Toen ik door de stad liep, viel het me opeens op: Mensen die, geconcentreerd turend op ‘n stukje papier door winkels stuiven, stelletjes die kibbelen over welke kleur sjaal tante Truus mooier zou vinden en kinderen die met glanzende ogen heimelijke blikken werpen op al het speelgoed wat in winkels uitgestald staat en waarvan ze hopen dat ze het zullen krijgen.

Kortom, de maand van het jaar staat weer voor de deur, waarin winkeliersverenigingen de ene na de andere koopavond en koopzondag organiseren en Nederlanders daar massaal gebruik van maken door, gewapend met lootjes en verlanglijstjes en soms al preventieve hoofdpijn, de winkels in te trekken om cadeautjes te kopen voor geliefden, vrienden en familie.

Ondanks dat het vaak een vrolijke bedoening lijkt, komt er in negen van de tien gevallen toch wel de nodige stress bij kijken. Want je hebt uitgerekend een lootje getrokken van iemand die dingen weet te verzinnen die je niet in de eerste de beste winkel kunt vinden, je hebt door je drukke baan of studie eigenlijk nauwelijks tijd om de stad in te gaan en het vooruitzicht om je door de enorme drukte op te laten slokken, is ook niet echt aantrekkelijk. Gelukkig kun je ook op internet terecht voor leuke, bijzondere of zelfs heel ludieke cadeautjes.

Een webshop die goed van pas kan komen bij je ‘Sinterkerst’ shopping needs is Radbag. Een gadgetshop waar je niet alleen terecht kunt voor niet-zo-nuttige-maar-wel-grappige items zoals een lopende wekker, goudstaaf-deurstopper of een superman onesie, maar ook voor mooie decoratie-items voor in huis of handige gadgets voor smartphone of tablet.

Ik heb een collage gemaakt van een aantal leuke en originele items die stuk voor stuk in de categorie ‘weer eens wat anders’ vallen. Want dat geurtje, die boekenbon of die geborduurde badhanddoek, dat weten we nu onderhand wel! Om het je gemakkelijk te maken, zijn er speciale pagina’s ingericht om inspiratie op te doen voor een leuk sinterklaas- of kerstcadeau Handig is dat je ook op prijs kunt sorteren en filteren op presentjes voor mannen of vrouwen.

Zelf koos ik voor een mooie houten decoratie in de vorm van een uit één stuk gezaagde tekst. Ik hou heel erg van dit soort items en vind mijn nieuwe aanwinst dan ook helemaal geweldig! Ik ben onlangs flink aan het restylen geweest in mijn woonkamer, dus deze statement piece komt als geroepen! Ik heb ‘m opgehangen aan de muur, maar omdat er geen gaatjes of haakjes in of aan zitten, kun je hem natuurlijk ook gewoon neerzetten, op een mooie plank bijvoorbeeld.

Tekstdecoratie aan mijn muur

Houten tekstdecoratie

Ben jij al aan het shoppen geslagen voor de feestdagen?