Voor de tweede keer een receptje op EstrellaWeb, ik zou de smaak nog eens te pakken krijgen! Ik heb in elk geval al wel ontdekt dat ik het fotograferen van voedsel erg leuk vind! Dit keer iets lekkers met appel wat ik zelf al heel lang eet, maar het leek me leuk het ook eens op m’n blog te plaatsen.

Iets met appel dus. wat ik vaak als avondsnack eet, maar de variant van vandaag is meer een toetje. Het is heel simpel en snel klaar, wel zo fijn! Wat heb je nodig? Een appel, een mesje en een bakje. Vanillevla, advocaat en kaneel. En een magnetron!

Je begint met het schillen van de appel. Zelf gebruik ik overigens altijd een dunschiller, omdat ik helaas niet tot de groep mensen behoor die een appel fatsoenlijk kan schillen met een mesje. Het geeft niet als de appel al wat zachter aanvoelt, daar proef je niets meer van straks. Wat voor soort appel je gebruikt is natuurlijk aan jou. Zelf ben ik vooral fan van Elstar, maar als jij liever een ander merk of een ander smaakje hebt, ook goed!

Vervolgens snijd je de appel in parten en daarna in kleine blokjes. Op de foto is de appel in vieren gesneden, maar zelf maak ik altijd acht partjes en van die stukjes snijd ik dan weer blokjes die ik in een schaaltje doe en bestrooi met een flinke dot kaneel. Snijd de blokjes appel niet al te flinterdun, anders krijg je echt appelmoes. Vervolgens plaats je het bakje in de magnetron en verwarm je de appel voor 1 minuut op de hoogste stand.

Terwijl de appelstukjes in de magnetron staan, roer je een paar lepels advocaat en vanillevla met wederom wat kaneel door elkaar in een bakje. Als de appelblokjes klaar zijn (alleen de geur is al heerlijk), doe je ze desgewenst in een mooi glas (of laat je ze gewoon in het schaaltje zitten) en giet je het vla-advocaat mengsel eroverheen. Herfstsfeer gegarandeerd!

Uiteraard kun je zoveel variëren op dit thema als je wilt. Gewoon vanillevla zonder advocaat is ook lekker over de appelblokjes en je kunt er bijvoorbeeld ook wat gewelde rozijnen doorheen doen, er een flinke dot slagroom op spuiten of een karamelsausje overheen gieten. Mogelijkheden genoeg, maar ik vond deze variant zelf wel erg herfstig (en lekker!)