De laatste Film Favorites dateert inmiddels van mei dit jaar. Eigenlijk dacht ik zelfs dat het nog veel langer geleden was, maar dat blijkt toch mee te vallen. De reden is dat ik de laatste maanden gewoon nauwelijks tv heb gekeken.

Eigenlijk keek ik bijna niet meer naar tv sinds november 2013, maar een opgenomen filmpje of dvd’tje kijken, deed ik dan soms nog wel. De herfst en winter zijn voor mij in de meeste gevallen dé tijd bij uitstek om lekker onder een dekentje op de bank film te kijken. Ik deel vandaag graag mijn recente favorieten.

Along Came Polly (2004)

Reuben is enorm bang voor risico’s in zijn leven en probeert die dan ook zoveel mogelijk te ontlopen of te vermijden, maar dat dat niet altijd lukt, blijkt snel! Op nota bene zijn huwelijksreis wordt hij verlaten door zijn vrouw die er met de duikinstructeur vandoor gaat en eenmaal terug van deze mislukte vakantie, loopt hij zijn vroegere klasgenoot Polly tegen het lijf.

Hij wordt verliefd op haar, maar Polly leidt een heel ander soort leven dan hij en wil niets van het huisje-boompje-beestje leven weten. Gewoon een simpele romcom om een avond mee te vullen. Geen ingewikkeld gedoe, gewoon leuk.

How to Lose Friends and Alienate People (2008)

Deze film gaat over Sidney Young, gespeeld door de Engelse acteur en komiek Simon Pegg, ook bekend als ‘Scotty’ uit Star Trek. Sidney werkt bij een klein tijdschrift en klaagt over alles wat los en vast zit en met roem te maken heeft.

Maar eigenlijk wil hij er stiekem gewoon deel van uitmaken. Totdat hij gevraagd wordt door een groot tijdschrift en opeens zélf over de rode loper gaat. Maar dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is, blijkt al snel. Een film waarbij ik veel gelachen heb om de droge Engelse humor

Kate & Leopold (2001)

Heerlijke feel-good movie met originele twist. Kate is een zakenvrouw die niet meer gelooft in de liefde. Totdat haar ex Stuart een gat in het tijdruimte continuüm ontdekt en daardoor per ongeluk graaf Leopold uit de 19e eeuw meeneemt naar het heden.

Uiteraard gelooft niemand daar een zak van en denken zowel Kate als de andere mensen die kennismaken met Leopold dat hij een acteur is, of op z’n minst een enorme idioot. Toch is het echt waar en het wordt dan ook een beetje lastig als Kate en Leopold verliefd op elkaar worden.

One Day (2011)

Eén van de meest recente films die ik heb gezien en ook degene die het meeste indruk op me heeft gemaakt van dit rijtje. One Day gaat over Emma en Dexter die een dag met elkaar doorbrengen en daarna weer elk hun eigen pad kiezen, maar toch steeds weer met elkaar in aanraking komen.

Ze ontwikkelen door de jaren heen een hechte vriendschap, maken diverse ups en downs mee en ondanks dat ze beiden diverse relaties hebben gehad, ontdekken ze gaandeweg dat ze van elkaar houden en alleen bij elkaar willen zijn.

Als de film dan eindelijk een happy end lijkt te krijgen waarin Emma en Dexter getrouwd zijn en proberen een kindje te krijgen, krijgt Emma een dodelijk ongeluk. De boodschap die uit deze film naar voren komt, is dat je nooit moet twijfelen om degene waarvan je houdt dat te zeggen, want het kan zomaar te laat zijn. Ik ben niet snel ontroerd door een film, maar deze raakte me echt. Misschien ook wel omdat Dexter af en toe net keek zoals R. dat ook kon doen.

Sleepless in Seattle (1993)

Deze klassieker stond al een tijdje op mijn wishlist, maar onlangs heb ik ‘m dan toch maar eens gekeken. Een film met Tom Hanks in de hoofdrol, dat kan nooit misgaan. Sam is een weduwnaar die samen met zijn zoontje Jonah woont en maar niet opnieuw de liefde lijkt te kunnen vinden.

Totdat zijn zoontje een oproep op de radio doet voor een nieuwe vrouw voor papa. Het land lijkt te ontploffen, alle vrouwen lijken wel iets van hem te willen. Aan de andere kant van het land woont Annie, die de oproep ook heeft gehoord en Sam niet uit haar hoofd kan krijgen. Zoontje Jonah probeert om de twee te koppelen.

Welke leuke, mooie of bijzondere film heb jij onlangs gezien?