Ondanks dat ik het, na het ontwerpen van m’n nieuwe logo, niet nodig vond om daar een apart bericht aan te wijden, zijn er toch nog verschillende nieuwigheidjes bij gekomen en uiteindelijk is het dan beter om daar toch even apart de aandacht op te vestigen, in plaats van tussen neus en lippen door in een bericht wat eigenlijk heel ergens anders over gaat. Puntsgewijs dus even de vernieuwingen op de site!

Nieuw logo

Waarschijnlijk is het je al opgevallen, of je moet je verkeerde bril hebben opgezet. Sinds een paar dagen prijkt er een nieuw logo in de header van mijn blog. Het oude logo was nog maar een jaar oud (ontworpen in juni 2013), maar ondanks dat ik het nog steeds best mooi vond, paste het niet meer zo goed in de uitstraling die ik voor ogen had. Ik ben langzaam maar zeker meer naar een minimalistische stijl gegaan en het nieuwe logo past daar beter bij. Feitje: Het sterretje in het logo is exact dezelfde als die ik op mijn pols heb staan.

vernieuwde profielfoto

Al een aantal jaar staat er op mijn blog een fotootje van mij, zodat je gelijk weet wie de persoon is die alle berichten schrijft. Deze is nu ook iets anders vormgegeven. Sowieso een iets andere uitsnede van de foto en een lichtere ring om de foto heen en hetzelfde sterretje wat ook weer terug komt in het logo. It’s all about details!

Aangepaste lettertypen

Als ik iets doe, dan doe ik het ook gelijk goed. Eén van de eerste dingen die me opviel nadat het nieuwe logo zichtbaar was op de site, was dat ik mijn font-huishouding daar ook op wilde aanpassen. Titels van berichten zijn vanaf nu in stijlvolle slanke hoofdletters en na jaren Arial te hebben gebruikt als content-lettertype, ben ik daarvoor nu overgestapt op een Google webfont. Het resultaat is een lettertype wat net iets lekkerder weg leest.

nog meer eigen

Als ik terugkijk op content van 2 of 3 jaar terug, merk ik duidelijk dat mijn schrijfstijl verbeterd is. Ondanks dat schrijven me altijd goed heeft gelegen, kun je er blijkbaar toch nog beter in worden. Ook gebruik ik bijna alleen nog eigen foto’s in berichten.

Voor het gemak gebruikte ik vaak clip-arts of stockfoto’s, maar het is veel leuker om zelfgemaakte foto’s te gebruiken in berichten, zo komen die ook eens van pas! Ook plaats ik afbeeldingen de laatste tijd bijna uitsluitend tussen twee tekstblokken en niet meer uitgelijnd naast de tekst.

Favicon

Een favi-wat? Een favicon is dat piepkleine icoontje wat je in je browserbalk ziet als je een site hebt geopend. De meeste websites hebben wel een eigen icoontje en EstrellaWeb dus ook. De vorige was een ster, de nieuwe ook, maar toch weer heel anders. De nieuwe favicon is lekker strak en simpel, namelijk hetzelfde rode sterretje wat je ook terugziet in het nieuwe logo.

Kleinigheidjes

Tot slot een aantal wat minder opvallende aanpassingen. Bijvoorbeeld de vanaf nu ronde Instagram-slideshow (zijbalk), Een omgekeerd highlight effect bij de blogpost-iconen en 6 in plaats van 5 berichten per pagina.

Ook diverse vaste intro’s van terugkerende berichten zijn hier en daar aangepast of deels herschreven. Oh ja en dat ik vanaf nu het woord artikel ga mijden. Ik heb zo’n hekel gekregen aan dat woord en ik wil ‘t niet meer zien. In elk geval niet op mijn blog.

Wat vind jij van de veranderingen?