De laatste week van 2014 met een 2 aan de voorkant. En wat een week dat ‘t was! Niet alleen in de wereld gebeuren nare dingen, maar ook op het privévlak was het niet de meest leuke week.

Het begon ermee dat ik meer last had van m’n hersenschudding en dus meer moest rusten. Ook mijn rug werd pijnlijker, waardoor ik noodgedwongen een extra fysio-afspraak moest maken, omdat ik anders nog minstens 3 weken zou moeten wachten voordat er iets aan gedaan kon.

Vervolgens moest ik donderdag naar het Erasmus MC voor de jaarlijkse controle. Dat is normaal al geen hobby van me, maar liep dit keer nogal uit de hand door een dwarse taxichauffeur die zonder iets te laten weten al was weggereden ruim voor de opgegeven vertrektijd en vervolgens ook nog eens een zeer agressieve en onverantwoordelijke rijstijl aan de dag bleek te leggen.

De genadeklap volgde vrijdag, net voor het weekend. R vertelde dat hij nog maar een paar weken hier zal werken en dan vertrekt. Ondanks dat ik z’n keuze goed kan begrijpen, ben ik er erg door van streek. Ik wil niet meer eten, huil om de haverklap, heb nergens meer zin in en eigenlijk zou ik mijn blog ook het liefst laten voor wat ie is. Maar ik heb ook afleiding nodig, dus toch proberen er wat van te maken. Sowieso heb ik weinig foto’s dit keer, dus ben ik lekker snel klaar.

maandag 14 juli

Op meer vermoeidheid en een protesterende rug na waardoor ik zelfs een beetje mank liep, was het eigenlijk een prima dag. Het was lekker weer, ik deed mijn rondes met Bas, we streken weer neer bij onze inmiddels vaste hangplek op het trapje bij de fontein en ik hing mijn hangmat op, waar zowel Bas als ikzelf lekker in hebben liggen schommelen. Bas vindt de hangmat echt leuk!

‘s Middags ging ik voor het eerst sinds het ongeluk weer eens op de fiets, dat viel nog wel wat tegen. Ik miste mijn oude scherpte, het kostte veel energie en ik was nog steeds wat schrikkerig. Om even bij te komen maar een broodje besteld bij DeliFrance in het Piazza Center. Lekker!

140714-collage

dinsdag 15 & woensdag 16 juli

Dinsdag en woensdag eigenlijk weinig gedaan. Rondes doen met Bas en lezen in m’n hangmat. Het was lekker weer en ondanks dat ik tot voor een paar jaar terug last kreeg van benauwdheid als het kwik boven 25 graden steeg, gaat dat nu goed.

De eerste foto is van Bas die naast me zit op een plekje waar we regelmatig uitrusten en mij zie je dus op de tweede foto. Ik lag recht tegen de zon in te kijken (in de hangmat), dus daarom kijk ik misschien niet heel lief of zo. Maar ik vind het ergens toch ook wel een leuke foto, misschien vooral omdat mijn haar best lang lijkt hier.

14071516-collage

donderdag 17 & vrijdag 18 juli

Donderdag moest ik dus naar het ziekenhuis in Rotterdam, dat heeft overigens niets met het ongeluk te maken (daarvoor was ik in Breda) maar ik moet elk jaar voor controle en normaal ga ik altijd met het OV.

Omdat ik te veel prikkels moet voorkomen, koos ik er dit jaar voor om een tientje meer uit te geven en met Valys (deeltaxi) te gaan. Terwijl ik zat te wachten, zag ik dat er ook een Rituals winkeltje in de ontvangsthal van het ziekenhuis gevestigd was.

Veel te duur spul naar m’n zin, dus ik kwam niet in de verleiding om iets te kopen. Vervolgens dus met nogal wat obstakels naar huis. Met een chagrijnige en agressief rijdende Rotterdammer als chauffeur in een knaloranje Volkswagenbus. Zie je dat busje uit de Jumbo WK-reclame nog voor je? Nou die dus, alleen dan zonder bedrukking en mét raampjes. Gek ding.

Vrijdag lag ik nietsvermoedend te genieten in m’n hangmatje, toen een kwartier na het maken van de foto rechts de bel ging en de temperatuur in één klap met 20 graden leek te zijn gedaald door het nieuwtje van R. Ik ben niet meer buiten geweest, kreeg geen hap meer door m’n keel en heb de rest van de dag natte wangen gehad en dat kwam niet door de warmte.

14071718-collage

zaterdag 19 juli

Deze dag stond in het teken van afleiding zoeken. Eten wilde nog steeds niet lukken, dus op één krentenbol na, heb ik de rest van de dag alleen water gedronken uit m’n Dopper fles. Liters.

Niet dat ik dorst had, maar drinken is levensbehoefte nummer één. ‘s Avonds liep ik nog een rondje met Bas, waarbij ik de foto’s rechtsboven en linksonder maakte. Niet veel later stond ik in een plensbui de hangmat los te maken. Zelfs de regen was warm, rare gewaarwording is dat.

140719-collage

zondag 20 juli

Bas deed een poging om me uit bed te krijgen, wat niet echt lukte. Uiteindelijk natuurlijk wel, met drie huisdieren kun je het je niet veroorloven om de hele dag in bed te blijven, maar het heeft nog minstens een uur geduurd.

Vervolgens een douche en een wandelingetje van twintig minuten met de kleine witte meneer. Door het slechte nieuws van vrijdag, merk ik dat de klachten rondom mijn hersenschudding ook weer flink verergerd zijn, dus even pas op de plaats.

140720-collage

Hoe was jouw week?