Het jaar zit er bijna op, dus tijd voor een overzicht in foto’s. Zoals je weet, maak ik wekelijks heel wat foto’s. Morgen kun je het grote jaaroverzicht verwachten, dus hou ik het bij deze blogpost qua beschrijvingen minimaal. Het gaat nu vooral om de foto’s.

januari

Deze maand stond voornamelijk in het teken van mijn stratenproject, waarvoor ik heel wat kilometers aflegde. Ik vierde ook mijn verjaardag, droeg voor het eerst een ‘bun’ in m’n haar en kocht eindelijk de iPad waar ik voor gespaard had, maar die vreugde was helaas van korte duur.

februari

Veel gewandeld en gefietst, omdat het zacht weer was, er werd gesproken van een vroeg voorjaar. Ik ontdekte nieuwe plekken, ging met Bas naar de kinderboerderij en het Glasmuseum in Leerdam en kreeg een dame met geleidehond op bezoek die een interview afnam wat in een audiotijdschrift verscheen. Ook werd op Valentijnsdag een mooie rode roos bezorgd, wat een ludieke marketingactie van Zalando bleek te zijn.

maart

Wederom de nodige kilometers afgelegd te voet en op de fiets, een dagje bij oma en met een vriend naar Fort Altena. Na lang twijfelen eindelijk een nieuwe MTB gekocht, waar ik nog steeds ontzettend gelukkig mee ben. Het werd ook al echt voorjaar en ik genoot met volle teugen van het prille begin van mijn favoriete seizoen van het jaar.

april

Ondanks dat ik inmiddels al bijna een maand met rugpijn rondliep, bleef ik stug doorgaan met einden fietsen en lopen. Ik moest mijn nieuwe bike natuurlijk wel inrijden! Ook was het eerste motorritje van 2014 een feit, waarbij ik gelijk mijn nieuwe helm kon dragen.

mei

Het geld wat ik gespaard had voor de iPad, legde ik na dat fiasco uiteindelijk bij een iPhone 5S en dat bleek een betere keuze. Verder beklom ik samen met Bas de molen die ik ook het vaakst op de foto zet en ook deze maand werd er weer veel gefietst en ontleende ik steeds meer plezier aan het rijden van lange stukken en ontdekken van nieuwe plaatsen en weggetjes. Ook was het Havendag in Gorinchem en ging ik opnieuw motorrijden.

juni

Voor mijn gevoel heb ik het grootste deel van deze maand buiten doorgebracht. Als ik niet aan het wandelen was, zat ik wel op de fiets. Ik maakte onder meer één van de langste ritten van het afgelopen jaar, over de brug van Zaltbommel en via de andere kant weer terug. Verder ging ik met Bas een dagje naar Sliedrecht en was het exacte begin van de zomer ook de dag van het motorongeluk, waardoor wandelen en fietsen opeens even niet meer kon.

juli

Waar ik juni nog buiten doorbracht, lag ik in juli op de bank. Door de hersenschudding had ik onwaarschijnlijk veel rust en slaap nodig. Juli was ook de maand dat R. me vertelde dat hij niet veel langer meer in Gorkum te vinden zou zijn, mijn nieuwe tattoo en de tragische ramp met de MH17. Tegen het eind van de maand begon ik toch weer met fietsen, omdat ik het zonde vond om geen gebruik te maken van het mooie weer.

augustus

Ik ging met Bas naar Hoorn, maar moest dit uitje afbreken om gezondheidsredenen. Verder ging ik ook weer eens naar Woudrichem, was ik nog steeds ontzettend blij met het kleine sterretje op mijn pols en moest ik vanwege problemen met mijn iPhone naar Den Haag. Verder deed ik het nog steeds vrij rustig aan vanwege de hersenschudding en rugproblemen.

september

Me creatief uitgeleefd om iets te maken voor de verjaardag van R. Een foto van mij die ik een tijdje als profielfoto heb gebruikt en wat geëxperimenteerd met het macrolensje wat ik voor m’n telefoon had gekregen. Verder weer veel gewandeld, de toren beklommen, op de afgesloten Merwedebrug gestaan en een middag in mijn geliefde Den Bosch geweest.

oktober

Sinds lange tijd weer voor een typografie gaan zitten, genoten van herfstkleuren en wederom een bezoekje aan Den Bosch en eerste keer Starbucks. Verder ook met een vriend naar Hoek van Holland, met Bas via de Merwedebrug naar Woudrichem gelopen en een middag naar Landgoed Mariënwaerdt.

november

Nog altijd een mooie maand en dat vroeg om mooie plaatjes en lange wandelingen. November was niet de meest makkelijke maand, waarin ik vooral bezig ben geweest met afleiding zoeken om nare gedachten en angsten te onderdrukken. Ik fietste naar Arkel, ging weer eens naar de kinderboerderij, met m’n moeder wandelen in Woudrichem en een bezoekje aan oma.

december

Wederom geen gemakkelijke maand, dus noodzaak om veel afleiding te zoeken. Ik ging met een vriend naar Kolbach om foto’s te maken van alle mooie kerstversiering, maakte diverse lange wandelingen, we vierden Sinterklaas en ik voer een record aantal keer over met de veerboot. Ook ging ik high tea doen in Den Bosch, uit eten op eerste Kerstdag en naar de verjaardag van oma.