Voor deze keer even dubbelzijdig smokkelen. Wat dat inhoudt? Ten eerste dat ik niet één maar drie foto’s in één Photo of the Day plaats en tegelijkertijd een soort evenement-verslag, maar dan in een notendop. Voor morgen staat er ook al een fotoblog ingepland en nog één erbij met een hoop foto’s erin, vond ik iets teveel van het goede worden voor één week.

Afgelopen zaterdag was het hier in Gorinchem Boten en Camperbeurs, voor de 27e keer, naar ik begreep. Normaal overigens niet echt iets waar ik voor warmloop. Ik hou weliswaar van boten, maar dan vooral om erop te zitten en bij voorkeur als er een snelle motor achter hangt. Desondanks ben ik even rondgelopen, lekkere poffertjes gegeten en hier en daar een praatje gemaakt, om vervolgens met best leuk fotomateriaal thuis te komen!

Bezoeker van de Botenbeurs

De jonge vrouw met de blauwe spiegelzonnebril viel me direct op. De laatste tijd merk ik dat ik het fotograferen van mensen steeds leuker ga vinden en dan ga je vanzelf ook meer op mensen en hun fotogenieke punten letten. Een iets grotere diafragma was mooi geweest, maar toch ben ik best tevreden. Valt het je op dat de kleuren van de zonnebril en het haar weer terugkomen op andere plekken in de foto? Details die ik op het moment van het nemen van de foto niet eens zie, maar die zo’n plaatje dan toch wat extra’s geven.

De motor van een boot

Een mooi stukje techniek, daar hou ik wel van! Ik denk dat je zomaar niet zal raden wat dit is, dus ik zal ‘t maar verklappen: Het is een motor voor een boot, maar van heel dichtbij gefotografeerd. Ik heb hier overigens niet mijn 50mm lens voor gebruikt, maar gewoon de 18-135mm basislens die ik meestal gebruik. Ik heb een handigheidje ontdekt waarbij je foto’s kunt maken die haast met een 50mm gemaakt lijken te zijn.

Een mooie hond

Deze hond mocht niet ontbreken. Ik heb met veel plezier een poosje met deze hond gespeeld. Een kruising tussen een Mechelse herder en een Border Collie. Hij kon maar niet stoppen met apport-spelletjes doen met iets wat veel weghad van een afgekloven kippenbotje. Wat een ontzettend leuk en lief beest. En die ogen!

Leuk om te lezen?
Klik op 't hartje!
Leuk om te lezen?
Klik op 't hartje!