Het is lang, zo niet héél lang geleden dat ik een Photo of the Day post heb gepubliceerd. Reden daarvoor is dat ik mijn spiegelreflex de afgelopen maanden weinig heb gebruikt. Té weinig eigenlijk. Gelukkig heb ik ‘m de laatste tijd weer aardig ontdekt. Als je dan eenmaal weer gaat fotograferen krijg je, zoals ze dat in het Engels zo mooi zeggen ‘the hang of it’ weer te pakken en heb je spontaan weer zin om dingen vast te leggen.

Voor de foto van vandaag heb ik gekozen voor een afbeelding die ik op 12 september maakte. Ik twijfelde over een foto van deze week die ik eigenlijk iets krachtiger vind qua uitstraling, maar ik ben uiteindelijk dan toch gezwicht voor de schoonheid van een kleurrijke zonsondergang.

De foto is gemaakt vanaf de Lingebrug en je ziet op de achtergrond de Gorinchemse kanaalsluis, die de verbinding vormt tussen Concordiaweg en Paardenwater. Als je niet in of nabij Gorinchem woont, zegt je dit waarschijnlijk niks, maar even ter info.

Puntje van kritiek is dat ik deze foto op het eerste gezicht weliswaar mooi vind, maar de compositie is eigenlijk wat aan de saaie kant. Veel zwart-tinten die het nog leuk doen als silhouette, maar eigenlijk had er dan meer actie aan de horizon te zien moeten zijn.

Een paar molenwieken, een kerktoren. Op de pilaren van de brug en een langwerpig ding ergens links in beeld na (zou het stiekem toch een molenwiek zijn?), is de horizon redelijk egaal en dat maakt het geheel een tikje oninteressant. Aldus mijn eigen zelfkritische mening.

Gorinchemse kanaalsluis bij zonsondergang

Wat vind jij van deze foto?