Het kostte de nodige discipline om mezelf uit m’n hangmatje te sleuren (want het is zulk lekker weer en daar moet je van profiteren), maar zoals je ziet, is dat toch gelukt. Zoals gewoonlijk verschijnt het weekoverzichtje nooit om acht uur ‘s morgens, maar het is nu ook weer niet de bedoeling dat het acht uur ‘s avonds wordt, dus een beetje de tijd in de gaten houden.

Afgelopen week was gelukkig niet zo vreselijk als die ervoor. Ik heb mezelf bij elkaar geraapt en ondanks dat ik afleiding nodig heb om niet continu aan het naderende vertrek van R. te hoeven denken, heb ik geen beroerde week gehad. De meest opzienbarende gebeurtenis was het laten zetten van mijn nieuwe tattoo. Verder heb ik het fietsen eindelijk weer opgepakt en heeft dat ook aanzienlijk meer en ook best mooie foto’s tot gevolg. Veel leesplezier!

zondag 20 & maandag 21 juli

Ondanks dat ik vorige week natuurlijk al een tweetal foto’s van zondag liet zien, heb ik er daarna nog een paar gemaakt die ik ook nog wilde vermelden. Ik ging ‘s avonds weer lopen met Bas en zag een inktzwarte wolk naderen. Dit bleek een rolwolk te zijn, één die normaal gesproken garant staat voor noodweer.

Desondanks bleef de regen in Gorinchem uit. Vervolgens mijn haar zoals het van nature valt. Hier was het net droog. Eerst vond ik mijn natuurlijke slag ontzettend lelijk, maar inmiddels heb ik toch al vier weken mijn haar niet met de stijltang bewerkt en dat bevalt me eigenlijk wel prima. Tot slot een foto van maandag van m’n moeders ‘logeerhond’ achterin de auto.

dinsdag 22 juli

Dinsdag heb ik, zoals je in dit artikel al hebt kunnen lezen, mijn nieuwe tattoo laten zetten. Ik ben er echt heel erg blij mee en kijk er minstens honderd keer per dag naar. Hij geneest ook heel netjes. Geen last van roodheid, jeuk, pijn of erger. Het tatoeëren zelf deed ook geen pijn, ik heb tijdens het laten zetten non-stop zitten kletsen.

‘s Middags weer lekker in de hangmat, met Bas erbij zoals je ziet en ‘s avonds weer lopen. Als het warm is gaan we meestal na negenen, dan is het niet meer zo drukkend en met een beetje geluk kan ik ook nog een mooie zonsondergang zien.

woensdag 23 juli

Afgelopen woensdag was het Nationale dag van de Rouw. Ik wijdde er ook een tekst aan en maakte de foto van de halfstok hangende vlag. De glazen cirkel op de eerste foto is te vinden in de bibliotheek hier in de stad.

Eigenlijk vind ik het maar een vervelende bibliotheek en van binnen geen mooie inrichting, maar dat dak, dat heeft wel wat. ‘s Avonds weer wandelen met Bas, waarbij ik de foto’s aan het strand, van Bas, de Boerenstraat en de Lingehaven maakte.

donderdag 24 juli

Donderdag moest ik even bij de fietsenmaker zijn, omdat mijn fietsbel niet echt belde. Daar stond dit bord. Ik maakte de foto omdat ik het woord onplatbaar best gek vind. Onpletbaar vind ik logischer, maar als je verkeerd leest zou er zelfs onplakbaar kunnen staan! Ik moest naar het Piazza Center en scoorde deze hondensnack in de koopjesbak bij Albert Heijn.

Het hondje wat erop afgebeeld staat, lijkt sprekend op Bas! Verder een gezellig portiekje, een special delivery en eind van de middag voor het eerst weer eens een eind gefietst, onder meer langs Kedichem en door het Lingebos. Heerlijk! ‘s Avonds ook nog even wandelen, waarbij ik de laatste twee foto’s maakte. Beweging genoeg!

vrijdag 25 juli

Weinig bijzonders gedaan, behalve wandelen en wat in huis rommelen. Fietsen heb ik deze dag alleen een paar rondjes door de stad gedaan, maar omdat mijn rug even bij moest komen van de rit de dag ervoor, mocht ik van mezelf niet weer een eind gaan. Tijdens het lopen spotte ik dit gedrocht van een motorfiets (een BMW, had niet anders verwacht) en een mooie Engelse auto. Ik gok dat ie daar stond voor een bruiloft of zo. Vrijdag is daar echt zo’n dag voor.

zaterdag 26 juli

Een hele hoop foto’s van één dag! Allereerst één van mijn Nikes waar ik ontzettend gek op ben, ze staan ook leuk bij mijn nieuwe zwarte broek. Ik had woensdag een brandwondje opgelopen op mijn hand, van een kaarsje wat op de toonbank in een winkel stond te branden. Grappig genoeg heeft het brandplekje de vorm van een hartje. Met Bas bij de fontein zitten en tegen het eind van de middag weer fietsen.

De bedoeling was een rondje van zo’n 20 km, maar het werden er uiteindelijk ruim 30. Ook goed. Op de laatste foto na, maakte ik de rest allemaal tijdens de fietstocht die me over onder meer Hoornaar, Meerkerk en Hoogblokland voerde. De laatste foto maakte ik tijdens de avondwandeling met Bas, ik zag er een huilende wolf in die naast een zeehond zit. Zie jij ‘m ook?

zondag 27 juli

Een echte zondag zoals het hoort. Uitslapen, vervolgens op mijn gemak douchen, yoghurt naar binnen werken, een rondje met Bas wandelen, boekje lezen en een beetje in m’n hangmat luieren. Het kaartje op de foto links zat bij de special delivery waarvan je bij de collage van donderdag al een stukje van de doos ziet. Ik moest hier wel om glimlachen.

Weer bij de fontein met Bas, mijn spijkerbroek verwisselde ik thuis overigens gelijk voor mijn nieuwe felblauwe shorts van H&M. Micky heeft buiten een mooie plek gevonden recht onder de hangmat. Hij kan daar uren liggen terwijl ik recht boven hem hang. Blijkbaar heeft hij veel vertrouwen in mijn hangmat-knoopcapaciteiten. 😀 Tot slot een blikje Amstel Radler, iemand tipte me hier pas over en ik vind het een heerlijk verfrissend drankje bij warm zomerweer!

Hoe was jouw week?