Het is alweer een tijdje geleden dat de laatste Meet the Blogger online heeft gestaan, dus werd het tijd voor een nieuwe! Dit keer nodigde ik blogger Iris uit om haar verhaal te doen in deze inmiddels behoorlijk populaire rubriek. Iris is tot nu toe de eerste blogger die maar liefst twee sites onderhoudt, dus eigenlijk is dit in zekere zin een dubbele uitvoering. 🙂 Veel leesplezier!

Vertel in het kort iets over jezelf

Ik ben Iris, een 23-jarige studente uit Leiden. In het dagelijks leven werk ik bij een bakker en studeer ik. Daarnaast loop ik graag hard en ga ik vanaf september ook beginnen met pole fitness. Ik ben gek op gezond leven, sporten, mode en schrijven.

Je hebt een blog, waar gaat ie over?

Ik heb zelfs 2 blogs! Op irisdenkt.nl, m’n oudste blog, schrijf ik vooral persoonlijk. Maar vorig jaar begon het te kriebelen: ik wilde meer! Ik wilde ook schrijven over fashion en een gezonde levensstijl, maar vond dat niet passen bij Iris Denkt en daarom ben ik een nieuwe gestart. Op runwithfashion.com lees je om de dag een artikel over voornamelijk fashion, sport en lifestyle.

Wat was de reden om ooit te gaan bloggen?

Tijdens mijn vorige studie (Journalistiek) hield ik met wat vrienden een blog bij. Hier zetten we om beurten een artikel op, maar ik vond het ook leuk om voor mijzelf te schrijven. Dit deed ik af en toe wel eens op Hyves en omdat ik daar zulke leuke reacties op kreeg, besloot ik hiermee door te gaan. Zo begon ik in 2010 met mijn blog op Blogger en in 2011 ben ik overgestapt naar WordPress. Sinds november 2013 heb ik voor mijn beide blogs een eigen domein, helemaal leuk!

Waarom juist het soort blog wat je nu hebt?

Ik heb dus twee blogs, omdat ik naast persoonlijke artikelen ook graag wilde schrijven over mode en lifestyle en omdat ik niet vond dat ik die twee onderwerpen goed kon combineren op mijn eerste blog.

Wat voor artikelen vind je het leukst om te schrijven?

Ik vind het leuk om alle artikelen te schrijven, duik graag internet op voor informatie, zodat ik mijn lezers ook iets mee kan geven. Maar ik vind het ook leuk om outfit-posts te maken. Ik houd van de variatie en ben blij dat ik dit op beide blogs kan vinden.

Volg je zelf ook veel blogs?

Ja! Ik heb wel een lijstje wat ik dagelijks afwerk. Ik ben niet echt een reageerder, maar meer een lezer. Moet mezelf aanleren wat meer te reageren!

Wat zijn jouw favoriete blogs en/of websites?

Toevallig staat er sinds kort een artikel online over mijn favoriete blogs. Onder andere vind je daar blogs van Merel (merely-merel.nl), Laura (dagdromend.nl) en Sophie (mintsandmangos.nl).

Hoe zie je de toekomst voor je? Hoe past je blog daarin?

Een echte toekomst met mijn blogs. Hmm, lastige vraag! Ik wil graag meer uit Run with Fashion halen en daarom wissel ik daarmee van domein en hosting. Zo kan ik mijn blog meer personaliseren dan hoe het nu is. Voor beide blogs wil ik een andere header (laten) maken en de thema’s veranderen, maar daar moet ik tijd voor vinden.

Jouw gouden tip voor andere (beginnende) bloggers

Ik vind het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven met het bloggen. Schrijf wat jíj leuk vindt: Zo blijf je eerlijk naar jezelf. Daarnaast is het ook altijd leuk om andere blogs te volgen voor inspiratie en het leren kennen van andere bloggers.

Ik vind het ook heel belangrijk om aandacht te besteden aan de posts. Zorg dat er geen spelfouten in staan en dat je artikel lekker weg leest: Lees het dus na in de preview modus. Je krijgt zo je artikel te zien zoals je bezoekers het bekijken. Gebruik je foto’s? Bewerk ze dan (een beetje) en snijd ze bij, zodat ze niet gigantisch worden weergeven op je blog. Dat leest nu eenmaal niet zo lekker.

En als laatste: Heb plezier in wat je doet. Heb je (tijdelijk) geen tijd om te bloggen? Wees daarin eerlijk naar jezelf en geef jezelf de tijd om de rest van je zaken op orde te stellen. Het bloggen kun je altijd weer oppakken. Het moet immers wel leuk blijven en geen verplichting worden!

Heb je een mededeling voor de bezoekers van EstrellaWeb?

Breng eens een bezoekje aan mijn blogs! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt en hoor je eventuele feedback uiteraard ook graag.

Wil je ook eens met je blog in de schijnwerpers staan of heb je misschien een bijzondere hobby of spraakmakend beroep waarover je graag iets wilt vertellen? Stuur me een mailtje en wie weet sta jij binnenkort ook op EstrellaWeb.