Weer een week voorbij. In de afgelopen dagen heb ik wederom niet al te veel foto’s gemaakt. Sinds dinsdag is de griep weliswaar zo goed als over, maar ik voel me nog steeds niet bepaald fit en heb dus nog aardig wat tijd doorgebracht op de bank.

Gisteren en vandaag zijn eigenlijk pas de eerste dagen dat ik wat actiever ben geweest. Daarbij opgeteld dat ik sinds vorige week zondag ook geplaagd word door hevige angsten die met mijn ziektefobie te maken hebben, maakt dat ik niet echt de meest geweldige week ooit had.

dinsdag 4 november

Maandag heb ik geen enkele foto gemaakt omdat ik me toen nog hartstikke beroerd voelde en praktisch de hele dag op de bank heb gelegen. Dinsdag kwam daar niet heel veel verandering in, maar ‘s avonds zag ik opeens de meest geweldige avondlucht en dat trok me naar buiten.

Op de foto van Bas na, die lekker op schoot lag terwijl ik tv zat te kijken, heb ik de rest van de foto’s dus tijdens een avondwandeling gemaakt. Van sommige foto’s zou je haast zeggen dat er een filtertje overheen gedaan is, maar niets is minder waar!

woensdag 5 november

Woensdag was het tijd om weer eens naar de fysio te gaan. De rest van de middag ben ik bij m’n moeder geweest en heb daar ook gegeten (mijn lievelingskostje: zuurkoolschotel met banaan). Zij maakte de foto van mij met Bas op schoot. Ernaast zie je de vuurrode Acer (Japanse Esdoorn) die ze in de achtertuin heeft staan.

‘s Avonds had ik wel zin in een zakje notenmix en rara wat ik daarin vond: Een paar stukjes steen! Ik ben ermee teruggegaan naar Kruidvat, waar ik de mededeling kreeg dat ze het ‘zouden gaan controleren’, maar geld terug of een nieuw zakje was er niet bij. Slecht hoor, ik had m’n gebit er wel mee kunnen beschadigen. Tot slot een foto van Bas die lekker op schoot lag.

donderdag 6 & vrijdag 7 november

Een broodje kaas eten op de bank en twee katten die elke beweging als aasgieren in de gaten houden. Grotere kaaskoppen als die twee zal je niet snel vinden. Ernaast een boek wat ik bij de bibliotheek had geleend. Echt veel heb ik er niet aan.

Ik raak alleen maar gedeprimeerd door het feit dat ik al minstens 15 keer heb gelezen dat cognitieve gedragstherapie héél goed helpt tegen een fobie. Drie keer raden wat voor therapie ik heb gehad en wat uitgerekend bij mij zelfs averechts werkte. Die therapie dus. Ben ik dan zo’n uitzonderlijk geval?

zaterdag 8 november

Zaterdag voor het eerst wat actiever geweest en gelijk 11.5 km gelopen! In de stad kwam ik deze reclame-muis tegen en omdat ik afleiding nodig had, stak ik met de pont over naar Woudrichem, waar ik met m’n moeder had afgesproken om te wandelen en iets te drinken bij de ijssalon. Onderweg maakte ik foto’s 2 tot en met 5.

Bij de Wereldwinkel zwichtte ik voor een reep Tony’s chocolade (ik vind Milka bij nader inzien toch lekkerder) en ‘s avonds zat Bas weer prinsheerlijk op schoot toen ik tv aan het kijken was. Dat is echt een routine geworden de laatste dagen. Zodra ik de tv aanzet, staat ie al bij de bank!

zondag 9 november

De bedoeling was om naar de Kinderboerderij aan de andere kant van Gorinchem te lopen, maar omdat ik de laatste tijd opeens heel veel pijn in nek en schouders krijg van mijn cameratas, hield ik dat nog geen kilometer vol. Weer naar huis en met fiets + kar erheen dus.

Bas vond het weer geweldig tussen alle beestjes en was helemaal verliefd op het minivarkentje. Na het bezoekje aan de dieren nog een rondje door het park gelopen, waar ik de andere twee foto’s maakte. Prima afleiding en heerlijk weer!

Hoe was jouw week?