Wederom een week overgeslagen met de challenge, maar hé, je hebt niet elke week zomaar opeens inspiratie voor tig andere blogberichten, dus daar moest ik even gebruik van maken. En die week meer of minder. Deze keer is de bedoeling om mijn top tien van favoriete blogs op te noemen. En eigenlijk is dat nog lastiger dan het lijkt!

Ik volg heel wat blogs, maar ik moet eerlijk bekennen dat er weinig zijn die voor mij boven het maaiveld uit komen. Zeker aangezien tegenwoordig de ene na de andere blog op wit gaat en er dus weinig kenmerkend meer aan is, als de inhoud ook voornamelijk over dezelfde onderwerpen gaat. Dan moet je het echt van schrijfstijl, persoonlijkheid en mooie foto’s hebben.

Ik ben ook aan het afbouwen met beautyblogs, omdat make-up me inmiddels niet meer zo interesseert. Dingen als persoonlijke verhalen, shoplogs, fotoblogs en reviews, anders dan van make-up of verzorging, vind ik een stuk leuker. Hier dus een lijstje van mijn favorieten, al is het niet zo dat nummer één mijn meest favoriete is en nummer tien de minste van het lijstje.

1. Vera Camilla

De blog die ik het langst volg van allemaal. Vera lijkt me een leuke persoonlijkheid, de foto’s die ze maakt ogen aantrekkelijk en ik heb grotendeels aan haar te danken dat ik tegenwoordig een fatsoenlijke ooglook aan kan brengen.

Tegenwoordig komt er iets te veel make-up en iets te weinig anders langs naar m’n zin, maar desondanks blijf ik haar blog trouw volgen. Dingen die me niet interesseren, lees ik ook gewoon niet. Die keuze heb je altijd zelf.

  1. veracamilla.nl

2. Anne Solveig

Volgens mij volg ik haar blog al praktisch vanaf het begin. Bij toeval gevonden (volgens mij via een reactie van haar op een andere blog) en sindsdien blijven hangen. Mooie foto’s met een rustige uitstraling (wel iets te veel selfies), veel afwisseling en niet al te veel over make-up.

  1. annesolveig.nl
3. Lnnk

Deze heb je al eens voorbij zien komen in Meet the Blogger. Lonneke’s blog onderscheidt zich van de massa, door een aantrekkelijke lay-out en een gigantische hoeveelheid creativiteit. Zowel qua opmaak van blogposts alsook in de dingen die ze schrijft. Van leuke en makkelijk te maken DIY’s tot prachtige printables. Ik raak altijd erg geïnspireerd door haar blog!

4. Dagdromend

Ook Laura is al eens voorbij gekomen in Meet the Blogger. Haar blog is anders en juist ‘dat spreekt me aan. Er zijn al zoveel blogs die op elkaar lijken. Laura schrijft haast confronterend persoonlijk en schroomt er niet voor om onderwerpen te beschrijven die sommige mensen misschien zouden bestempelen als zeuren of aandacht trekken.

Ik vind het getuigen van enorm veel lef, om gewoon alles van je af te durven schrijven en niet bang te zijn. Ik heb dat vroeger ook gedaan, maar durf het niet meer. Wat ze schrijft, is ook vaak heel herkenbaar. Als ik haar blog in één woord zou omschrijven, zou dat intrigerend zijn.

  1. dagdromend.nl
5. Nicky’s City Guide

Ik ken Nicky al langer, van een blog die ze met ‘n vriendin onderhield. Toen ze overstapte naar ‘n eigen blog met een héél ander onderwerp, ben ik haar blijven volgen. Nicky komt uit België en houdt een blog bij, waarop ze schrijft over bezienswaardigheden in eigen land en soms in Nederland. Ondanks dat ik nooit in België kom, vind ik het leuk om te zien wat voor moois er bij de zuiderburen te zien valt en is m’n beeld van België daardoor zelfs verbeterd.

  1. nickyscityguide.be

6. Pineapple Smoothie

Roxanne is de enige blogger die ik in het echt ken. Ze is een keer met een studiegenootje hier geweest om vragen te stellen over hoe ik als slechtziende omga met make-up. Ze heeft ook een blog, waarop ze gevarieerd schrijft. Van marketing (aansluitend op haar opleiding) tot recepten en mijn favoriete serie “Music in Me”. Ondanks dat het taaltechnisch iets beter kan, maken de inhoud van de blog en haar persoonlijkheid dat ruimschoots goed!

  1. pineapple-smoothie.nl
7. Girlscene

Niet te scharen in de categorie persoonlijke blogs, maar evengoed een blog. Ik volg Girlscene zelfs nog langer dan de blog van Vera en heb geen idee hoe ik er ooit terecht ben gekomen. Ik val niet echt in de doelgroep, maar als je tussen de berichten over sexy boybands en schoolgerelateerde teksten door kijkt, staan er soms best leuke dingen.

  1. girlscene.nl

8. Ultimate Fashion Lover

Als ik niet onzeker zou zijn en outfitfoto’s zou durven maken, zou ik fashion blogger zijn. Ik hou veel meer van kleding dan make-up en volg ook diverse fashion-bloggers. Sarah is mijn favoriet. Enerzijds ben ik altijd wat jaloers als ik haar op foto’s zie staan.

Mooi haar, mooi gezichtje, mooi figuur. Echt zo’n meisje dat alles mee heeft. Toch komt ze absoluut niet over als iemand die heel vol is van zichzelf en dat spreekt me aan. Sowieso natuurlijk alle outfit-posts en andere dingen waar ze over schrijft. I like her style!

  1. ultimatefashionlover.nl
9. Writing Monique

Volgens mij volg ik de blog van Monique nog niet eens zo heel lang, maar in mijn zoektocht naar ‘andere’ blogs dan beauty, kwam ik haar ergens tegen. Monique is net als de eerder genoemde Lonneke zéér creatief en uit dat op haar blog. Ze heeft zo nu en dan de meest geniale DIY-ideeën en wisselt dat af met persoonlijke items en zo nu en dan wat andere dingen. Haar foto’s zijn ook erg mooi en kleurrijk. Love it!

10. Stephanie van Drunen

Stephanie komt hier uit de buurt en daarom is het net alsof ik haar een beetje ken. Ze schrijft over heel afwisselende onderwerpen en plaatst daarnaast ook veel foto’s waar echt vrolijkheid vanaf straalt. Soms zitten daar dus foto’s bij van plaatsen die ik maar al te goed ken. Een leuke persoonlijke blog met veel enthousiasme geschreven!

  1. stephanievandrunen.nl