Onlangs ontving ik een e-mail van Sane Communications, met een uitnodiging voor een fashion event. Say what? Ik ben volgens mij één van de weinige bloggers die niet bij een persbureau staat ingeschreven en had geen idee waaraan ik de eer te danken had. Evengoed superleuk en ik hoefde niet lang na te denken en besloot te gaan.

Het evenement vond gisteren plaats, op het hoofdkantoor van de Etam Groep in Zoetermeer. Niet helemaal naast de deur, maar je moet wat over hebben voor een leuk feestje!

Dus zat ik rond half één in de trein om uiteindelijk tegen tweeën aan te komen op het vrolijk gekleurde, maar overigens wel wat verwarrende station van Zoetermeer, waar ik al snel op een aantal andere bloggers stuitte, die ook stonden te wachten op de auto’s die ons zouden ophalen.

Eenmaal op locatie, was het een drukte van belang. Een dj draaide ‘fashionable’ hippe muziek en we werden verwelkomd door twee dames die onze namen noteerden op een lijst en ons doorverwezen naar de barista, die heerlijke koffie stond te ‘tappen’. Eerste keer dat ik cappuccino met zo’n leuk figuurtje erop gedronken heb!

Ik raakte aan de praat met medeblogger Michelle en we zijn de rest van de middag bij elkaar blijven hangen. Ik zag zo gauw verder geen bekenden, dus dan is wat gezelschap wel zo fijn!

Overigens waren er niet alleen bloggers aanwezig, maar ook persmensen, waaronder ook van diverse bekende glossy’s. Rond kwart over drie werd de show geopend door de directeur en niet veel later wandelden de modellen over de witte catwalk.

Behalve een aantal professionele modellen, waren er ook klanten van de winkelketen die meeliepen in de show. Een leuke zet die ook goed aansluit bij het imago van de keten. De collecties die getoond werden, waren voor najaar 2014 en winter 2015.

Eerst werd de nieuwe collectie van Promiss getoond en na een korte pauze waren er diverse kledingstukken van Miss Etam te zien, die je over enkele maanden in de winkels kunt verwachten. Ik zag vooral in de Etam collectie wat stukken die ik best zou willen kopen!

Tijdens het genieten van de modeshow en alle mooie kleding, werden we schromelijk verwend met drankjes en allerlei luxe hapjes, mooi opgemaakt in glaasjes. Zelf heb ik overigens alleen een paar gezouten nootjes gesnoept, omdat ‘hip’ eten niet zo mijn ding is. Maar het was wel superverzorgd allemaal. Aan het einde van de show werd zelfs nog een dessert geserveerd. Heerlijke panna cotta met een topping van iets krokants met een frambozensaus. Smullen!

Na de show was er gelegenheid om wat na te borrelen en te netwerken. Bij de uitgang kon je, als je bij aankomst een kaartje had ontvangen, je goodiebag ophalen die leuke items bevatte. Daarnaast mocht je een lingeriesetje uitkiezen van de limited edition collectie, die thuis gestuurd wordt. Kosten nog moeite zijn gespaard om er een echt feestje van te maken! Ik genoten en ook behoorlijk wat foto’s gemaakt.

Waar bloemetjes, zonsondergangen en landschappen normaal gesproken vooral mijn terrein zijn, heb ik ontdekt dat ik catwalkfotografie toch wel erg gaaf vind! Mensen op de gevoelige plaat zetten ligt me doorgaans niet zo, omdat ik door mijn 5% zicht niet zie of iemand net een gekke bek trekt of de ogen gesloten heeft.

Maar modellen zijn erop getraind om ‘goed’ te kijken en ik vind het mooi om hun bewegingen en details van kleding en accessoires vast te leggen. Stiekem vind ik dat ik best strakke foto’s gemaakt heb voor iemand die slechtziend is. :-)

Welk kledingstuk zou jij wel aan je garderobe willen toevoegen?