Ik heb een actieve week gehad en ook héél veel foto’s gemaakt met m’n iPhone. Het was nog een hele klus om de leukste/mooiste eruit te filteren, want ik heb er eigenlijk nog meer gemaakt dan wat ik je vandaag laat zien. Laat ik gelijk maar beginnen!

zondag 19 oktober

Zoals beloofd, heb je wat foto’s van vorige week zondag tegoed. Zoals ik toen al liet weten, zou ik met een vriend in de duinen van Hoek van Holland gaan wandelen. Zo gezegd, zo gedaan en behalve een hele lading spiegelreflex foto’s, leverde het ook een flink aantal iPhone kiekjes op.

Allereerst een foto die ik thuis maakte, van zo’n leuk bordje met tekst die ik van m’n moeder had gekregen. Een quote die echt bij me past en natuurlijk helemaal vanwege het fietsen. Vervolgens dus op pad en de rest van de foto’s maakte ik in Hoek van Holland. Dat heeft verder eigenlijk geen uitleg meer nodig. Meer foto’s zien? Check dan ook de fotoblog van afgelopen dinsdag.

maandag 20 oktober

Nadat ik zondag al zo’n 13 km gelopen had, vond ik dat blijkbaar niet genoeg en besloot ik maandag een plan uit te voeren wat al langer in m’n hoofd zat: met Bas naar Sleeuwijk lopen.

Eenmaal in Sleeuwijk, was ik nog niet moe en de rugpijn was te overzien, dus zijn we nog 4.5 km verder gelopen naar Woudrichem. In totaal 10 km. Vanuit Woudrichem zijn we met de veerboot weer naar huis gegaan. Alle foto’s van deze dag maakte ik tijdens deze ‘ochtendwandeling’.

dinsdag 21 oktober

Dinsdag even wat rustiger aan gedaan omdat mijn rug hevig protesteerde na twee dagen zoveel kilometers lopen. Ik spotte de bestelbus met opdruk (net alsof die man tegen de bus staat te timmeren) in de stad en vervolgens een foto van Bas op schoot en ‘s avonds samen met Molly een film kijken. Zo afstandelijk als ze vroeger altijd was, zo aanhankelijk is ze de laatste jaren. Ik noem ze tegenwoordig knuffelpoes.

donderdag 23 oktober

Mijn nieuwe schoenen! (zie shoplog). Ik vind ze zo leuk! Maar helaas had ik er al wel snel blaren in gelopen, ik heb ze bij de schoenmaker nu iets op laten rekken en nu moet dat verleden tijd zijn. Mijn oude boodschappenkarretje doet tegenwoordig dienst als steekwagen voor de post als ik te veel heb om te dragen en trouwens ook om vuilniszakken die te zwaar zijn voor mijn rug naar de container te brengen.

De planning was om samen met Bas naar Landgoed Mariënwaerdt te gaan om te wandelen, maar halverwege richting het station belde m’n moeder of ik naar haar toe wilde komen en dat we dan samen even bij oma zouden kijken, die inmiddels weer in haar eigen huis woont. Ook goed. Vervolgens eerst nog een halfuur te vroeg voor de pont (wat wel een stoere foto opleverde) en de rest van de foto’s maakte ik bij oma.

vrijdag 24 oktober

Vrijdag was het nogal druilerig weer, dus heel veel bijzonders heb ik niet gedaan. Tijdens het wandelen met Bas spotte ik deze sportieve Mercedes. Ik heb normaal echt een hekel aan dit automerk, maar voor dit bloedje maak ik een uitzondering! ‘s Middags naar Woudrichem geweest om iets te drinken bij IJssalon Baks. Op de terugweg de middelste foto gemaakt. ‘s Avonds lekker op tijd m’n bedje in. Genieten!

zaterdag 25 oktober

De planning was om naar Beesd te gaan, maar de pakketpost kwam pas heel laat en sowieso was het ook niet echt lekker weer, terwijl het juist wel mooi zou worden volgens de berichten. Nog maar even uitstellen dus. Tijdens een boodschapje in de stad spotte ik dit tafereel.

Twee schapen in een klein hokje voor een dure kledingzaak met een stel paspoppen erbij en een hoop herrie uit een paar speakers. Ik vind dat de Dierenbescherming dit had moeten zien. Vervolgens een sfeervol plaatje van de Lingehaven en tot slot een selfie met m’n fietskleren. Het was tijd om m’n rondjes af te werken.

zondag 26 oktober

Van vandaag (nog) geen foto’s. Ik ben de laatste weken sowieso aan het twijfelen of ik in het vervolg niet de Weekly Snaps gewoon voor zondagmorgen 8 uur plan en dan de foto’s van de zondag ervóór erbij zet. Op die manier begint de week eigenlijk op zondag, wat ik maar niets vind.

Aan de andere kant is het inmiddels ook een aardig ingeburgerd ritueel om op zondags op m’n gemak aan de Weekly Snaps te werken, dat is praktisch het enige item wat ik nog ‘live’ schrijf. Dus heb ik besloten dat ik het gewoon houd zoals het is, maar met de voorwaarde dat ik de WS wel vóór 4 of 5 uur ‘s middags online zet. Eventuele noemenswaardige foto’s die ik daarna nog maak, laat ik dan de week erop alsnog wel zien.

Hoe was jouw week?