Deze keer ben ik er heel wat sneller bij met de volgende vraag van de 30 dagen blog challenge, het is namelijk dus niet de bedoeling dat ik er echt 40 weken over ga doen, ook al moet ik zeggen dat het sowieso een raar idee is dat ik pas in 2015 klaar zal zijn met deze challenge. Vandaag de vraag om vijf plekken te noemen waar ik nog eens naartoe wil.

Den Bosch

Ik ben zelf een geboren en getogen Brabantse en mijn hart ligt dus in ‘ons’ hoofdstad Den Bosch, waar ik ook geboren ben (in het ziekenhuis weliswaar). Dwalen door steegjes, lunchen bij La Place met uitzicht over de stad, Bossche bollen eten bij Jan de Groot, over de Parade lopen, Sint Jan bewonderen en in gezellige boetiekjes snuffelen. Het staat al een tijdje op de planning om er weer eens heen te gaan en dat gaat als het goed is deze week nog gebeuren!

Den Bosch

Barcelona

Terwijl ik de naam van deze beroemde Spaanse stad typ, heb ik meteen het gelijknamige liedje van Freddy Mercury en Montserrat Caballe in m’n hoofd. De jeugdige bezoekers zullen nu ongetwijfeld de nodige vraagtekens in hun hoofd krijgen, maar het is een indrukwekkend stukje muziek (check ‘m hier). Anyways. Barcelona staat al jaren op de wishlist van te bezoeken plaatsen. Ik zou heel graag de eeuwig in onderhoud zijnde Sagrada Familia bezoeken, het Gaudi Park en alle andere bezienswaardigheden.

Terschelling

Een heel ander uiterste. Ik ben in 2012 een dag op Texel geweest met m’n hondje Bas en heb het daar ontzettend naar m’n zin gehad. Toch krijg ik van steeds meer mensen te horen dat Terschelling veel leuker is en vooral een stuk gezelliger. Dus wil ik dat ook weleens van dichtbij bekijken. Al heb ik zelf het idee dat ik met Texel al de hoofdprijs te pakken had. Ik hecht nu eenmaal meer waarde aan een stuk mooie natuur, dan aan een straat vol terrasjes.

Texelse duinen

Ierland

Deze staat ook al lange tijd op de lijst van plaatsen die ik nog zou willen zien. Het is overigens geen praktiserende lijst. Ik vind vakanties nog altijd zonde van mijn schaarse geld en besteed dat liever aan dingen waar ik langer plezier van heb dan hooguit een paar weekjes.

Maar stel dat het onwaarschijnlijke gebeurt en ik nog eens geld als water heb, dan is Ierland één van de eerste plekken waar ik naartoe zal gaan! Het land spreekt me gewoon heel erg aan, de uitgestrekte ruige natuur, het taaltje, de muziek. Gotta love it!

Brugge

Een tijdje geleden vertelde ik in één van de vorige 30Days over mijn tien favoriete blogs. Eén ervan was de blog van Nicky die een toeristische blog over België onderhoudt en ik schreef dat ik door haar blog een beter beeld van België heb gekregen en er inmiddels ook een aantal plaatsen zijn die ik graag eens zou bezoeken. Brugge is daar één van, evenals bijvoorbeeld ook Luik. Beide eigenlijk om dezelfde redenen. Het ziet er allemaal erg mooi en aantrekkelijk uit op foto’s en ik hoor over Brugge sowieso vaker heel positieve berichten.

Welke plaatsen, steden of landen zou jij nog wel eens willen bezoeken?