Ik ben een beetje moe van alle dankbaarheids- en lichtpuntjes-lijstjes die de laatste maanden in veelvoud op internet te vinden zijn. Natuurlijk maak ik me er zelf ook min of meer ‘schuldig’ aan met de glimlachmomentjes, maar we blijven Hollanders en we kunnen zeiken dat het een aard heeft. En wat doe je als je ziek bent en het hondenweer is? Juist…

Nadat ik al een paar keer hard heb moeten lachen (niet uit leedvermaak overigens) om de ‘Stom!’ blogposts van Laura, liep ik met het idee rond om zelf ook ‘ns zo’n lijstje te maken. Niet om te klagen, te zeuren of naar medelijden te vissen, maar om te laten zien dat mijn leven ook niet perfect is en dat stomme dingen, klagen en zo nu en dan lekker zeiken menselijk is.

Wie weet het begin van een nieuw onderdeel, maar dat hangt er een beetje vanaf hoe het ontvangen wordt. Ik vond vandaag wel een mooi begin, met als excuus dat ik me beroerd voel en dus het volste recht heb om even te zeuren. Toch, toch?

Natregenen als m’n haar perfect gestijld is ✖ wanneer de weegschaal ‘kuren’ heeft ✖ zelfhaat en slopende onzekerheid ✖ dat ik R nooit meer zie of spreek (miss him so much) ✖ gehandicapt genoemd worden (zelfs al is het niet rot bedoeld, vind ik het nog een uitermate beroerde woordkeuze) ✖ onnodig medelijden (powervrouw, spreekt u mee) ✖ ziek zijn (ook al is het maar griep, nooit leuk!) ✖ een auto die gewoon doorrijdt, terwijl ik midden op ‘t zebrapad loop (ik loop óók door) ✖ het woord ‘artikel’ (ik gebruik ‘m nooit meer, is ‘t je opgevallen?) ✖ eindelijk dé AirMax’jes gevonden die ik wilde, maar nét te laat, waardoor ze al uitverkocht waren in mijn maat ✖ Een hoog uitgevallen taxi-rekening (wordt wel gedokt door de schadeverzekering, scheelt weer!) ✖ mega grote banners op blogs ✖ boodschappen doen met koorts, in de miezer ✖ dat de kat op de deurmat kotst, in plaats van op de makkelijk te reinigen vloer! ✖ dat Dokter Tinus bijna is afgelopen ✖ een zoekgeraakt pakketje (inmiddels terecht gelukkig!) ✖ de naderende feestdagen ✖ dat ‘t oorsuizen (tinnitus) wat ik door de hersenschudding heb opgelopen niet weggaat ✖ mijn ziektevrees

Zeg eens eerlijk? Wat was jouw vervelendste moment van de afgelopen week?