Onlangs kwam ik bij Roxanne een leuke tag tegen, een opsomming van meest gedragen items. Van kledingstuk tot nagellak en van blush tot schoenen. Zij had er een leuk filmpje van gemaakt, maar omdat ik veel te onzeker ben om mezelf te filmen, ga ik het gewoon aan de hand van een opsomming in tekst doen, met de nodige foto’s erbij uiteraard!

Meest gedragen nagellak?

Nou, dan ben ik snel klaar. Ik gebruik zelden nagellak. Soms heb ik een fase dat ik het opeens leuk vind, maar dat is meestal van korte duur. Ik vind dat ik geen mooie vingers heb en dan staat nagellak als een vlag op een modderschuit, aldus mijn immer ongenadige mening over mezelf.

Sowieso houd ik mijn nagels het liefst kort en wordt nagellak bij mij altijd binnen het uur lelijk, dus heeft het geen zin om er moeite voor te doen. Die enkele keer dat ik wel nagellak gebruik, ga ik voor felrood, omdat dat de enige kleur is die ik mooi vind.

Rode HEMA-nagellak

Meest gebruikte haarproducten?

Now we’re talking! Haarproducten, dat is helemaal mijn afdeling! Dan heb ik het overigens niet over haarlak of andere stylingproducten, die gebruik ik bijna nooit. Maar lekkere maskertjes, voedende shampoos, serums en oliën, die kan ik blijven kopen! Het product wat ik de laatste maanden het meest heb gebruikt is een haarserum met arganolie (zie foto).

M’n vader heeft deze voor me meegebracht van de markt in België waar hij elke zaterdag met planten staat. Zijn ‘buurman’ daar heeft een soort groothandel in kappersbenodigdheden en verkoopt ook dit spul. Ik vind het bijna net zo fijn als de behoorlijk dure BioSilk Oil Therapy, die ik nog altijd met liefde gebruik. Verder gebruik ik de Chi Silk Infusion olie altijd om mijn haar mee te stijlen en Mythic Oil shampoo en conditioner uit de L’Oréal Professional-lijn.

Nieuw haarserum

Meest gedragen tas?

Ik moet zeggen dat ik redelijk afwissel met mijn tassen, dus er is er volgens mij niet één die ik echt het meest van alles gebruik. Toch komt mijn fijne schoudertas van S.Oliver denk ik wel het dichtst in de buurt. Ik heb destijds heel lang getwijfeld voor ik hem uiteindelijk kocht, omdat ik hem te duur vond (€ 50 als ik het me goed herinner). Uiteindelijk toch overstag gegaan en geen dag spijt gehad. Het is echt één van mijn fijnste tassen. Niet te groot, maar er past toch ook redelijk wat in en hij is lekker licht. Wel zo fijn voor mijn vrij gevoelige nekspieren.

Imitatieleren tas van s.Oliver

Meest gedragen schoenen?

De zwart met blauwe Nike MD Runners die ik dit voorjaar kocht met de bedoeling ze voor het fietsen te gebruiken. Ik heb er inmiddels al enkele honderden kilometers op rondgelopen. De afgelopen maanden bleek al snel dat ik op deze schoenen ook het langst kon lopen zonder al te veel rugpijn te krijgen, of in elk geval minder snel.

De zool is aan de achterkant een stukje hoger dan de voorvoet, net als bij de Nike Air Max, en dat loopt heel fijn. Mooi meegenomen is ook dat de zool slijtvast is. Een paar merkloze schoenen van zo’n € 30 verslijt ik met mijn aantal kilometers doorgaans binnen 3 maanden. Dus ze zijn hun geld echt waard!

Zwart met blauwe Nike MD Runner

Meest gedragen accessoires?

Om te beginnen uiteraard mijn horloge. Vroeger had ik echt een horlogetic en had ik er wel tien, tegenwoordig heb ik er nog maar twee, waarvan ik er maar één draag, omdat de band van mijn stoere Axcent Broadband klokje tot op de draad versleten is en ik nog geen adresje heb die losse banden kunnen leveren van dit merk.

Mijn Danish Design horloge prijkt dus praktisch elke dag aan mijn pols. Verder draag ik mijn oorbellen met zwaluwtjes heel vaak (een keer bij Etos gekocht voor € 3.95 en ze blijven mooi) en tot slot een armbandje met houten kralen wat ik de hele zomer heb gedragen. Ik heb zo belachelijk veel sieraden dat ik ze vaak in fases draag. Een tijdlang vaak die ketting of armband en dan weer wat anders.

Horloge en kralenarmband

Meest gedragen kledingstuk?

Niet het meest vrouwelijke kledingstuk misschien, maar wel één waar ik al ontzettend veel plezier van heb gehad. Mijn lichtgrijze capuchonvest, ooit gekocht bij C&A en sindsdien echt belachelijk vaak gedragen. Gewoon lekker als het ‘s avonds een beetje fris wordt binnen en ik draag ‘m ook vaak in plaats van een jas.

Ik heb inmiddels een aardige verzameling van dit soort vesten in de kast hangen, maar deze draag ik zonder meer het vaakst van allemaal. Je ziet ‘m dan ook regelmatig op selfies terugkeren in bijvoorbeeld de Weekly Snaps.

Grijs capuchonvest

Meest gedragen foundation?

Ik heb er normaal gesproken maar één, dus draag ik die het meest. Foundation is bij mij nogal een ondergeschoven kindje: Ik heb een makkelijke en egale huid en heb het dus niet echt nodig. Ik gebruik het alleen als ik een speciale gelegenheid heb, waarvoor ik me mooi wil opmaken.

Ik gebruik de PhotoFinish foundation van Catrice, maar heb er sinds kort een tweede bij: Een matte foundation op waterbasis van LR Health & Beauty Systems. Deze heb ik gekocht nadat ik was opgemaakt tijdens een VIP Night van ONLY.

Catrice PhotoFinish foundation

Meest gedragen blush/bronzer?

Bronzer gebruik ik eigenlijk heel weinig, zelfs in de zomer niet. Omdat ik slechtziend ben, ben ik altijd bang dat ik uitschiet en dat over het hoofd zie, om dan vervolgens met zo’n foute bruine kleur op m’n hoofd rond te lopen.

Ik vind een uitschieter met blush dan op de één of andere manier minder erg. Mijn favoriete blush is een baked blush van Etos. Ik heb deze al geruime tijd en gebruik hem best vaak. De kleur is echt perfect voor mijn huidtint, terwijl veel blushes vaak net te peachy (koraalachtig) of echt roze zijn en dat staat mij niet zo.

Mooie blush van Etos

Meest gedragen lipproduct?

Ik heb voor iemand die helemaal niet zo into make-up is, eigenlijk best veel lipsticks. Op het moment zijn dat er 20 en eigenlijk had ik er nóg meer, maar ik heb ze onlangs eens uitgezocht en een stel opgeruimd.

Ik draag het liefst naturelkleurtjes, maar eigenlijk vind ik mijn lipkleur zonder lipstick mooier. Af en toe heb ik een manie dat ik vaker rood draag, maar ondanks dat het me goed staat en ik er vaak complimentjes over krijg, blijf ik het eng vinden.

Het is natuurlijk behoorlijk opvallend en aanwezig en dat past niet meer zo bij me. Van iemand die van opvallende kleding en accessoires hield, lijk ik het tegenovergestelde te zijn geworden.

Het lijkt wel of ik met het jaar onzekerder word over mijn uiterlijk en dan wil ik dus juist niet de aandacht op mezelf vestigen. Rode lipstick doet dat wel, dus draag ik dat eigenlijk niet zo vaak. Als ik het draag, is het gek genoeg eerder in de zomermaanden dan in de winter.

Catrice Ultimate Shine lipstick

Meest gedragen mascara?

Als ik eenmaal een product ontdekt heb wat ik fijn vind, blijf ik dat meestal wel trouw. Het idee dat je weet wat je hebt en dat het gewoon goed is. Zo heb ik zo’n anderhalf jaar geleden de Clump Defy mascara van Max Factor ontdekt. Omdat ik slechtziend ben, moet make-up voor mij vaak aan andere eisen voldoen, vaak kom ik daar gaandeweg achter.

Vloeibare lipstick of lipgloss in felle kleuren hoef ik bijvoorbeeld niet aan te beginnen, evenals vloeibare eyeliner. Als ik mascara aanbreng, kan ik niet zien of ie klontert, dus moet ik erop kunnen vertrouwen dat ik een mascara heb die dat voorkomt.

Deze is daar erg goed in en sowieso vind ik het borsteltje prettig. Hij is wel vrij prijzig (€ 15), maar ik koop ‘m eigenlijk altijd in een aanbieding. Onlangs heb ik er slechts € 7.50 voor betaald bij Kruidvat!

MaxFactor Clump Defy mascara

Wat draag jij echt héél vaak? Noem het eerste item wat in je opkomt!