Als er twee dingen zijn waar vrouwen van opknappen, hoe ellendig je je ook voelt, dan is dat chocolade en shoppen. Ondanks dat ik geen typisch meisje-meisje ben, bezit ik toch voldoende vrouwelijke hormonen om ook onder deze criteria te vallen. En dus laafde ik me aan een reep chocolade en mocht ik van mezelf iets leuks kopen.

Normaal waag ik me niet snel in de zaterdagdrukte, tenzij ik echt heel broodnodig iets nodig heb. Dat net die laatste rol wc-papier op is, of ik erachter kom dat ik geen druppel melk meer in de koelkast heb staan, terwijl ik geen dag zonder kan. Ik hou niet van drukte en hou er nog minder van om niet op m’n gemak rond te kunnen kijken in een winkel omdat er minstens 6 man in de weg loopt. Maar nood breekt wet.

Zoals ik liet weten, zat ik afgelopen week slecht in m’n vel en in plaats van beter, leek het alleen slechter te gaan. Dat vraagt om een noodplan. Nadat ik eerst al gevlucht was naar Woudrichem waar ik met m’n moeder een rondje heb gewandeld, dook ik eenmaal terug in Gorinchem, nog even de stad in. Niet eens met de gedachte om te gaan shoppen, maar gewoon even rondlopen tussen vrolijke mensen doet me ook vaak wel goed als ik me niet zo fijn voel.

Het was toen dat ik opeens een geweldig tasje met franjes zag hangen, alleen in de verkeerde kleur. Overigens een prachtige cognackleur, maar ik heb geen kledingstuk waar ook maar een beetje bruin in voorkomt en je wilt toch wel dat je tas nog enigszins bij je kleding past.

tas grijs franjes

Nadat ik eerst het prijskaartje eens gecheckt had (€ 25, héél acceptabel voor een echt suède tasje), vroeg ik of ze ‘m soms ook in het zwart hadden. Nee, dus. Wel in beige, donkerblauw en donkerbruin. Of ie besteld kon worden in het zwart? Ook niet.

Een paar straten verder zag ik bij Duifhuizen hetzelfde tasje hangen. Weer in die cognackleur, maar ook in zwart en een mooie muisgrijze tint. Nóg mooier was dat het prijskaartje een bedrag aangaf wat zelfs nog € 2.50 lager was dan bij die andere winkel! Ondanks dat ik altijd voor zwart ga, zwichtte ik nu toch voor de grijze variant.

Weer eens wat anders! Eenmaal binnen werd het nog leuker, want als ik m’n adres invulde op een papiertje, kreeg ik er € 5 korting bovenop. Ik had mezelf dus niet alleen afleiding bezorgd en een mooi cadeautje om mijn rotgevoel mee te verzachten, maar door een paar straten om te lopen nog eens € 7.50 bespaard. Mooi meegenomen!

Wat vind jij van m’n nieuwe tas?