu ben ik niet van plan om de Leuke Linkjes rubriek overboord te gooien, niet in het minst omdat het de langstlopende rubriek is op EstrellaWeb is, maar zo nu en dan een linkje of leuk plaatje tussendoor, vind ik zelf ook niet eens zo’n gek idee!

Vorige week kon je al je maag laten omdraaien met een video hoog in de bergen en vandaag een krantenknipsel wat ik op Twitter spotte en wat heel mooi aansluit op het saamhorigheidsgevoel wat wij Nederlanders momenteel en masse tentoon spreiden tijdens het WK voetbal.

Why you are Dutch

Ciske de Rat (Danny de Munk) zong er al over: “Poep op de stoep, haat in de straat.” Ondanks dat ik me niet in alle bovenstaande punten herken (ik laat mijn hond nóóit op de stoep schijten meneer agent), maak ik me aan andere dingen wel weer schuldig. Die ondertitels bijvoorbeeld. Ook al snap ik er geen drol van, ik móet ze lezen. Altijd leuk, films met Japanse ondertiteling…

Het is, zonder alle Nederlanders over één kam te scheren, wel een mooi stukje gemeengoed, zo samengevat in een blokje tekst van twee kolommen. Omdat het grappig is, pijnlijk waar, serieus maar toch ook humoristisch wilde ik dit graag delen.

Ik mis alleen het onderdeel “Met het hele land ver uit je dak gaan als elf miljonairs in oranje shirtjes rond een bal rennen, er zo nu en dan een trap tegen geven en het spelletje winnen”. En ja, óók daar doe ik aan mee. Guilty!