In 2011 schreef ik een post genaamd Things that made my week, met de bedoeling dit vaker te gaan doen. Helaas is het bij één keer gebleven, maar toen ik vanwege siteonderhoud onlangs deze tekst weer tegenkwam, vond ik het zó leuk dat ik toch wilde proberen het een doorstart te geven. Drie jaar later en onder een andere naam.

Mensen die me op Twitter volgen, zullen de term #glimlachmomentje vaker hebben gezien op mijn timeline. Een woord wat onlosmakelijk verbonden was met dingen die met R. te maken hadden.

Zoals ik onlangs in deze tekst over m’n nieuwe tattoo nog schreef, was hij altijd de veroorzaker van glimlachmomentjes. Een mooier woord voor deze oude, maar toch nieuwe serie kon ik me dus niet wensen.

 • Dat Bas naar wasmiddel ruikt,
  omdat hij op een kussen heeft gelegen wat net gewassen is.
 • Een complimenteuze taxichauffeur.
 • In bed liggen terwijl het héél hard regent en ik er voorlopig niet door hoef.
 • Opeens uit het niets de geur van R. weer ruiken.
  Wie zegt dat reukherinneringen niet bestaan!
 • Korting op mijn lunch krijgen omdat ze de salami waren vergeten.
 • Mail van Apple krijgen, waarin wordt verwezen ‘de achterzijde van deze pagina’. Dubbelzijdige e-mail, nieuw patent?
 • Midden in de nacht m’n dekbed verwisselen, omdat ik het heel erg koud had.
 • Een mevrouw in Den Haag die Bas zo’n leuk hondje vindt en vervolgens zegt:
  “Dat is toch een Jack Daniels?”
 • Mijn Moves app die beweert dat ik overnacht heb in de HEMA.
 • Omdat het weekend is, lekker Maltesers snoepen tijdens het lezen in een leuk boek.