Inmiddels is oktober voorbij en zitten we zelfs al praktisch halverwege november. De hoogste tijd dus voor een nieuwe terugblik, die vanaf nu ‘Mijn maand’ heet in plaats van Here & Now. Dit omdat deze blogpost van lieverlee is veranderd in een terugblik op de afgelopen maand en de titel daar dan niet langer meer bij past. Ook heb ik de kopjes hier en daar wat aangepast.

Gedragen

De laatste weken droeg ik veel gemakkelijke kleding: Soepelvallende jeans, leggings en sweaters. Ik ben zoals je weet ziek geweest en dan heb ik geen zin om me leuk te kleden en pak ik het eerste het beste wat lekker zit en bij elkaar past. Ik vind eigenlijk dat ik meer jurkjes en rokjes moet dragen, want ik heb zulke leuke, maar grijp toch altijd naar een broek.

Om gelijk maar te beginnen met dit voornemen, draag ik vandaag een lederlook rokje met een kobaltblauw effen truitje, panty en zwarte laarzen. Ik kreeg gister al een complimentje van een mevrouw dat ik er mooi uitzag, toch heb ik de hele dag de neiging om naar de slaapkamer te rennen en snel weer een zo wijd mogelijke trui uit de kast te trekken.

Gegeten

Over het algemeen redelijk gezond, al is dat de laatste twee weken iets minder omdat ik ziek ben geweest en dan geen zin heb om ook nog superstreng voor mezelf te zijn qua eten. Daarna heb ik ook een paar keer iets lekkers genomen. De schappen van alle winkels liggen vol met allerlei dingen die ik heel lekker vind en dan is de verleiding soms moeilijk te weerstaan.

Gedaan

Voordat ik griep kreeg, heb ik aardig wat kilometers afgelegd. Zo ging ik een middag wandelen in het bos (15 km), ben ik van Gorinchem naar Woudrichem gelopen (10 km), ging ik weer naar Den Bosch (14 km) en ben ik met een vriend een middag in Hoek van Holland wezen wandelen, wat goed was voor zo’n 13 km.

Ook heb ik een aantal weken lang elke dag een rondje van zo’n 10 km geracet op de fiets, maar daar ben ik mee gestopt omdat ik mijn rijangst nog niet kan overwinnen en ik alleen maar angstiger lijk te worden. Langere einden rijd ik momenteel ook niet. Als ik eenmaal klaar ben met de dingen die ik gemiddeld op een dag doe, begint het alweer te schemeren en fietsen in het donker vind ik nog steeds niet fijn.

Markt Den Bosch

Gedroomd

Ik droom echt hele rare dingen de laatste tijd! Afgelopen maandag werd ik wakker met het liedje Mister Bojangles in m’n hoofd en terwijl ik in mijn droom hard aan het rennen was. Ik was blijkbaar in de stad geweest en had m’n tas ergens laten liggen.

Het was bijna sluitingstijd en ik rende om nog op tijd in de winkel te zijn om m’n tas te halen, in de hoop dat ie er nog lag! Een paar dagen later droomde ik dat ik in een tuincentrum was en wat dingen had gekocht. Onder meer een steekkarretje, een blauwe. Echt, waar ik het vandaan haal!

Gelezen

Weer aardig wat de laatste tijd. Ik vind het heerlijk om mezelf op de bank op te krullen met een boek in m’n handen. Ik lees het hele jaar door wel, maar soms is er een periode dat ik bijvoorbeeld meer films kijk of meer achter de computer bezig ben. Een boekje wat ik al uit heb maar wat ik bijzonder vond, is “Thuiskomen” van Dan Walsh.

Een verhaal in de Tweede Wereldoorlog, wat gaat over een jongen die wordt ondergebracht bij zijn niet zo vriendelijke opa, nadat zijn moeder is overleden en zijn vader in een bommenwerper rondvliegt boven Duitsland. Een eenvoudig maar mooi en ontroerend verhaal.

Gekocht

Ik heb een gebreide poef gekocht bij HEMA. Ik wilde al langer een poef, maar vond nooit een leuke (of betaalbare). Deze is helemaal in de pocket en hij staat prachtig bij het rode leer van mijn bank. Verder kocht ik nog wat andere decoratiespulletjes voor thuis (binnenkort volgt een blogpost met foto’s), vond ik bij Zeeman het perfecte grofgebreide vest (ook nog eens lekker goedkoop), heb ik na 2 jaar zoeken eindelijk een felrode imitatieleren broek gescoord en tot slot kon je natuurlijk al het één en ander zien in deze shoplog.

Gebreide poef

Gewenst

De feestdagen komen eraan dus tijd voor verlanglijstjes! Voor mij alleen niet, want ik vier geen Kerst en Sinterklaas, dus ik zal al mijn wensen zelf moeten vervullen. :-) Wel ben ik in januari jarig en er zijn twee dingen die ik graag wil. Een tussenringenset voor m’n camera voor nog gedetailleerdere macrofoto’s en een nieuwe Chi-stijltang.

De mijne doet het nog, maar het knopje is afgebroken en dat is niet handig met aan- en uitzetten. Het lukt nog wel als ik met een punaise aan de gang ga, maar omdat het een klein gaatje is en ik het slecht kan zien, ben ik al gauw een minuut bezig voordat ik het ding aan heb staan.

Verdere wensen zijn meer leuke decoratiedingetjes voor in huis. Ik ben onlangs begonnen met m’n interieur wat opnieuw inrichten (niet qua meubels, maar qua decoratie) en daar ben ik nog niet mee klaar. Ik wil eigenlijk nog wat nieuwe kussens of leuke kussenhoesjes, ben absoluut verliefd op van die houten bordjes met tekst en mooie kaarsen heb ik helemaal nooit genoeg. Het zal de tijd van het jaar wel zijn.

Geluisterd

Eigenlijk heb ik weinig muziek geluisterd de laatste tijd. Ik zou niet eens weten welke nummers momenteel in de hitlijsten staan en dat is iets wat ik normaal wel aardig bijhoud. Ik heb wel vaak een pagina met internetradio openstaan en kies dan vrijwel altijd voor Q-Music, maar die staat altijd zo zacht dat ik amper hoor wat erop is.

Puur als achtergrondgeluid dus en om de nog altijd aanwezige piep in mijn oren te overstemmen. Dit nummer van Ed Sheeran is me trouwens wel opgevallen, heerlijke sound! Het doet me aan een liedje van heel lang geleden denken, maar ik ben er nog niet uit welke dat is.

Geliefd

kaneel ❤ m’n gebreide vest van Zeeman ❤ de woonkamer restylen ❤ gekookte worst ❤ lange wandelingen door het bos en over het strand ❤ koken met verse groenten ❤ Karvan Cevitam ❤ food fotografe ❤ herfstkleuren ❤ mooi weer in de late herfst ❤ 800 Instagram-volgers (inmiddels al bijna 900!) ❤ Den Bosch ❤ Pumpkin Spiced Latte ❤ m’n nieuwe gebreide poef van HEMA ❤ tv kijken met Bas op schoot ❤ Sleek Arabian Nights palette ❤ homemade paprika-spread ❤ leuke programma’s op tv ❤ bordjes met tekst

Witte roos