Zoals ik al eens heb laten weten, ben ik niet into getalletjes. Waar sommige bloggers minutieus bijhouden hoeveel volgers ze hebben op dat niet nader te noemen netwerk waar ik zo’n hekel aan heb, of hoeveel maanden, dagen, jaren hun blog bestaat, ben ik meestal met heel andere dingen bezig. Dat bleek gister ook wel weer.

Het was dat er gister een vrolijke kaart op de deurmat lag, anders was ik volledig aan het feit voorbij gegaan dat mijn blog gisteren precies 12.5 jaar bestond. Een hele leeftijd, al zeg ik het zelf. En ook iets waar ik niet te lang over na moet denken.

Als ik weleens hoor van mensen die 12.5 jaar bij hetzelfde bedrijf werken, 12.5 jaar getrouwd zijn of 12.5 jaar bij één of andere club horen, is altijd het eerste wat ik denk: “Hoe hóu je het vol!”. Nu ben ik dus zelf de pineut! :-) Al 12.5 jaar verbonden aan een plek op internet die EstrellaWeb heet. Hoe verzin je het! :-)

Kaart voor mijn blogverjaardag

Uiteraard ben ik er ook wel trots op. EstrellaWeb is van mij. Met mijn eigen handen gebouwd, zonder hulp van wie of wat dan ook. Alles zelf gemaakt en ontworpen, alles zelf from scratch opgebouwd en het is echt niet altijd gemakkelijk geweest.

Vooral de beginjaren waren moeilijk. Ik heb mezelf meerdere malen afgevraagd waarom ik dit ook alweer leuk vond. Ik zat in die tijd slecht in m’n vel, was depressief en had vaker geen inspiratie om iets te schrijven dan wel.

Ik publiceerde teksten, maar geen hond las het ooit en de mensen die het wel zagen, waren wildvreemden die alleen even langs kwamen om te zeggen dat ik een lelijke trol en een nietsnut was. Dat verzin ik overigens niet ter plekke, het is me letterlijk gezegd. Ik heb alles nog. Veilig opgeborgen, maar niet meer online.

Ondanks dat ik me niet kan herinneren dat ik per se wilde bloggen en daarom toch doorging, is dat wel wat is gebeurd. De lay-out veranderde verschillende keren, ik ontdekte gaandeweg meer wat mijn stijl was qua design en content. Verbeterde mijn schrijfstijl en leerde op een meer onderhoudende manier te schrijven.

De bezoekersaantallen vertoonden een stijgende lijn die tot op de dag van vandaag nog steeds niet is onderbroken, diverse bedrijven en webshops vonden de weg naar mijn blog (al hou ik dat bewust minimaal, omdat ik een hekel heb aan blogs met een erg commercieel sausje) en ik leerde ook een aantal mensen kennen. Over het algemeen niet eens andere bloggers, maar mensen die, vaak bij toeval, op mijn website terecht kwamen en eens een mailtje stuurden.

Happy anniversary

Op het moment kan ik wel zeggen dat EstrellaWeb alweer enkele jaren in een rustig vaarwater zit. Vrijwel elke dag een artikel, een fijn publiek wat mijn site regelmatig bezoekt en waar ik zo nu en dan leuke en inspirerende feedback van krijg in de vorm van een reactie onder een blogpost, een berichtje op Twitter of Facebook en zo nu en dan een e-mail. Af en toe een leuke productreview of een winactie op de site, soms veel inspiratie en soms wat minder, maar het loopt allemaal nog. De motor is geolied, het kabbelt vrolijk voort.

Een echte hoogvlieger is EstrellaWeb nooit geworden, ik heb ook niet de verwachting of de intentie dat dat ooit nog gaat gebeuren. Ik was één van de eerste Nederlandse bloggers, maar ben nog altijd geen doorsnee blogger.

Ik schrijf niet over outfits, mijn make-up stash of events en ik zit ook niet om de haverklap in de trein om de zoveelste uitnodiging van een persbureau af te lopen. Niet dat daar iets mis mee is, maar ik herken gewoon niets van mezelf in andere bloggers. Ik ben anders, ik ben ouder en ik ben vooral ook vrij nuchter. :-)

Ondanks dat ik mijn eigen blogjubileum dus straal vergeten was, vond ik het uiteraard wel een leuk idee om er toch een beetje aandacht aan te wijden, nu mijn eigen geheugen ook weer opgefrist is.

Ook meteen een mooie gelegenheid om jou als mijn bezoeker, mijn feedbackkanaal, mijn stille lezer en mijn reden om elke keer weer iets leuks of interessants te verzinnen om op mijn blog te publiceren te bedanken.

Of je nu één keer per maand langskomt, elke dag of gewoon af en toe als je je mij weer herinnert, ik ben je dankbaar. Ik heb EstrellaWeb wel eigenhandig gemaakt, maar jij zorgt ervoor dat de site blijft leven.

Dankjewel!