Week 38. Oef, dat gaat wel erg hard nu! Over weeknummers gesproken: Wist je dat de eerste Weekly Snaps verscheen in week 8 van 2011 en dat er sindsdien, op een enkele uitzondering na, elke week één is verschenen? Best lang al toch? Sowieso grappig om die oudere edities weer eens door te lezen, de kwaliteit van de foto’s is er wel flink op vooruit gegaan.

De afgelopen week heb ik ook weer behoorlijk veel foto’s gemaakt. Gister zag je er al een aantal in een plog voorbij komen (niet echt goed getimed, twee fotoposts achter elkaar) maar er zijn er meer. En ook een aantal behoorlijk mooie, al zeg ik het zelf.

maandag 15 september

Behoorlijk druk in de weer geweest maandag. Om te beginnen natuurlijk wandelen met Bas, waarbij we even gepauzeerd hebben op het trapje van de fontein. De plek waar ik vaak zat toen ik nog veel last had van mijn hersenschudding.

Dat gaat weer goed, maar omdat ik nog steeds veel rugpijn heb en van de fysio instructies heb gekregen over hoe lang ik mag lopen, moet ik soms even ergens gaan zitten. Op de terugweg spotte ik een auto waarvan ik de velgen wel strak vond. Even een foto van gemaakt dus.

Het witte prakje op de tegels is de vacht van Bas. Het werd weer tijd om hem te scheren (doe ik twee keer per jaar) en het is nu weer een heel zacht hondje. Op de foto linksonder zie je dat ‘de burgemeester’ (zo zit ie er bij) weer mooi glad is.

Vervolgens nog een foto van mijn ster tattoo waar ik nog steeds heel blij mee ben en de nieuwe sweater van Petrol die ik bij Duncan & Brown in de sale kocht. Officieel een herenmodel, maar hij zit prima.

dinsdag 16 september

Ik heb de laatste tijd vaak moeite met slapen (missing someone really bad) en ga dan soms uit verveling foto’s maken. Bas die blij was dat ik z’n knuffel gevonden had (was ergens onder gevallen) en één van mij. Misschien niet de meest leuke, maar ik krijg weleens commentaar dat ik alleen gestijlde foto’s online zet, dus plaats ik zo nu en dan ook foto’s waar ik niet op mijn best op sta. Ook al is het logisch dat iedereen op z’n voordeligst op de foto wil staan, toch?

Gelijk ook een goede oefening voor mezelf, omdat ik nog altijd bang ben dat mensen nare dingen gaan zeggen over foto’s waar ik iets minder leuk op sta. Dat krijg je er niet zomaar meer uit. Dat shirt is trouwens van het Lingehavenconcert, waar ik een keer als verkeersregelaar voor heb gewerkt. Veel te groot, dus prima om in te slapen.

woensdag 17 september

Superleuke zebraprint sloffen van Zeeman voor maar € 5! En ze zitten zó lekker! Vervolgens een ‘pakketje’ opgehaald wat bij de buren was afgegeven, daar zat m’n nieuwe motorhelm in, heel goed verpakt. Zoals je ziet hebben de beesten er ook al veel plezier van gehad.

Vooral de katten zijn wild van dozen. Vervolgens een lekkere fruitsalade, mooie bloemen in het Gijsbert van Andelpark waar ik ook de foto van het bruggetje maakte. Vervolgens via Schelluinen weer naar huis en onderweg nog de foto’s van het spoor en de haven gemaakt.

vrijdag 19 september

Gister las je al mijn plog, maar ik heb zo veel foto’s gemaakt, dat er meer dan genoeg overbleven die je niet in de post van gister hebt gezien. Zoals je kon lezen, ben ik in het bos geweest en heb ik daar de nodige foto’s gemaakt.

De meeste foto’s heb ik dan ook daar gemaakt. Ik was helemaal blij dat ik voor het eerst zelf paddenstoelen had gevonden, want mijn ogen zijn eigenlijk te slecht om dat soort details te kunnen zien, terwijl ik juist het liefst details fotografeer!

Ik moet eigenlijk iemand bij me hebben die dat soort dingen aanwijst. De volgende dag zocht ik ze weer op om er een mooiere foto met de spiegelreflex van te maken, maar die was uitgerekend mislukt! De foto van de koelkast maakte ik ‘s avonds.

Ik had er een zak diepvriesfruit in liggen die veranderd was in één bonk ijs, omdat ik de vriezer had ontdooid en schoongemaakt en dan kun je er niet zoveel meer mee. Maar de zak bleek lek en dan krijg je dus zoiets. Ziet er heel bloederig uit!

zaterdag 20 september

Ik had de wekker gezet om foto’s van zonsopgang te maken, weer in het bos. De combinatie mist en zonsopgang zou prachtige foto’s opleveren. Mist genoeg, maar helaas te dik, dus geen zon te zien! En dan krijgen je foto’s opeens een heel andere uitstraling. ‘s Middags was ik moe en heb ik lekker met Molly op de bank gelegen. ‘s Avonds een beetje tv kijken en de dag was weer om.

zondag 21 september

Weer fitter, dus gewandeld met Bas en foto’s van de Lingehaven en huizen gemaakt. Vervolgens met Sander gaan fietsen (dat stond nog altijd in de planning), via de Merwedebrug naar Werkendam en daar bij Fort Bakkerskil koffie gedronken.

Op de terugweg ben ik over de vangrail geklommen om de zwart-wit foto vanaf de snelweg te maken. Eigenlijk had ik ‘m liever iets dichter naar de brug toe gemaakt, maar daar zat een vrij hoge stang en daar durfde ik niet overheen. Wel bijzonder trouwens. Vandaag is het ongeluk drie maanden geleden. Toen lag ik op de A27 en nu stond ik erop.

Wat heb jij zoal uitgespookt de afgelopen week?