Vroeger, toen je nog een gewoon mobieltje had, kon je het ding gerust een week in je tas laten zitten, zonder dat je je druk hoefde te maken of je accu nog wel vol was en of mensen je dus nog wel konden bellen of sms’jes sturen. Met de smartphones die iedereen vandaag de dag heeft, ben je elke avond de pineut en heeft je telefoon geen lang leven zonder lader!

In sommige gevallen is zelfs een nachtje aan het ‘infuus’ niet voldoende. Ben je veel buiten geweest, heb je gebruik gemaakt van gps of apps die je batterij wel erg gretig leeg trekken? Dan kan het zomaar gebeuren dat je in de trein onderweg naar huis zit, je nog een belangrijk telefoontje verwacht en tot de conclusie komt dat je mobieltje al leeg is. Bummer!

Gelukkig zijn overal oplossingen voor en dus ook voor dit soort first world problems. Er zijn namelijk mobiele accu’s op de markt, waar je je telefoon aan kunt hangen om deze vervolgens deels of zelfs helemaal vol te laden.

Er zit redelijk wat verschil in de laders, niet alleen qua prijs, maar ook qua capaciteit en zelfs op het gebied van uiterlijk zijn er redelijk wat verschillende modellen te verkrijgen. Ik mocht de Pebble Smartstick testen van MobileFun.nl!

Deze Smartstick is dus zo’n handige accessoire en ook één waar je mee gezien mag worden! Geen onaantrekkelijk vierkant geval, maar stijlvol rond vormgegeven met metalen behuizing. Het leuke van de Pebble SmartStick is dat ie in meerdere kleurtjes verkrijgbaar is. Ik heb zelf voor de zilverkleurige gekozen, maar hij is er bijvoorbeeld ook in het knalpaars, felroze of, wanneer die felle kleuren niets voor jou zijn, in stoer zwart.

Ik heb de stick inmiddels enkele keren gebruikt en getest. De capaciteit is maar liefst 2200 mAh en daar kun je je telefoon doorgaans aardig mee vol krijgen. Leuk extraatje is het schattige sokje, waarin je de lader kunt opbergen, zodat er geen krassen op het metaal komen. Verder zit er ook een papiertje met een korte handleiding bij en een plastic zakje met zes adapters voor verschillende mobiele telefoons.

Ondanks de verzameling adapters, zit er geen lightning aansluiting bij. Dat betekent dat je met een iPhone 5(S/C) altijd een eigen kabel moet meenemen om de lader te kunnen gebruiken. Ook is het jammer dat niet echt duidelijk is hoe vol je lader nog is.

Wanneer ik hem aan de computer oplaad, gaat er weliswaar een rood lichtje branden, maar als ik ‘m aan mijn iPhone koppel, is nergens aan te zien of ie vol of leeg is. Ook is hij voor een mobiele accu redelijk zwaar, met een gewicht van 70 gram.

Desondanks is het een erg leuke gadget en een echte life saver wanneer de accu van je geliefde mobieltje nogal snel leeg raakt. De Pebble Smartstick is voor € 21.49 verkrijgbaar in de webshop van MobileFun.nl en leverbaar in verschillende kleuren.

Maak jij ook gebruik van een mobiele accu voor je telefoon?