De laatste tijd gaan er weer leuke tags rond in blogland, waarvan ik er inmiddels een stuk of 4 in mijn to-blog-about lijstje heb staan. De Internet ABC tag is geen nieuwe, maar nadat ik ‘m verschillende keren bij andere bloggers zag, herinnerde ik me dat ik deze ook altijd nog eens wilde doen.

Het idee achter deze tag is geen in te vullen vragenlijstje, maar voor elke letter van het alfabet een website noemen die ik vaak of graag bezoek. Aangezien het alfabet nog altijd 26 letters heeft, is dat een behoorlijke klus! De meeste bloggers kiezen voor andere blogs bij het noemen van hun alfabet, maar ik doe dingen graag op mijn manier en kies dus voor zowel blogs als ‘gewone’ websites.

Anne Solveig

Ik wist echt niets anders met de A te bedenken en volg haar blog al geruime tijd. Ik vond de content eerst wat leuker dan nu, maar haar foto’s spreken me vooral erg aan. Dat rustige houd ik erg van. Vooral bij de interieur-achtige foto’s die regelmatig op haar blog te zien zijn.

 1. annesolveig.nl/blog/
Buffer

Een tijdje geleden stond ik op het punt om de Facebookpagina van EstrellaWeb te verwijderen omdat ik keer op keer vergat om blogposts te vermelden. Tot ik van iemand de tip kreeg om Buffer te gaan gebruiken en sindsdien kan ik niet meer zonder. Berichten inplannen op social media, zo handig! Werkt ook met je blog.

 1. buffer.com

Clicky

Clicky? Wat is dat? Tja, de naam is niet geweldig, ik weet het. Het is de naam van de website statistieken die ik al best lang gebruik. Veel mensen zweren bij Google Analytics, die heb ik ook, maar die vind ik niet overzichtelijk en ook niet fijn werken.

En het is onzin dat Analytics ‘de beste’ is want wat ik daar zie, zie ik ook bij mijn Clicky-statistieken. Bovendien heb ik een premium-account, wat me nog wat leuke extraatjes bezorgt. Zo worden bijvoorbeeld namen van mensen die reageren op blogposts automatisch gekoppeld aan hun IP-adressen, zodat ik kan zien wanneer iemand later nog eens langs komt.

 1. clicky.com
DroomInfo

Een website die ik niet heel vaak bezoek, maar die ik wel handig vind. Ik droom best vaak en ik heb ook heel heldere en gedetailleerde dromen. Omdat ze soms best apart zijn, vind ik het leuk om op te zoeken wat zo’n droom zou kunnen betekenen.

Het is natuurlijk niet zo dat je een droom kunt ‘vertalen’, maar het is algemeen bekend dat bepaalde dingen in dromen gevoelens kunnen symboliseren waar je in ‘t dagelijks leven mee te maken hebt. Grappig genoeg klopt het meestal best goed.

 1. droominfo.nl

EstrellaWeb

Mijn eigen blog mag natuurlijk ook niet ontbreken. Nooit echt bekend geworden onder een breed publiek, maar desondanks ben ik er wel trots op. Ik ken geen enkele andere blogger die ook kan zeggen dat ze al ruim twaalf jaar een blog bijhoudt.

Zeker de laatste jaren is er veel meer structuur in gekomen en staat er elke dag een artikel online. Dat kost tijd, moeite, energie en inspiratie en ik ben ergens best trots dat het me nog steeds lukt om leuke artikelen en mooie foto’s online te zetten.

Facebook

Redelijk voor de hand liggend, maar daardoor mag ie juist niet ontbreken. Ondanks dat ik in eerste instantie niks van Facebook wilde weten en zelfs 2 keer een account heb gehad wat ik vervolgens verwijderde, ben ik in 2011 blijven hangen en ik gebruik dit sociale netwerk dagelijks.

Het verschil met bijvoorbeeld Twitter en Instagram is dat ik veel kritischer ben wie ik toevoeg. Eigenlijk wil ik mijn vriendenkring beperkt houden tot mensen die ik ook in het echt ken, wat niet altijd lukt. Ook favoriet met de F is fotografie-blog Fotografille.

 1. facebook.com
Google

Een dag zonder Google is een dag niet geleefd. Dat zou één van mijn levensmotto’s kunnen zijn. Er gaat echt geen dag voorbij dat ik Google niet gebruik. Het is zo ingeburgerd! Ik herinner me een tijd dat ik echt internet afspeurde op zoek naar de beste zoekmachine, in de tijd dat Google nog niet bestond. Daar was echt verschil in! Tegenwoordig weten veel mensen niet eens dat er ook nog andere zoekmachines bestaan dan Google.

 1. google.com

H&M

Tja, die kon natuurlijk niet uitblijven. Waar ik het real-life-shoppen eigenlijk nog maar zelden doe, wil ik zo nu en dan nog wel eens een bestelling plaatsen op de webshop van H&M. Ik vind het fijn dat je daar niet vooraf hoeft te betalen en op die manier probeer ik ook eens wat vaker dingen uit die ik anders misschien niet zou bestellen.

 1. hm.com/nl_nl/
iCulture

In eerste instantie had ik ING ingevuld bij de letter I, maar om nou je bank te vermelden is ook zo saai. iCulture is dan een stuk leuker. Dat is een site waar je eigenlijk alles kunt lezen wat met Apple-producten te maken heeft en als gadget-liefhebber en iPhone-fanatic wil ik natuurlijk wel graag op de hoogte blijven!

 1. iculture.nl
J & K

Helaas… Can’t come up with something.

LNNK.nl

De blog van Lonneke volg ik nog geen jaar, maar ik raak altijd ontzettend geïnspireerd van haar. Haar blog is één van de weinigen waarvan de lay-out me echt aanspreekt en daarnaast word ik altijd hebberig van goodies zoals printables en textures die ze met haar bezoekers deelt. Tot slot zijn haar foto’s om van te likkebaarden, ik hou heel erg van die stijl!

Marktplaats

Ik heb al jaren een account op Marktplaats en verkoop daar regelmatig spulletjes. Over het algemeen is dat voornamelijk kleding en wat sieraden, soms ook andere dingen zoals een camera die ik niet meer gebruik of zelfs mijn eerste iPhone.

Elektronica verkoop ik overigens niet graag, omdat de kans op mensen die je een poot uit willen draaien dan met zo’n 80% toeneemt. Zelf koop ik ook soms op Marktplaats. Meestal kleding, al doe ik dat de laatste tijd eigenlijk niet meer omdat ik heb ontdekt dat de meeste miskopen toch wel tussen de Marktplaats-koopjes zaten.

 1. marktplaats.nl
NL Ondertitels

Ondanks dat ik veelvuldig gebruik maak van mijn Opnemen pakket van KPN en er altijd wel een film klaarstaat om te kijken, download ik ook nog wel eens wat. Dat zijn dan eigenlijk altijd wat oudere films die ik per se nog wil kijken en die dus nog niet op TV voorbij zijn gekomen. Het is dan wel fijn als je ook Nederlandse ondertiteling hebt en die haal ik op deze site. Handig!

 1. nlondertitels.com
Oma Weet Raad

De meeste mensen hebben zo’n oma die voor elk vlekje of huishoudelijk ongelukje een oplossing weet. Dat is dus ook de achterliggende gedachte van deze website. Of je nou een bloedvlek op je shirt hebt, kauwgom in je haren of algen in de vijver, oma weet altijd raad! Je kunt zelf ook tips insturen.

 1. omaweetraad.nl
PostNL

Een website die ik regelmatig gebruik. Even snel tarieven checken (al weet ik die eigenlijk uit m’n hoofd) en vooral de MijnPakket service gebruik ik best vaak. Of gebruikte, kan ik beter zeggen.

Er was een tijd dat ik er alles voor deed om te voorkomen dat ik een pakketje mis liep, maar tegenwoordig staat de post regelmatig voor niks aan te bellen. Desondanks is het een handige app. De PostNL blog is trouwens ook leuk om te lezen. Een andere favoriet met de letter P is PicMonkey, waar ik collages voor Weekly Snaps mee maak.

 1. postnl.nl

Qmusic

Ha! Heb ik toch mooi iets met een Q. Eigenlijk is het wel een beetje smokkelen, want de website van die populaire radiostation zélf bezoek ik eigenlijk nooit, maar ik luister er wel naar, alleen dan via een Chrome-extensie waar je een hele hoop radiostations kunt kiezen. Maar omdat ik per se iets bij die Q wilde invullen, heb ik het zo gedaan.

 1. qmusic.nl
R

Lastig vooral. Een veelgebruikte letter, maar niet van een site of blog die ik bekijk.

SimpleNote

Ik heb lange tijd Evernote gebruikt om notities op te slaan en te synchroniseren, maar zowel de app als de desktop-software leek met elke update logger en veel minder gebruiksvriendelijk te worden. Het is geweldig dat je foto’s, spreadsheets en bestanden in je notities kunt verwerken, maar dat heb ik allemaal niet nodig.

Na een uitgebreide zoektocht ben ik overgestapt op SimpleNote. Geen toeters en bellen, zelfs geen tekstopmaak, tekst waar het voor bedoeld is. Er is geen desktop-software, wel een app en een browser-versie. Voordeel daarvan is dat ik mijn notities overal ter wereld met een internetverbinding kan inzien.

 1. simplenote.com
Twitter

Eigenlijk is het nog best lastig om sites te verzinnen met alle letters van het alfabet. Nadat ik m’n favorieten, bloglijst en meest gebruikte sites eens heb doorgenomen, bleek al snel dat er veel sites zijn die met dezelfde letter beginnen.

De site van Twitter zelf gebruik ik eigenlijk niet, wel gebruik ik de Chrome-extensie Tweetdeck om mee te twitteren en natuurlijk een app op m’n telefoon. Waar ik trouwens ook de officiële Twitter-app niet voor gebruik, maar TweetBot.

 1. x.com

Ultimate Fashion Lover

Ondanks dat ik lange tijd voornamelijk beautyblogs heb gevolgd, ligt mijn hart toch meer bij mode. Fashion blogs volg ik desondanks ook nauwelijks. Elke dag shoplogs en outfits vind ik echt rete-saai. De blog van Sarah vind ik wel erg leuk.

Ze heeft een uiterlijk om jaloers op te zijn, maar komt desondanks heel lief en aardig over en haar stijl spreekt me over het algemeen erg aan, plus dat het niet alleen kleding is wat de klok slaat op haar blog.

 1. ultimatefashionlover.nl
Vera Camilla

De enige blog die ik volg vanaf het moment dat ik andere blogs begon te volgen en die ik nog steeds volg. Van de rest die ik destijds volgde ben ik op een gegeven moment toch afgehaakt. Vera lijkt me gewoon een ontzettend leuke persoonlijkheid hebben en ondanks dat de meeste blogposts over make-up gaan en dat me niet meer zo interesseert, blijf ik haar toch volgen.

 1. veracamilla.nl
WordPress

Niet is niet zo dat ik elke week of maand op de website van WordPress rondneus, maar aan de andere kant is ie ook redelijk onmisbaar. Als ik problemen heb met m’n site of bepaalde plug-ins duik ik het WP-forum in en kom dan altijd wel meer te weten over wat er aan de hand kan zijn.

 1. wordpress.com
X, Y & Z

Helaas, ik kan echt niks bedacht krijgen voor deze lastige letters!