Als ik me niet vergis, heb ik vorige week de 30Days challenge overgeslagen. Maar het was ook niet de meest normale week voor mij en ook op bloggebied liepen dingen iets anders en heb ik zelfs een paar dagen overgeslagen. Geen man overboord, we gaan deze week gewoon weer verder. Deze keer is de vraag wat de betekenis van de naam van mijn blog is.

Het wereldwijde web bestaat al sinds 1991. Een paar jaar later zette ik m’n eerste stappen op internet, mijn eerste site zag het daglicht in 1997. Vooral in de beginjaren was het heel normaal om een nickname te hebben.

Veel mensen hebben dat nog steeds op Twitter of Tumblr, maar destijds had je één nickname die je overal voor gebruikte. Of het nu was op je website, een forum of BBS, in e-mails of chatprogramma’s. Het bood een stukje veiligheid, want zoveel wisten we nog helemaal niet over dat grote internet en heel veilig was het ook zeker nog niet.

Mijn eerste nickname was Crystal. Een naam die ik op slechts één plek nog tegenkom, namelijk m’n gebruikersnaam op het Fok!forum, waar ik enkel nog kom als ik snel hulp nodig heb bij een probleem waar ik echt niet uitkom.

Uiteindelijk werd het Estrella en in die tijd begon ik ook aan de overstap van acht sites naar één. Dat werd EstrellaWeb. Een kwestie van m’n nickname aan ‘web’ als afkorting van website plakken. Tegenwoordig is gebruik van bijvoorbeeld ‘Web’ en ‘Net’ in sitenamen een tikje oubollig, maar ik heb er vrede mee. :-)

Waar de naam Estrella dan vandaan komt? Estrella is Spaans en betekent ster. Mijn eigen naam, Ester, betekent dat ook. Twee namen, één betekenis dus. Daarbij komt dat ik altijd al een grote voorliefde voor de Spaanse taal heb gehad en het sowieso gewoon een erg mooie naam vond en nog steeds vind.