Het is behoorlijk lang geleden dat ik een Throwback Thursday foto heb geplaatst op m’n blog, dus tijd voor wat nieuws. Of beter gezegd: Iets ouds. En omdát het dus al even geleden is, doe ik er gelijk maar vijf en sla daarmee twee vliegen in één klap, namelijk het publiceren van een fotoserie die ik sowieso al even klaar had staan om ‘iets’ mee te doen.

Op Facebook gaat er al een tijdje een ‘opdracht’ rond waarbij je vijf dagen lang een zwart-witfoto plaatst. Iedereen kan daar z’n eigen invulling aan geven en ik heb het dus zelf ook gedaan.

Het leek me ook wel leuk om deze foto’s op mijn blog te laten zien, dus plaats ik ze vandaag met bijbehorende uitleg. Ik plaats ze overigens in de volgorde waarop ze ook op Facebook zijn verschenen, dus niet in volgorde van oudheid.

Collage van Micky

Eén van de eerste foto’s (eigenlijk twee) die ik met mijn in mei 2013 aangeschafte spiegelreflex maakte. Ik fotografeer al sinds 2000, maar terwijl het voor veel mensen tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld lijkt te zijn om een spiegelreflex te kopen, was dat voor mij anders. Ik had er geen geld voor en sparen kon ik niet goed.

Mooie foto’s maken heeft weinig met een dure camera te maken, maar met een spiegelreflex kun je toch bepaalde effecten creëren die je met een compactcamera of je mobieltje niet voor elkaar krijgt. Wat aanleg voor fotografie helpt daar natuurlijk ook wel bij. Ik zie helaas genoeg slechte foto’s op internet die evengoed gemaakt zijn met een spiegelreflex.

Nieuwe profielfoto

Een profielfoto die het volgens mij het langst heeft uitgehouden van alle profielfoto’s die ik tot nu toe heb gehad. Ik vind het een beetje overdreven om elke maand of zelfs elke week een nieuwe avatar te gebruiken, maar eens in de paar maanden wil ik toch wel weer wisselen.

Meestal omdat ik die foto die ik maanden geleden nog leuk en goed gelukt vond, opeens stom en lelijk vind. Deze foto maakte ik in februari 2013 en hij heeft ook in het personeelsblad van de veerdienst gestaan, bij een interview.

Oude foto van opa en oma

Van 2013 naar 1960. Dat noem ik nog eens sprongen in de tijd! Dit is een foto van mijn opa en oma, toen nog behoorlijk jong. Mijn opa leeft al vrij lang niet meer, mijn oma wordt eind dit jaar alweer 80. Ze staan hier voor het huis waar oma nog steeds woont, opa strak in het pak.

Hij was destijds brandweercommandant en daar hoorde dat pak bij. Ik heb de foto eerder dit jaar van oma gekregen en de bedoeling is om er een mooi lijstje voor te kopen en ‘m daarin te zitten. Tot nu toe is dat er nog niet van gekomen.

Ik als baby

En weer een flinke sprong in de tijd, namelijk weer heel wat jaartjes later. Dit ben ik als ukkie, ik denk dat ik hier ongeveer één jaar oud geweest moet zijn. In de tijd dat ik geboren ben waren er al wel gewoon kleurenfoto’s, maar zwart-wit fotografie is natuurlijk van alle tijden en dus ook deze foto, die overigens deel uitmaakte van een serie. Ik zit hier met één van mijn knuffelbeesten in m’n handen, een soort Donald Duck met een petje op.

Mijn ster tattoo

En van vroeger weer terug naar redelijk recent. Deze foto maakte ik een paar maanden geleden, kort nadat ik het sterretje op mijn pols had laten tatoeëren (op 22 juli). De mensen die me al langer volgen via mijn blog of social media zullen inmiddels wel weten dat dit sterretje alles te maken heeft met R. Mocht je niet weten waarover ik het heb? Lees dit maar eens.

Tot zover dus een Throwback Thursday (wat een nare woorden om te schrijven zijn dat eigenlijk) met niet één, maar vijf foto’s. Van héél oud tot vrij recent.