Hoeveel weken zaten er ook alweer in een jaar? 52? Dat betekent dat het jaar over elf weken al voorbij is. Iets minder dan tweeënhalve maand. Het Sinterklaassnoep ligt al sinds juli in de schappen en sinds gister verkopen twee bakkers in de stad zaterdags oliebollen. De eerste reclame met kerstboom heb ik ook al gespot. Het gaat ervan komen en sneller dan je denkt.

Mijn week was best rustig. Geen grote hoogte- of dieptepunten. Op het feit na dat m’n iPhone voor de 2e keer weg is voor reparatie. Gelukkig heb ik voor dit soort situaties mijn 4S bewaard, dus mis ik ‘m niet eens zo erg. Verder wat in en om huis gerommeld, films gekeken etc.

Best een relaxed weekje! Ik ben overigens enorm laat met publiceren, dit omdat ik onverwachts van half 2 tot half 8 op de fiets heb gezeten. Omdat ik veel vooruit heb geschreven en anders in de knel kom met m’n planning, gooi ik hem toch nu nog online, ook al is het 9 uur ‘s avonds.

maandag 6 oktober

Sinds kort staat er weer een vent met stroopwafels op de warenmarkt op maandag en die had ik de week ervoor al ontdekt. Nou ben ik gék op warme stroopwafels, maar ik mag er van mezelf geen gewoonte van maken om er elke week één te halen. Deze keer mocht ik er wel één en reken maar dat ik ervan genoten heb. Ik heb er bijna 20 minuten over gedaan voordat ie op was, als dat niet het ultieme genieten is!

Stroopwafel

dinsdag 7 oktober

Naar het Piazza Center voor een paar boodschapjes en om even bij Dixons te vragen wat hun mening was over de ‘s morgens ontvangen iPhone met wel een heel wiebelige homebutton. Het was wel afwijkend vonden ze.

Ja, zo dacht ik er ook over. Bij AH toch maar weer eens een scanner gepakt, maar dat is echt niet mijn ding. Behalve dat ie telkens de code niet pakte, stond ik er aan het eind van de rit ook al mee in de rij voor de kassa.

Een broodje gegeten bij DeliFrance en vervolgens de boerderij opstelling in het midden van het winkelcentrum bewonderd. Zag er best wel grappig uit eigenlijk. Voor de terugweg had ik me al voorbereid op een flinke plensbui. Die bleek zich, gelukkig voor mij, een stukje verderop te bevinden, waardoor ik dan weer wel getrakteerd werd op een fantastisch mooie regenboog!

woensdag 8 oktober

Het enige mooie aan deze Ford Ka was de kleur, die mooi bij de herfstblaadjes paste, daarom maakte ik er een foto van. Meer vrolijke kleurtjes in de pasta-groenteschotel die ik de dag ervoor bij AH had gescoord en waar ik een lekkere pan pasta mee ging maken. ‘s Avonds was het weer tijd voor Dokter Tinus.

Bas lag er ook helemaal klaar voor, maar raakte halverwege vermoeid van het tv kijken. Niet veel later ontdekte ik zijn allereerste teek ooit en ondanks dat ik insectenfoto’s altijd smerig vind, moest ik mijn vangst toch even vastleggen. Tot slot mijn arme iPhone, die ik aan het resetten was naar fabrieksinstellingen, zodat ie de volgende dag mee kon met de UPS koerier.

donderdag 9 oktober

Geluncht met een broodje ciabatta, een krentenbol en een glas melk. Alleen van de melk was nog wat over, de rest was al foetsie. Veel te lekker om te laten liggen! Voor een boodschap naar HEMA en me verbazen over de ontzettend schattige spulletjes die ze tegenwoordig verkopen.

Met recht blijmakers! Tot slot een bord macaroni. Ik had de dag ervoor zó veel gemaakt dat daar een heel weeshuis van kon eten. Ik heb er donderdag nog van gegeten, maar de rest vervolgens in een zak in de vriezer gemikt. Altijd handig.

vrijdag 10 oktober

Vroeger op pad dan normaal, ik moest naar de dokter. Ik bleek een urineweginfectie te hebben. Fijn! Zuipen tot ik erbij neerval dus. Water, uiteraard. Ik heb er niets voor gekregen. Na het doktersbezoekje met Bas gewandeld en daarbij de eerste twee foto’s gemaakt. Vervolgens een soort outfit foto. Ik ben zo blij met de broek die ik onlangs bij HEMA in Den Bosch kocht. Ik heb meerdere lederlook broeken, maar deze oogt en voelt als echt leer. En dat voor € 25!

‘s Middags de mouwen opgestroopt (letterlijk) om mijn achtertuintje winterklaar te maken. Ik heb dan wel geen echte tuin, maar evengoed een redelijke verzameling planten die hier en daar gesnoeid en bijgevoerd moesten worden, de tuinmeubelen moesten in de olie en vervolgens opgeborgen. Tot slot de plaats nog een goeie veegbeurt gegeven en klaar!

zaterdag 11 oktober

Een luie Bas (oké, ik was net zo lui) en vervolgens een fotootje van de voormalige Waterstaatskerk (tegenwoordig een appartementencomplex) met een gemêleerde lucht erboven. Een snelle boodschap en in een aanbiedingenmand dit blikje Pineapple Crush ontdekt. Die móest ik natuurlijk hebben, met mijn (Chris) Pine crush!

Het was nog lekker ook, wel behoorlijk zoet. Denk aan ananas uit blik, maar dan in sapvorm met kleine stukjes. Tot slot weer eens aan het handletteren geweest, veel te lang geleden! Ik miste R weer zó erg dat ik besloot mijn verdriet om te zetten in iets productiefs. Dit is het resultaat.

zondag 12 oktober

Dit was wat je noemt een sportieve dag. Begonnen met een stevige wandeling van 5.5 km over de stadswallen van onze binnenstad, waarbij ik de eerste twee foto’s maken. Nog geen halfuur nadat ik weer thuis was, stuurde Martin een berichtje of ik zin had om een stukje te gaan fietsen.

Dat stukje werd uiteindelijk ruim 65 km, maar het was wel leuk en gezellig. Ondanks dat het niet echt koud was toch mijn lange fietsbroek maar weer eens van stal gehaald en de rest van de foto’s onderweg gemaakt. We zijn door de Biesbosch en door Dordrecht gereden.

Hoe was jouw week?