Een tijdje geleden alweer publiceerde ik de get to know your readers tag, waarbij ik mijn lezers (ja onder andere jou dus) de ‘opdracht’ gaf om een vragenlijstje in te vullen. De laatste vraag was of de persoon in kwestie ook nog een vraag aan mij had. Het leek me leuk om zelf ook het hele lijstje even af te werken, plus eventuele vragen van lezers. Overigens kon je in 2013 ook al eens een Get to know me tag lezen.

Hoe heet je en hoe oud ben je?

Ester Dammers, alias Estrella (op internet) en mijn leeftijd is 39 jaar (slik!)

In welke levensfase zit je?

Ik weet niet of dit een levensfase is. Ik woon op mezelf (al héél lang) maar ik heb geen vriend dus het scala van samenwonen, getrouwd zijn etc. valt daarbij gelijk af. Of ik dat erg vind? Niet bepaald. Trouwen moet ik sowieso niks van hebben en een kinderwens heb ik ook niet (nooit gehad). Voor mijn gevoel zit ik niet echt in een fase, ik leef mijn leven, ik doe mijn dingen, that’s it. Waarom altijd die hokjes, daar zet ik me alleen maar tegen af.

Hoe gaat het met je op dit moment?

In grote lijnen wel goed. De laatste weken iets minder omdat ik griep heb gehad waardoor ik nog steeds moe, snotverkouden en futloos ben en ik heb de laatste tijd ook weer veel te kampen met onrustige gevoelens en angsten omtrent mijn ziektefobie. Maar dat buiten beschouwing gelaten gaat ‘t wel goed, volgens mij.

Selfie

Kun je jezelf omschrijven in een paar zinnen of kernwoorden?

Introvert, onafhankelijk, blogger, leergierig, intelligent, slechtziend, eigenwijs.

Wat zijn je hobby’s en interesses?

Fotografie uiteraard (je hebt écht onder een steen gelegen als je dat nog niet wist). Bloggen beschouw ik eigenlijk niet helemaal als hobby, maar aangezien het ook geen werk is valt het denk ik toch wel in die categorie. Verder ben ik niet zo’n hobbyist. Ik verzamel geen dingen, doe niet aan ‘clubjes’ of teamsporten. Lezen en films kijken hou ik ook van trouwens.

Wat vind jij belangrijk in het leven?

Je eigen geluk creëren. Veel mensen laten dat afhangen van een ander. Ik noem maar wat: Het hebben van een partner, die ene baan, net een nulletje extra op de bankrekening. Maar geluk maak je zelf en ook zonder veel geld, een partner, een eigen huis of een dikke baan kun je gelukkig zijn. Ik las pas ergens het citaat “Steek de sleutel naar je geluk niet in de broekzak van iemand anders”. Die vond ik zo sterk, zo denk ik er ook precies over.

En wat vind je lastig of moeilijk?

Mensen leren kennen, vertrouwen, contacten leggen, iemand nee verkopen zonder diegene voor de kop te stoten, omgaan met nare opmerkingen en van mezelf houden.

Wat is jouw levensmotto? Welke quote sluit daarop aan?

Dat citaat over geluk komt wel heel erg in de buurt. Verder is de zin “live to win, dare to fail” uit een liedje van Metallica me altijd bijgebleven. Nu lijkt het dat het om winnen gaat, maar ik zie het meer als overwinnen en durven falen. Daar hebben we allemaal weleens moeite mee en ik ook, maar jezelf steeds weer uitdagen en gewoon dingen doen, dat past echt bij mij.

Sleutels

Hoe zou je willen dat je leven eruit ziet in vijf jaar? En tien?

Ik heb al eens eerder laten weten dat ik niet geloof in toekomst kijken. Al dat plannen zie ik gewoon niet zitten. Temeer omdat de werkelijkheid je vaak op een ander pad stuurt dan je gepland had en dat geeft alleen maar teleurstelling.

Ik heb geen grote dromen of plannen die ik wil realiseren. De enige wens die ik heb is dat ik over vijf of tien jaar nog steeds gelukkig ben zoals nu en dat ik ook nog altijd gezond ben. Meer wensen heb ik niet.

Heb je zelf een blog of website?

Yep, you’re reading it.

Welke / wat voor blogs volg je?

Ik volgde eerst voornamelijk beautyblogs, omdat ik mezelf opmaken heb aangeleerd aan de hand van tutorials op dat soort blogs. Maar inmiddels kan ik mezelf prima opmaken en heb ook ontdekt dat ik niet zo’n make-up meisje ben als de gemiddelde lezer van een beautyblog en sowieso ook uit een heel andere leeftijdscategorie.

Ik ben dus inmiddels deels overgestapt maar blogs die wat meer afwisseling bieden en ook over andere onderwerpen schrijven. De zogenaamde omni-blogs, wat mijn eigen blog ook blijkt te zijn, vind ik het leukst.

Wat is de voornaamste reden dat je blogs volgt?

Ik denk toch ergens een stukje nieuwsgierigheid en meekijken in iemands leven, tot op zekere hoogte. Verder het informatieve gedeelte, tips over bepaalde onderwerpen, outfits, trends, dat soort dingen spreken me aan.

Uiteindelijk ben ik nog altijd meer een info-slurper. Als je in mijn RSS-feeds kijkt, zal je naast diverse blogs uitsluitend informatieve kanalen terugvinden. Ik lees doorgaans om kennis te vergaren, al klinkt dat heel duf.

Wat maakt een blog voor jou leuk, bijzonder of interessant?

Een eigen uitstraling, afwisseling en persoonlijkheid vind ik heel belangrijk. Er zijn inmiddels heel veel blogs die op elkaar lijken qua lay-out en content en die houd ik dus echt niet uit elkaar. Een blog moet voor mij opvallen. En dan heb ik het dus niet over toeters en bellen maar een goede lay-out en kwaliteit qua content.

In the heart ben ik misschien nog altijd meer een webdesigner dan een blogger, dus ik kijk op een heel andere manier naar blogs en websites dan de gemiddelde persoon. Veel kritischer ook. Waar ik ontzettend op afknap zijn banners.

Er zijn een aantal blogs waar je eerst een pagina-vullende banner ziet en het moment dat ik dat soort blogs ont-volg, komt steeds dichterbij. Hoe leuk een site ook is, zo’n banner doet echt afbreuk aan het totaalbeeld wat ik van zo’n site en de persoon erachter heb. Het geeft een verkeerde uitstraling.

Bikerjack

Cor vraagt of hij me mag uitnodigen voor een motorritje

Beste Cor. Bedankt voor je aanbod, maar ik vind het ten eerste moeilijk om onbekende mensen te ontmoeten, daarnaast zou ik nooit zomaar bij iemand die ik niet ken achterop een motor stappen en tot slot is mijn interesse voor motorrijden sinds het ongeluk van juni ver te zoeken. Aardig aangeboden, maar nee. Ik sla af.

Sas zou het leuk vinden als ik het vragenlijstje ook invul

Bij deze!

Michelle vraagt wat ik doe als ik Brabant mis

Wat een leuke vraag! Ik woon gelukkig vlakbij Brabant dus ik kan zo met de veerpont overvaren of met de fiets de brug over en dan ben ik er al. Ik kom sowieso heel vaak in Brabant, dus dan krijg ik ook niet zo snel de kans om het te missen.

Dat zou eerder gebeuren als ik aan de andere kant van het land zou wonen? En verder? Guus Meeuwis luisteren natuurlijk! En vaker naar Den Bosch gaan, want die stad heb ik wél echt gemist!