Ik ben tegenwoordig flink aan het koken geslagen, maar omdat elke dag aardappelen met een stukje vlees en een paar ons groente op den duur een beetje saai wordt, ga je vanzelf bedenken wat er meer te halen valt op het gebied van de avondmaaltijd.

Zo kwam het dat ik m’n eerste recept bedacht. In elk geval sinds ik m’n kookcarrière recentelijk nieuw leven heb ingeblazen. Vroeger, zo’n 15 jaar geleden en in een heel ander leven, kookte ik namelijk vrijwel elke dag. Maar dat terzijde.

Ik besloot me aan een receptje met gevulde wraps te wagen en die wraps ook gelijk zelf te maken en niet voorverpakt te kopen. Het eindresultaat was erg lekker, dus ik deel mijn recept graag met jou! Ik kook overigens op gevoel en zonder enige vorm van receptuur, dus exacte hoeveelheden etc. hoef je niet te verwachten. 🙂

Wat heb je nodig?
Voor de wraps:

bloem
water
olijfolie
zeezout

Voor de vulling:

prei
paprika
champignons
rundergehakt
kruiden

Voor de afwerking:

sweet pineapple & chilli sauce (Xenos, € 1.99)

Bereiden

Je begint met het schoonmaken en snijden van de groenten. Uiteraard kun je zoveel variëren als je wilt en andere groenten gebruiken. Snijd de groente niet in al te kleine stukjes, het is namelijk niet de bedoeling dat er uiteindelijk een soort groentepasta in de wraps komt te zitten. Verwarm intussen ook de oven vast voor op 180 graden.

Als de groente gesneden is, begin je met het maken van de wraps. Ik heb dat zelf in een later stadium gedaan, maar dat bleek niet praktisch. Pak een beslagkom, doe daar de bloem in (hoeveelheid hangt af van het aantal wraps), roer er een paar snufjes zeezout doorheen en voeg vervolgens een scheut olijfolie en water toe. Dan kneed je het geheel tot een stevige bal die niet plakkerig aanvoelt.

Stuif wat bloem op je werkblad (zorg er wel voor dat ie schoon is), maak balletjes ter grootte van een golfbal van het deeg en rol deze één voor één met een deegroller uit, totdat je lapjes van zo’n halve centimeter dik hebt. Veel dunner moet je niet gaan, omdat de kans groot is dat ze dan gaan scheuren en de vulling er in de oven uit komt.

Intussen verwarm je wat olijfolie in een wokpan (of, wanneer je deze niet hebt, een andere ruime pan), bak daar vervolgens het rundergehakt in rul met wat kruiden en voeg, wanneer het gehakt mooi bruin kleurt, de gesneden groenten toe. Roerbak het geheel op gematigd vuur totdat het beetgaar is. Omdat de vulling straks nog de oven in gaat, moet de groente nog wel een beetje knapperig blijven!

Besmeer de bovenkant van de wraps met een dun laagje van de ananas-chilisaus en verdeel er vervolgens het groente/gehakt mengsel over. Vouw ze dicht en plaats ze in de oven. Zorg ervoor dat je de wraps goed dichtgemaakt hebt, omdat deeg altijd nog iets gaat werken in de oven en het zonde zou zijn als ze halverwege weer open gaan!

Laat de wraps zo’n 10 tot 15 minuten in de oven bakken. Het deeg wordt niet echt bruin zoals bijvoorbeeld bij brood of koekjes, maar je kunt merken of het voldoende gaar is door naar de kleur te kijken en er even aan te voelen. Het deeg kleurt ietsje donkerder door het bakken en het voelt iets droger aan dan voor het bakken, omdat het vocht eraan onttrokken is.

Schenk tot slot wat van de ananas-chilisaus over de wraps en schep er wat vulling naast. Ook lekker om met een frisse salade met zoetzure dressing te serveren. Ik ben benieuwd of jij er net zo van zal genieten als ik deed! Behalve dat dit m’n allereerste recept is, was het ook m’n eerste keer food fotografe. En leuk dat ik dat vind!

Maak jij ook weleens wraps?