Voor de foto van vandaag heb ik gekozen voor een afbeelding die ik op 12 september maakte. Ik twijfelde over een foto van deze week die ik iets krachtiger vind, maar ben uiteindelijk toch gezwicht voor de schoonheid van een kleurrijke zonsondergang.

De foto is gemaakt vanaf de Lingebrug en je ziet op de achtergrond de Gorkumse kanaalsluis, die de verbinding vormt tussen Concordiaweg en Paardenwater. Als je niet in of nabij Gorinchem woont, zegt je dit waarschijnlijk niks, maar even ter info.

Puntje van kritiek is dat ik deze foto op het eerste gezicht weliswaar mooi vind, maar de compositie is wat aan de saaie kant. Veel zwart-tinten die het nog leuk doen als silhouette, maar eigenlijk had er dan meer actie aan de horizon te zien moeten zijn.

Een paar molenwieken, een kerktoren. Op de pilaren van de brug en een langwerpig ding links in beeld na (zou het een molenwiek zijn?), is de horizon redelijk egaal en dat maakt het geheel een tikje oninteressant. Aldus mijn eigen zelfkritische mening.

Gorinchemse kanaalsluis bij zonsondergang