Gek eigenlijk. Soms heb ik ontzettend veel zin om een tag te doen en dan is er in geen velden of weten één te bekennen en dan staan er opeens tig leuke op diverse blogs en weet ik niet welke ik eerst moet kiezen.

Deze kwam ik onlangs ook weer ergens tegen en ik besloot de vragen in een bestandje te zetten om deze later in een blogpost uit te werken. Deze keer 25 random questions. Net zoiets als een tijdje geleden dus, maar andere vragen.

Heb je huisdieren?

Jazeker! Eén las je vorige week nog over, natuurlijk mijn Jack Russell Bas. Daarnaast heb ik dus ook twee katten waarover ik weliswaar weinig schrijf, maar die je wel regelmatig voorbij ziet komen op foto’s in de Weekly Snaps. Alle drie mijn huisdieren zijn overigens al best op leeftijd.

Naar welke landen heb je gereisd?

Heb je even? Dat zijn er zo veel dat ik ze niet eens meer allemaal weet. Ik doe een greep in mijn geheugen en noem er gewoon maar wat. Scandinavië (Finland, Noorwegen, Denemarken en Zweden dus), Roemenië, Spanje, Brazilië, Duitsland, België (ook de buren tellen mee!), de Malediven, Sri-Lanka, Frankrijk, Canarische Eilanden, Engeland, Portugal en Egypte.

Wat is één ding waar je niet zonder kan leven?

Dat moet toch wel mijn iPhone zijn. Natuurlijk kun je leven zonder luxeproducten, maar ik zou m’n telefoontje toch wel héél erg missen! Het is gewoon handig om altijd iets bij je te hebben waar je veel mee kan: Even snel iets opzoeken, een spelletje tegen de verveling, het nieuws of berichten van je vrienden bijhouden via social media en natuurlijk foto’s maken en bewerken.

iPhone 5S

Wat doe je liever: zelf koken of eten bestellen?

Voordat ik m’n hersenschudding kreeg, was ik flink aan het koken geslagen. Daarna is dat wel wat versloft. Ik pak het wel weer op, maar heb een tijdje niet aan het fornuis durven komen omdat ik te warrig was en bang dat ik brand zou veroorzaken.

Nu kan het prima, maar ‘t komt er niet van. Mijn eetlust is ook niet wat het zou moeten zijn. Eten bestellen is makkelijk, maar doe ik niet zo snel. Niet in het minst omdat het niet goedkoop is en de keus voor iemand die een lastige eter is, niet al te groot is. En gezond is het meestal ook niet.

Welke films heb je het vaakst opnieuw gekeken?

Dat moet de film Titanic wel zijn. Die heb ik écht heel vaak gezien. De afgelopen jaren heb ik ‘m denk ik maar één keer gezien, maar er was een tijd dat ik hem wel 4 keer per jaar keek. Valt nog mee, maar ik ben niet iemand die vaak dezelfde film wil zien. Boeken lees ik ook nooit een tweede keer en films kijk ik doorgaans ook niet opnieuw. Daarom koop ik ook zelden dvd’s.

Wat doe je voor je plezier?

Veel lopen, fietsen, op de computer bezig zijn met m’n blog, grafische vormgeving, mailen en nog wat van die dingen. Verder hou ik ook veel van lezen, stedentrips en zo nu en dan komt er weer een tijdelijke hobby voorbij waar ik dan even erg enthousiast over ben. Die duren overigens vrijwel nooit langer dan een maand.

Lopen met Bas

Praat je liever face to face of via de telefoon?

Telefoon is makkelijk, je hoeft er niet voor uit huis en ik heb niet altijd zin om op visite te gaan. Het hangt ook van mijn stemming af. Ik ben sowieso niet zo’n socializer die voor de lol met een groep mensen in een kroeg gaat zitten. Als ik me vervelend voel, vind ik het aan de ene kant fijn om face to face te praten, anderzijds ook weer niet.

Een telefoongesprek breek je sneller af dan een bezoekje en als ik opeens de sterke behoefte heb om alleen te zijn, is dat dus niet zo makkelijk als je bij iemand bent of vice versa. Ik kies dan dus toch de telefoon. Schrijven (mail bijvoorbeeld) doe ik eigenlijk nóg liever. Ik ben in zekere zin helemaal niet zo’n beller.

Wat is je favoriete vakantie?

Geen. Dat klinkt misschien gek, maar het is echt zo. Ik heb vroeger genoeg vakantie gehad voor een heel mensenleven en nu is het genoeg. Een zon-zee-strand type ben ik sowieso niet, ik haal meer voldoening uit een dagje uit dan 14 dagen ‘niks doen’.

Een stedentrip samen met Bas bijvoorbeeld, zoals ik onlangs nog deed naar het mooie Hoorn. Als ik er geld voor had en iemand die voor mijn dieren zou zorgen, zou ik een doe-vakantie overigens wel leuk vinden, of een midweek naar een vakantiepark. Maar geen groepsreizen.

Zou je liever een arm of liever een been willen verliezen?

Wat een vreemde vraag!. M’n eerste ingeving is een arm, omdat ik er niet aan moet denken dat ik niet meer kan lopen. Maar mijn armen gebruik ik ook voor veel dingen. Wat te denken van met tien vingers blind typen, met de hond lopen en tegelijkertijd boodschappen of pakketjes dragen en natuurlijk fietsen. Ik vind het een erg lastige vraag, waar ik eigenlijk geen antwoord op weet. Gewoon geen van beiden dus, laat mij dan lekker recalcitrant zijn…

Wat doe je om fit te blijven?

Lopen, véél lopen en fietsen. In de wintermaanden staat het fietsen op een laag pitje, maar lopen doe ik het hele jaar door, weer of geen weer. Ik loop ook meestal zonder paraplu door de regen, omdat ik het stiekem ondingen vind. Wanneer ik niet kan lopen omdat ik bijvoorbeeld ziek ben of veel pijn heb, word ik daar dan ook echt onrustig van. Het lopen is de afgelopen paar jaar zó verweven geraakt in mijn dag-routine, dat ik het echt mis als ik het niet doe.

Fietsen!

Welke beroemdheden volg je graag?

Geen enkele, alleen Doutzen Kroes op Instagram, maar niet omdat ik fan van haar ben of zo. Ik vind de foto’s gewoon mooi en ze komt leuker en normaler, over dan de meeste modellen die ik weleens tegenkom in tijdschriften of op TV. Verder volg ik er geen. Niet meer in elk geval.

Wat was je favoriete vak op school?

Naast creatieve vakken was geschiedenis altijd één van mijn favorieten. Het intrigeerde me, de verhalen over hoe dingen vroeger waren. Het scheelde ook wel dat we een leraar hadden die vaak gekke fratsen uithaalde en heel beeldend en boeiend kon vertellen. Altijd lachen, gieren brullen met die man. De fascinatie voor geschiedenis is altijd blijven hangen,

Wat was je minst favoriete vak op school?

Wiskunde en economie. No doubt about that. Ik ben nooit goed met cijfers geweest en bij wiskunde duurde het altijd lang voordat ik die formules eenmaal doorhad. Ik heb echt een talenknobbel en op dat punt was ik iedereen de baas, maar wiskunde en economie vond ik een ramp. Ook de leraar had daar wel een aandeel in: Dezelfde man voor beide vakken.

Shop je liever online of in een winkel?

Online. Ik heb de afgelopen jaren behoorlijk wat online besteld zodat ik R. vaker kon zien, maar het heeft ook andere voordelen. Als je slechtziend bent, is graven tussen rekken niet altijd een pretje en het is handiger als alles gerubriceerd en met duidelijke foto’s op een site staat. Broeken koop ik wel het liefst in een winkel.

Verder is m’n kledingkast voor 70% gevuld met online aankopen. Eerst kocht ik vaak kleding via Marktplaats, maar vaak zaten daar miskopen bij. Kleine prijsjes zijn verleidelijk, maar € 5 is zonde van je geld als je ‘t nooit draagt of het niet staat.

Nieuwe aankopen

Zing je graag hardop als er niemand in de buurt is?

Nee. Ik zing weleens mee met een liedje, maar eigenlijk nooit echt hardop.

Wat is het beste van vrouw zijn?

Ik draag rokjes en jurkjes en heb lang haar, maar ik ben geen typisch meisje-meisje en ook qua karakter geen doorsnee vrouw. Niet dat ik liever een man zou zijn, maar ik kan niets bedacht krijgen wat een uitgesproken voordeel is van vrouw-zijn.

Ik vind juist dat mannen meer voordelen hebben: Er altijd goed uit moeten zien, superslank zijn, mooi haar hebben en een leuk smoeltje met mooie make-up, daar hebben zij geen last van. Daar kan ik soms best jaloers op zijn. Zeker omdat ik altijd het gevoel heb dat ik nooit aan die ‘voorwaarden’ kan voldoen. Natuurlijk kan ik daar ook gewoon schijt aan hebben zoals ik dat aan wel meer dingen heb, maar als je zo onzeker bent als ik, is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Wat is je lievelingsdrinken?

Melk en chocolademelk.

Heb je vakantieplannen?

Nee. Vakantieplannen bestaan bij mij hooguit uit het plannen van een dagje uit en dat heb ik dus inmiddels al achter de rug, al ga ik morgen wel onverwachts naar Den Haag, maar dat is officieel niet gepland als uitje. Ik ben wel van plan om binnenkort een dagje naar Den Bosch te gaan en ik wil weer eens met Bas in het bos bij Mariënwaerdt gaan wandelen, maar echte vakantieplannen heb ik dus niet.

Wat is je favoriete maaltijd van de dag?

Die heb ik eigenlijk niet echt. Het is niet echt dat ik me verheug op eten, tenzij ik een etentje heb. Tussen de middag eet ik sowieso niet echt noemenswaardig. Ontbijten doe ik wel altijd goed, maar een favoriete maaltijd, nee. Als ik gekookt heb en ik heb flinke trek en het ruikt allemaal lekker, dan krijg ik wel echt zin om te eten.

IJsje van de ijssalon

Wat is je favoriete ijssmaak?

Dat verschilt. Ik heb dit jaar sowieso weinig ijs gegeten. Lange tijd is bosvruchten-ijs favoriet geweest, maar ik vond het kaneel-ijs wat ik onlangs in Leerdam had ook erg lekker. Ik ben niet zo honkvast als het op ijs-smaken aankomt.

Citroenijs is wel al heel lang favoriet, al kies ik die niet vaak, omdat ik het juist leuk vind om smaakjes die ik nog niet ken te proberen. Waterijsjes en Sundae ijs vind ik trouwens ook heerlijk. Die laatste steevast met chocoladesaus en nootjes.

Wat is je ochtendroutine?

Na het ontwaken blijf ik vaak nog even liggen als ik de kans krijg en check ik of er nog wat is binnengekomen op m’n telefoon. Vervolgens opstaan, wassen, aankleden, tandenpoetsen. Beetje make-up op en m’n haar borstelen en daarna een halve liter water uit m’n Dopper fles drinken en met Bas wandelen. Als we na een uurtje terugkomen, geef ik de hele beestenbende eten en neem ik zelf een bak yoghurt met fruit. Dan kan de rest van de dag beginnen.

Doe je aan sport?

Volgens mij valt dat min of meer onder dezelfde vraag als “Wat doe je om fit te blijven”. Fietsen dus, sportief fietsen. Lange einden, hoge snelheden. Dat idee. Einden wandelen wil ik niet echt sport noemen, dat wordt ‘t pas als je met van die rare stokken gaat lopen of gaat rennen.

Soms zou ik het wel handig vinden om hard te lopen, omdat je minder ver van huis hoeft dan met fietsen, maar ik weet nu al dat ik me kapot zou schamen als ik hollend door de straten zou gaan en het mag sowieso niet vanwege m’n rug, dus ik hoef er niet eens over te denken.

Blauw met oranje fietsshirt

Wat heb je liever: een jaar geen junkfood of een jaar geen televisie?

Een jaar geen TV? Makkie! Sinds die ‘dramaand’ november waarin R. me afwees, kon ik geen TV meer kijken omdat alles me aan hem deed denken. Vervolgens keek ik maanden niet. Tegen de tijd dat het emotioneel gezien weer kon, was ik er zo aan gewend dat ik geen behoefte meer had om ‘m aan te zetten.

Toen het mooi weer werd (en dat was vroeg dit jaar), werd dat nog minder. En dan is er dus al snel een jaar voorbij. Een jaar zonder junkfood zou ik ook wel kunnen. In elk geval als het aankomt op snacks en cafetaria-food. Iets te snoepen vind ik op z’n tijd toch wel erg lekker, maar ook daar kan ik zonder. Ik kies dus een jaar zonder TV!

Wat mis je het meest aan kind zijn?

De onschuld ervan. In de zin van geen emotionele schade hebben opgelopen, geen littekens, groot verdriet of intense angst. Al moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat mijn jeugd op dat punt ook niet zo zorgeloos was, omdat ik al vanaf jonge leeftijd gepest werd en daardoor al snel te maken kreeg met allerhande emoties en angsten waar we doorgaans als kind nog gespaard voor blijven. Maar daar leer je ook weer van.