Nog geen twee maanden geleden postte ik de laatste Momentopname, toch heb ik inmiddels alweer de nodige goede muziek om me heen verzameld waar ik graag naar luister en waar ik jou als lezer graag deelgenoot van wil maken. Zet je volume maar een tandje hoger, want er komen een paar lekkere nummers voorbij!

Jose James – Come to my door

Ik val met de deur in huis met een liedje wat daar ook min of meer over gaat, of nou ja een beetje dan. Eigenlijk valt dit liedje in de categorie glimlachmomentjes, want dat is wel wat het deed: Een glimlach op mijn gezicht toveren. Tot voor een maand geleden (een maand en één dag om precies te zijn) zou het nog heel toepasselijk zijn geweest ook, al staat die deur nog altijd open voor you-know-who… Verder ook gewoon een lekker chill nummer

Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj – Bang bang

Over met de deur in huis vallen gesproken. This is what I call girl power! Een nummer met een hoog Lady Marmelade gehalte en eigenlijk is Christina Aguilera nog de grote afwezige, omdat zij meestal wel de boventoon voert in dit soort nummers. Evengoed leuk, ook fijne fietsmuziek, al heb ik sinds het motorongeluk geen enkele keer meer met muziek op m’n oren gereden omdat ik het gewoon niet meer zo durf.

Sam Smith – Stay with me

Deze is in de vorige Momentopname ook voorbij gekomen en normaal plaats ik geen dubbele nummers. Toch kon deze gevoelsmatig niet ontbreken. Naar dit liedje heb ik ontzettend veel geluisterd in de eerste dagen na het vertrek van R. Het markeert op de één of andere manier gewoon die periode, het afscheid, het verdriet.

Matchbox 20 – Bright lights

Dit is weer zo’n gevalletje van een herontdekt nummer. Ik heb een groot deel van de collectie van Matchbox Twenty en ook de solonummers van Rob Thomas in mijn muziekcollectie staan, maar dit is wel één van mijn favorieten, die ik sinds lange tijd weer eens tegenkwam.

Magic! – Rude

Deze heb ik serieus drie dagen lang achter elkaar in m’n hoofd gehad. Het mag een godswonder heten dat ik het daarna nog steeds leuk vond, maar dat is dus wel het geval. Een lekker zomers nummer (al is dat zomergevoel voor de rest vervlogen) en gewoon een lekker vrolijk en luchtig liedje. Van mij mogen ze meer van dit soort muziek uitbrengen.

Maroon 5 – Maps

Maroon 5 blijft ook met regelmaat terugkeren in de Momentopname blogposts. De muziek die ze maken, valt meestal wel bij mij in de smaak en zo ook dit nieuwe nummer, waarbij ik gelijk moest denken aan Google Maps. Maar ik geloof niet dat er een link is met deze internetdienst.

Miss Montreal – Tututu

Miss Montreal is volgens mij de enige artiest die een liedje kan uitbrengen met de nietszeggende titel tututu en er mee wegkomt ook. Het is nog een leuk liedje ook!

Welke nummers vind jij helemaal super op dit moment?