Vorig jaar, op 17 oktober om precies te zijn, bracht ik voor het eerst een bezoekje aan Landgoed Mariënwaerdt. Er is een jaar verstreken voordat ik er opnieuw kwam (eigenlijk zonde want het is maar een kleine 20 minuten met de trein en het is er zo mooi) en dat was dus gisteren, maandag 27 oktober. Grappig genoeg dus weer rond dezelfde periode als vorig jaar.

Ik heb er lekker op los gefotografeerd, zowel met m’n Canon met 2 objectieven en ook met de iPhone en in deze blogpost laat ik wat foto’s die ik met de spiegelreflex heb gemaakt zien. De iPhone foto’s zie je (voor een deel) wel weer terug in de Weekly Snaps van aankomende zondag, maar daar zitten ook mooie plaatjes tussen!

Roze cosmea

Cosmea

Donkerroze cosmea

Allereerst vier foto’s van roze en paarse Cosmea. Terwijl ik op de brede laan richting het bos liep, viel me op dat er aan de rechterkant achter de bomen een paarse waas te zien was. Ik vroeg me af of het bloemen waren en liep er naartoe, om vervolgens middenin een veld bloemen te staan.

Ik kon bijna niet stoppen met fotograferen! Grappig was trouwens dat ik dacht dat het de bloemsoort Cosmea was en ik bleek nog gelijk te hebben ook. De onderste foto is mijn favoriet, je ziet haast hoe de bloemen in de wind wiegen, er zit een bepaalde beweging in.

Bas in het gras

Bas was er natuurlijk ook bij en vond ‘t maar wat leuk in het bos! Omdat hij iets te enthousiast naar mijn zin aan de riem liep te trekken, liet ik hem op een veldje aan de zijkant van het bos even los. Hij heeft daar lekker rond gerend en wilde vervolgens wel even poseren voor de foto. Vervolgens ging hij rustig weer verder met aan de lijn trekken dus echt geholpen heeft ‘t niet, maar hij had in elk geval even lekker gerend.

Tot slot 7 foto’s die ik maakte tijdens onze wandeling. We hebben in totaal 15 kilometer gelopen met het stukje van en naar het station thuis en in Beesd erbij. Het deel wat we in het bos liepen moet zo’n 12 kilometer geweest zijn. Op een gegeven moment moesten we een heel stuk door de blubber heen, dat was geen pretje!

Ik moest me echt aan takken vastgrijpen om niet weg te zakken of uit te glijden en met camera en al in de smurrie te vallen. We deden daar een kwartier over een stukje van 100 meter, dus dat schoot niet op en kostte veel energie. Eenmaal thuis waren we dan ook flink afgepeigerd en nadat ik Bas onder de douche had gezet en m’n schoenen met water en een nagelborsteltje van de modder heb ontdaan, ben ik eerst even op de bank gaan liggen.

Ondanks de modder was het een erg leuke dag. We gingen ‘s morgens om half elf van huis, om rond half vijf pas thuis te komen. Omdat ik best trek had gekregen van de stevige wandeling, heb ik bij de Stapelbakker een pannenkoek besteld, waar Bas uiteraard ook wat stukjes van kreeg. Al met al dus een prima dag, veel kilometers, mooi weer en sfeervolle foto’s. Ik heb genoten!

Kom jij ook graag in het bos?