Vandaag een foto die ik alweer even geleden maakte, namelijk op 4 oktober. Dierendag. toevallig genoeg precies een maand geleden. Ik ging in het Lingebos wandelen met Bas. Behalve dat het een dierendag-cadeautje was voor hem, nam ik mijn spiegelreflex mee en heb ik aardig wat foto’s gemaakt. De foto die ik vandaag laat zien, is van een stralend geel boterbloemetje (dat moet één van de laatsten zijn geweest, normaal bloeien ze in de zomer) met een beestje erop.

Toen ik het eenzame bloemetje eenmaal in de smiezen had, zag ik ook wel dat er iets op zat. Wat het was kon ik niet zien, daar zijn mijn ogen echt te slecht voor. Maar daar maakte ik me niet zo druk om. Het was op dat moment een kwestie van zorgen dat ik een haarscherpe foto maakte en dan zou ik thuis wel zien wat er nou op dat bloemetje zat. Wat voor beestje het is weet ik nog steeds niet, wel dat ie er loepzuiver op staat.

Op de afbeelding eronder zie je een uitsnede van de originele grootte, waarop het beestje beter zichtbaar is. Ondanks dat ik écht niet van insectenfoto’s houd (did I mention that before?) vind ik het wel gaaf om te zien hoe gedetailleerd het is. Terwijl ik de foto niet van heel dichtbij heb gemaakt en ook niet met m’n macrolens, staat ‘t diertje er behoorlijk scherp op!

Weet jij wat voor insect dit is?